Monica Cismaru ∙ March 4, 2021 ∙ 3 min read

uwa atlantic college

UWC Atlantic College din Wales (Țara Galilor) este instituția de învățământ la care sunt trimise să studieze viitoarele capete încoronate ale Europei. Cel mai recent, printre învățăceii de la prestigiosul colegiu galez au fost ”înrolate” Prințesa Leonor de Asturias, viitoarea regină a Spaniei (fiica Regelui Felipe și a Reginei Letizia) și Prințesa Alexia a Olandei (fiica Regelui Willem-Alexander al Olandei și a Reginei Maxima; regele Willem însuși a absolvit UWA Atlantic College).

Una dintre elevele care au absolvit  recent UWC Atlantic College din Wales este Prințesa Elizabeth a Belgiei, care, după terminarea studiilor, la 18 ani, s-a înrolat la Academia Regală Militară din Bruxelles.

 

Colegiul UWA este găzduit de un castel medieval din Vale of Glamorgan, din Țara Galilor și este prima alegere pentru o educație aleasă a capetelor încoronate și a miliardarilor lumii pentru descendenții lor. Instituția de învățământ oferă la final diploma internațională de bacalaureat.

UWA College din Glamorgan mai este denumit de publicația The Times Hogwarts-ul hippioților, o poreclă provenită, probabil, în urma atracției pe care o suscită asupra spiritelor libere și datorită aspectului medieval, care amintește de decorul descris în seria Harry Potter.

Instituția de învătământ este atipică pentru școala tradițională englezească și nu promovează educația severă, din contră, oferă o atmosferă relaxată, boemă. Elevii sunt cazați aici în regim de internat, iar majoritatea fac parte din pătura privilegiată a societății; ceilalți care învață aici beneficiază de burse integrale oferite de sponsori, iar colegiul încurajează interacțiunea dintre elevi, fie că fac parte din familii bogate sau nu.

Colegiul a fost înființat în 1962 de către educatorul neamț Kurt Hahn, cel care a fondat și școala la care a învățat Prințul Charles – Gordonstoun, iar la aniversarea de 50 de ani de existență a instituției de învățământ, invitata de onoare a fost Regina Noor a Iordaniei, mama Prințesei Raiyah (35 de ani), una dintre absolventele UWC Atlantic College din Wales. În prezent, Prințesa Raiyah își derulează doctoratul în cadrul departamentului de Limbi și Culturi Asiatice la Univesitatea din California.

Prințesa Leonor a Spaniei (15 ani) este prima membră a unei familii regale care va urma studiile aici în regim de internat.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teresa Palmer (@teresapalmer)

Cea care prezidează pretigioasa instituție de învățământ galeză este Regina Elizabeta aII-a a Marii Britanii, rol deținut în trecut de Nelson Mandela.

Costul școlarizării de aici este unul prohibitiv, cum era de așteptat. Spre exemplu, studiile pe durata a doi ani în cazul Prințesei Alexia a Olandei costă 67 000 de lire sterline;

Printre materiile predate aici se numără Teoria cunoașterii, literature tibetană, tai chi. Un expert în eticheta regală spune că membrii famiilor regale aleg acest colegiu pentru educația copiilor lor deoarece aceștia nu sunt expuși vizorului public și pot duce aici o viață normală și pot beneficia de o educație înaltă; în plus, abordarea modernă a învățământului de aici este un punct în plus.

 

Școala adăpostește în prezent peste 10 000 de elevi, care provin din peste 150 de țări și are 18 campusuri în întreaga lume.

Related Posts

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…

Lourdes Leon, fiica Madonnei, calcă pe urmele mamei ei și se lansează în muzică

Lourdes Leon, fiica Madonnei, își asumă un risc imens și se lansează cu capul înainte în industria muzicală….

Ce vedete au început pregătirile pentru Crăciun

Pentru Reese Witherspoon, Kylie Jenner, Lindsay Lohan, Katy Perry și Millie Bobby Brown, numărătoarea inversă pentru Crăciun a…

Paris Hilton, un an de căsnicie fericită

Paris Hilton (41 de ani) a sărbătorit un an de căsătorie cu soțul ei, Carter Reum (41 de…