A List Magazine ∙ April 19, 2022 ∙ 2 min read

După doi ani de pandemie marcați de incertitudine, neliniște și tensiune, specialiștii ne recomandă să dăm puțină culoare încăperilor din casa noastră. Iar trendurile home deco merg așadar, în această direcție.

Specialiștii ne îndeamnă să alegem culori vii, electrice chiar, îmbinate cu elemente de decor arhitecturale, cum ar fi profilele decorative. Iar dacă vrei să fii în trend și în ceea ce privește locuința ta, să vopsești un perete în culoare anului, îți spunem că nu este nici verde, nici o culoare pastel, ci o anumită nuanță de violet, numită ”Very Peri”.

La capitolul elemente decorative, experții observă o creștere a folosirii elementelor de decor care induc ideea de lux accesibil cu accente clasice. Profilele arhitecturale, rozetele și accesoriile florale pot transforma casa foarte repede și-i pot da un aer de eleganță, la fel ca în locuințele istorice.

În ultimii ani s-a observat o creștere a interesului românilor de a transforma locuința într-un loc cu accente clasice, care să transpună ideea de lux accesibil. Cele mai cerute elemente de decor pentru interior sunt profilele arhitecturale, care adesea sunt vopsite în culori puternice, tocmai pentru a transforma zona respectivă într-un punct de atracție al locuinței”, spune Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile.

Profilele decorative pot delimita pereții vopsiți în culori diferite sau pereții acoperiți cu modele și texturi diferite de tapet. În plus, pentru că sunt realizate din poliuretan, profilele decorative sunt rezistente atât la lovituri accidentale, cât și la umiditate.

Specialiștii recomandă ca atunci când alegi să-ți transformi locuința ar trebui să iei în calcul toate elementele importante: bugetul pe care-l deții, să știi câte lucruri îți permiți să modifici, să-ți pregătești un moodboard cât mai în detaliu cu elementele pe care vrei să le integrezi în locuința ta, dar și ce echipă de meseriași vrei să-ți facă toate schimbările. Chiar dacă vorbim despre a zugrăvi un perete într-o culoare în tendințe sau aplicarea de elemente decorative pe pereți, e foarte important ca lucrarea să fie făcută de oameni bine pregătiți. 

Related Posts

Milla Jovovich a dat școala copiilor pe Veneția

Celebrul model și actriță Milla Jovovich a înlocuit prima zi de școală a copiilor cu o vacanță la…

Filme și seriale noi de neratat în octombrie pe platformele de streaming

Un documentar despre David Beckham, sezoane noi din serialele tale preferate și multe alte titluri numai bune de…

Filmul lui Beyoncé: 6-7 milioane de dolari, doar în prima zi de presales

Filmul turneului Renaissance, susținut de Beyoncé, are deja estimări pentru presales care depășesc 6 milioane de dolari. Iar…

Dramatica poveste de viață a lui Michele Morrone, vedeta din 365 Days

Michele Morrone, actorul care a frânt inimile celor care au urmărit drama erotică 365 Days de pe Netflix,…

Doctorul din Social Media

La 36 de ani, Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist român din social media. Clipurile video…

Actrița Anya Taylor-Joy, mireasă la Veneția

Actrița Anya Taylor-Joy (27 de ani) s-a căsătorit zilele acestea la Veneția cu logodnicul ei, muzicianul Malcolm MacRae…

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…