A List Magazine ∙ December 20, 2022 ∙ 6 min read

Primul an nu e ușor…

… mai ales atunci când ești un designer la început de drum, care visează la colecții pe podiumuri, la pictoriale fabuloase, la produse vândute cât ai clipi, direct pe Instagram, la clienți celebri și zile înecate în culori într-un studio uriaș, undeva cu o vedere superbă deasupra orașului. Mai ales că, nu-i așa, mentorii și modelele din modă par să trăiască din plin acest vis.

Reality check: de îndată ce îți lansezi un brand, excelurile cu bugete vin grămadă să-ți înlocuiască planșeta de desen, cafeaua în studioul fabulos se transformă într-un pahar to-go, în mașină, în drum spre depozitele de materiale, vânzările rapide pe Instagram sunt, în realitate, ore de discuții cu un programator care îți customizează shopul online, iar prezentările de la Paris sunt costisitoare și implică o mulțime de relații cu agenții, impresari și publiciști. Cum faci să treci cu bine peste primul an de antreprenoriat și, după toată experiența, să-i poți ajuta și pe alții? Practic, să fii tu … the senior you needed when you were a junior?

Ce e de făcut să treci cu bine peste primul an de antreprenoriat în modă?

În primul rând, să nu pleci la drum cu prejudecăți (sau cu așteptări nerealiste). Și mai bine, să începi prin a-ți face un plan. Da, chiar dacă ești mai obișnuit cu programele de editare foto decât cu un spreadsheet, încearcă să pui pe hârtie un plan amănunțit – care sunt valorile brandului tău, cum se definește el, bugetele de care ai nevoie pentru producție sau promovare, oameni la care poți apela, publicațiile în care ai vrea să-ți apară numele sau produsele.

Citește mult despre industria în care activezi (astăzi, cu un telefon, ai practic la îndemână informații nelimitate despre orice domeniu). Informează-te ce funcționează, ce nu, care sunt trendurile (și nu vorbim aici doar de cele vestimentare, ci și de cele de promovare, marketing).

Notează-ți în telefon fiecare idee nouă de promovare pe care o vezi la brandurile mari, numele oamenilor care contează, urmărește conturile de Instagram ale agențiilor și publicațiilor de profil. Talentul este important, iar să deții informația potrivită despre publicul căruia te adresezi și despre cei care te pot ajuta să ajungi la el, îți va oferi un avantaj net.

Fii profesionist: ai grijă să ai mereu la îndemână: prezentarea brandului, fotografii relevante din ultima colecție, poze de produs la rezoluție bună gata să fie folosite în reviste. Și încearcă, pe cât posibil, să răspunzi rapid și profesionist e-mail-urilor sau mesajelor în care ți se solicită produse pentru ședințe foto sau interviuri. Odată refuzați sau amânați, puțini te vor solicita și a doua oară.

Nu uita că în industriile creative contează oamenii și conexiunile pe care le ai. Rețelele de socializare au făcut ca toate aceste contacte să fie mai facile ca oricând. Fii proactiv, sună-i pe impresari, publiciști, agenți ai vedetelor și povestește-le despre brandul tău.

HONOR te ajută să-ți îndeplinești rezoluțiile

HONOR Magic 4 Pro

HONOR Magic 4 Pro

HONOR celebrează primul an în România și provoacă oamenii să își amintească de primul lor an de activitate: job, pasiune, business. Ce provocări au întâlnit în primul an și cum le-au depășit? Da, vorbim despre noi începuturi chiar acum, la final de an. #honortobewithyou

Îți spunem un secret: uneori, un telefon performant, cu niște calități deosebite, este exact acel lucru de care ai nevoie ca să depășești provocările primului an ca tânăr designer (sau, cel puțin, să le faci ceva mai accesibile și mai abordabile). Vă sugerăm să încercați HONOR Magic 4 Pro. Iată de ce.

*Telefonul are un display mare (6,81 inci) și un panou OLED LTPO cu un miliard de culori și cu o luminozitate maximă de 1000 de niți – perfect să vezi detaliile din pozele tale de produs sau să arăți și altora fotografiile cu cea mai recentă colecție. Smarthpone-ul are finisaje elegante și ecran curbat pe margini. Spatele este din sticlă, iar cadrul metalic al șasiului este realizat din aluminiu.

* În plus, telefonul vine într-o varietate de culori (Cyan, Alb, Negru, Gold și Orange), așa că poți să-ți alegi culoarea favorită în funcție de cele care îți definesc brandul de modă sau, de ce nu, poți schimba telefonul odată cu mood-ul noii colecții.

* HONOR Magic Pro 4 are doar 209 grame, așa că îl poți purta mereu cu tine ca să fii conectat la trenduri, la oamenii care contează în industria de modă. Telefonul este, practic, cel mai bun ajutor pe care îl poți avea în lumea modei – moodbord-uri, bugete, exceluri, prezentări, call-uri, totul e la un click distanță.


* La HONOR Magic 4 Pro atât camera principală cât și cea ultrawide pot fi folosite pentru rezultate excelente în orice condiție de lumină, camera de zoom este excelentă, iar zoom-ul optic de 3,5X arată ca unul de DSLR în lumină bună, oferind o perspectivă specială. Ceea ce îl face, practic, un instrument de neprețuit, atunci când nu ai la îndemână un fotograf profesionist ca să-ți suprindă în cea mai bună postură produsele pe care vrei să le vinzi (fie ele haine, accesorii sau bijuterii).

* Capacitatea video este și ea impresionantă, Magic 4 Pro fiind capabil să filmeze într-o rezoluție de până la 4K la 30 sau 60 de cadre pe secunde, sau 1080p Full-HD. Ce spui să mai reduci un pic din buget și să filmezi singur câteva cadre pe care să le folosești pentru promovarea pe Instagram? (Contabila îți va mulțumi, te asigurăm!)


* La capitolul „baterie”, terminalul HONOR stă bine – optimizarea software îți va permite să utilizezi telefonul în condiții normale chiar și aproape două zile. Iar încărcarea e superrapidă, la 100W, cu încărcătorul din cutie (circa 30 de minute pentru un full charge – pentru o persoană cu o afacere la început de drum, mereu în priză și mereu conectată asta e o caracteristică deosebit de importantă!).

Foto: PR, Unsplash

Related Posts

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…

Un festival de creație: începe DIPLOMA Show 2023

Ediția a X-a va prezenta 130 de lucrări publicului larg la Combinatul Fondului Plastic și va avea o…

Toamna aceasta călătorești cu stil datorită beneficiilor din platforma Visa Premium!

Bucură-te de curse exclusiviste BlackCab în drumul spre aeroport, de reduceri la tarifele saloanelor de înfrumusețare, de prețuri…

Horoscopul lunii octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne aduce previziunile astrologice ale lunii octombrie 2023. Pe Tauri îi așteaptă schimbări la locul…

Dieta Okinawa – 5 principii pentru a trăi mai mult și mai sănătos

Dieta Okinawa cuprinde principiile de viață și de alimentație ale locuitorilor din arhipelagul Okinawa, Japonia, unii dintre cei…

Cel mai nou film al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, se vede prima oară la Les Films de Cannes à Bucarest (20 – 29 octombrie)

Leonardo DiCaprio și Robert de Niro joacă în filmul eveniment al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower…

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă 

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă  „AI lucrează precum oamenii. Oamenii…