A List Magazine ∙ December 20, 2022 ∙ 6 min read

The dawn of a culture. Este modul prin care ne descriem cel mai fidel rațiunea de a fi, pentru că vedem cum, încet și sigur, schimbăm comportamentul în ceea ce privește experiența unei băuturi pe care o consumăm în cunoștință de cauză.

Cu un sortiment de 10 ape aromatizate natural, îndulcite cu bio agave și produse etic într-o hală state-of-the-art din București, ne dorim să traducem „mixologia” in limbajul curent prin experiențe accesibile și transformarea aromelor aparent incompatibile în elemente complementare direct sub ochii celor care ne aleg.

alchemico

Intervenim subtil și totodată cu fermitate în modul în care ne raportăm la alcool și la băuturi aromatizate corect și încercăm să pornim un dialog despre sustenabilitate, responsabilitate și cine devenim în prezența unei băuturi corecte.

Suntem ceea ce spunem că suntem: zorii unei noi culturi de consum. Una pentru care acum România este pregătită, iar noi o putem susține vizionar și faptic.

Finer drinks. Better gatherings

Practic, ALCHEMICO s-a creat de la sine din nevoia proprie de a consuma ceva ce nu exista pe piața locală. Dorind să avem la nivel local ce am văzut că este posibil în cele mai rafinate colțuri ale lumii, am creat noi ce lipsea, cu încredere că ni se vor alătura toți cei care țin la standarde ridicate.

Pe această nevoie s-a adăugat afinitatea noastră pentru comunități cu sens, pasiunea pentru arome fine aduse împreună în asocieri neașteptate și dorința de a crea experiențe speciale pentru cei care nu fac compromisuri atunci când aleg să-și petreacă timpul împreună.

Dincolo de un produs premium, avem o misiune mai mare: ne-am propus să venim în întâmpinarea tuturor specialiștilor din domeniu cu informații și resurse educaționale semnificative pentru ca aceștia, la rândul lor, să ne arate ce pot face cu ALCHEMICO. Este un drum pe care ne dorim să îl construim împreună, prin schimb de experiență, creativitate și suport reciproc aducător de inovație pentru piața și cultura locală.

alchemico

The moment you change

Înainte de a crea povești, cocktailuri și experiențe, ne ascultăm atent fiecare interlocutor, îl înțelegem, apoi ne punem la masa de scris cu arome și desenăm, explorăm, testăm și adaptăm. Știm exact momentul în care atingem semnătura pe care ne dorim să o lăsăm în fiecare din locurile unde ajungem.

Credem că ALCHEMICO ne schimbă și odată cu această metamorfoză, putem la rândul nostru să schimbăm mai departe. Să pay it forward. Și dacă reușim să facem asta dintr-un loc bun, rezultatele vor fi frumoase pentru toți.

Ne bucurăm de o călătorie la 220 de volți pe care am demarat-o din respect față de valorile familiale pentru calitate, tradiție și moștenire. Scopul nostru a fost să mergem dincolo de unicitate și să căutăm combinații perfecte pentru cocktailuri de excepție. Am adus alături de noi barmani și mixologi renumiți internațional care au ajutat la dezvoltarea de rețete inovatoare care nu mai necesită add on-uri. Obținerea unei armonii desăvârșite între arome noi, gusturi bine gândite și băuturile distilate este acum la îndemâna tuturor.

2023, un start cu multă determinare
Cu mai multe iterații la activ și sute de degustări și combinații optimizate, nu ne-a luat mult până să ne articulăm într-o voce coerentă care a pătruns frumos pe piață încă din toamna acestui an.

Colaborarea cu profesioniști a fost esențială în procesul de creație, fiecare aromă din cele 10 fiind concepută cu migală pentru a aduce complexitate și rafinament băuturilor cu care se asociază: votcă, gin, whisky, rom, prosecco, tequila. Mai mult decât atât, am văzut cum putem aduce valențe noi spirtoaselor tradiționale românești (de tipul pălincă, țuică) folosind ALCHEMICO Pink Grapefruit, tradițional gândit pentru mixare cu tequila.

alchemico

Cu selecții deja prezente în câteva locații, cu cocktailuri semnătură oferite evenimentelor corporate de Crăciun și petrecerilor concept organizate de comunități foarte diverse pe care le-am selecționat foarte atent, cu parteneriate active de bartending și cu paliere de discuție pornite și în curs de finalizare cu toată piața relevantă, suntem recunoscători pentru integritatea și încrederea primite din partea celor cu care am ales să colaborăm.

În doar câteva săptămâni ne-am pus inima în serviciul a aproape 400 de persoane pentru care am creat rețete și experiențe personalizate. Suntem recunoscători pentru fiecare reacție și pentru fiecare zâmbet care vine spre noi și ne dă încredere.

The Apelier Cocktails

De departe cea mai mare provocare pentru noi a fost și rămâne să creăm semnătura de cocktail-uri din ape. Ne bucurăm că am reușit. Și rezultatele au fost primite cu multă deschidere și apreciere, o dovadă în plus că mergem în direcția corectă mizând pe tendința de creștere a consumului de băuturi non alcoolice.

alchemico

Suntem mai mult decât un brand, suntem o echipă de oameni care trăim și experimentăm viața pe cord deschis. Ne aducem pasiunea în tot ce facem și ne coagulăm expertiza multidisciplinară în jurul ethosului care stă la fundația ALCHEMICO:

Caracter & Personalități puternice

Ingrediente aduse împreună cu un scop

Molecularitate, Matematică & Esență

Responsabilitate & Răspundere

Contribuție, Complementaritate, Lipsă de limite.

Customizare dusă la absurd.

Ne-am asumat misiunea de a deveni mai buni în raport cu noi înșine prin a nu călca de două ori pe același loc. Iar cei care ne aleg pentru acest diferențiator ne responsabilizează suplimentar.

Doar împreună

Cu mult respect față de toți jucătorii activi demult pe piață, credem că inspirându-ne unii pe alții putem ridica nivelul pe care îl oferim întregii piețe. Deși cu toții ne adresăm consumatorilor, la final de zi, noi suntem consumatorii. Și dacă vrem pentru noi ce-i mai bun, toți ceilalți vor beneficia din propriile noastre vise, din propriile noastre ambiții.

Suntem la un click distanță pe www.alchemico.ro și onorăm comenzi prin datele de contact din website.

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…