A List Magazine ∙ April 19, 2022 ∙ 2 min read

După doi ani de pandemie marcați de incertitudine, neliniște și tensiune, specialiștii ne recomandă să dăm puțină culoare încăperilor din casa noastră. Iar trendurile home deco merg așadar, în această direcție.

Specialiștii ne îndeamnă să alegem culori vii, electrice chiar, îmbinate cu elemente de decor arhitecturale, cum ar fi profilele decorative. Iar dacă vrei să fii în trend și în ceea ce privește locuința ta, să vopsești un perete în culoare anului, îți spunem că nu este nici verde, nici o culoare pastel, ci o anumită nuanță de violet, numită ”Very Peri”.

La capitolul elemente decorative, experții observă o creștere a folosirii elementelor de decor care induc ideea de lux accesibil cu accente clasice. Profilele arhitecturale, rozetele și accesoriile florale pot transforma casa foarte repede și-i pot da un aer de eleganță, la fel ca în locuințele istorice.

În ultimii ani s-a observat o creștere a interesului românilor de a transforma locuința într-un loc cu accente clasice, care să transpună ideea de lux accesibil. Cele mai cerute elemente de decor pentru interior sunt profilele arhitecturale, care adesea sunt vopsite în culori puternice, tocmai pentru a transforma zona respectivă într-un punct de atracție al locuinței”, spune Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile.

Profilele decorative pot delimita pereții vopsiți în culori diferite sau pereții acoperiți cu modele și texturi diferite de tapet. În plus, pentru că sunt realizate din poliuretan, profilele decorative sunt rezistente atât la lovituri accidentale, cât și la umiditate.

Specialiștii recomandă ca atunci când alegi să-ți transformi locuința ar trebui să iei în calcul toate elementele importante: bugetul pe care-l deții, să știi câte lucruri îți permiți să modifici, să-ți pregătești un moodboard cât mai în detaliu cu elementele pe care vrei să le integrezi în locuința ta, dar și ce echipă de meseriași vrei să-ți facă toate schimbările. Chiar dacă vorbim despre a zugrăvi un perete într-o culoare în tendințe sau aplicarea de elemente decorative pe pereți, e foarte important ca lucrarea să fie făcută de oameni bine pregătiți. 

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…