Alina Burlacu ∙ August 14, 2023 ∙ 2 min read

Anunțat cu un an în urmă, proiectul special realizat de văduva lui Kobe Bryant, Vanessa, și de Nike este acum dezvăluit într-o postare pe rețelele de socializare.

Pe 23 august, vor fi disponibili spre vânzare noii pantofii sport Nike Protro 8. Lansarea onorează ceea ce ar fi înseamnat cea de-a 45-a aniversare a starului NBA.

Perechea de adidași Nike a fost proiectată de văduva lui Kobe Bryant, Vanessa Bryant, în memoria unuia dintre cei mai buni jucători de baschet din lume. Proiectul însă nu se oprește aici: toți banii încasați de Nike din vânzări vor merge spre Fundația sportivă Mamba și Mambacita.

„Prin acest nou parteneriat, fanii vor putea în curând să aibă acces la produsele Kobe și Gigi Nike în anii următori, iar Nike va dona anual 100% din veniturile nete pentru pantofii lui Gianna Fundației noastre sportive Mamba și Mambacita (M&MSF)”, anunța în martie, anul trecut Vanessa.

Vanessa este mama fiicelor Natalia, în vârstă de 20 de ani, regretata Gigi, în vârstă de 13 ani, Bianka, în vârstă de șase ani, și Capri, în vârstă de patru ani.

Kobe Bryant rămâne dintre cei mai buni jucători din istoria baschetului. Starul lui Los Angeles Lakers s-a născut pe 23 august și ar fi împlinit anul acesta 45 de ani, dacă nu ar fi fost implicat într-un accident de elicopter care i-a luat viața lui și fiicei sale, Gianna.

Fostul star din NBA s-a născut pe 23 august 1978 în Philadelphia (Pennsylvania). Și-a petrecut copilăria în Italia. Tatăl său, Joe Bryant, a fost baschetbalist profesionist, dar și-a petreacut a doua parte a carierei sale în afara continentului american, așa încât primele meciuri ale lui Kobe au fost jucate în Europa.

Adolescentul Bryant s-a întors în Statele Unite alături de familia sa și a început studiile la Liceul Lower Merion din orașul Ardmore. Kobe a jucat pentru echipa liceului, apoi a intrat direct în cea mai importantă ligă de baschet din lume, NBA.

Poreclit “Black Mamba”, mai târziu în carieră, Bryant a devenit cel mai tânăr jucător din întreaga istorie NBA de la acea vreme, titlu preluat ulterior de Andrew Bynum.

În anii care au urcat, Kobe a adunat în tricoul celor de la Lakers 5 titluri de campion, 2 titluri de MVP-ul finalei NBA, un titlu de MVP al sezonului regulat, a fost de 18 ori selectat în echipa All-Star și a cucerit două medalii de aur în tricoul naționalei Statelor Unite.

După o accidentare, Kobe și-a dedicat viața familiei sale, dar și baschetului, înființând Academia de Sport Mamba.

În 2020, Kobe Bryant a decedat în urma unui accident de elicopter în care a fost implicat alături de alte opt persoane, inclusiv fiica sa, Gianna Bryant.

Foto: Hepta, Instagram @nike.

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…