Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut un discurs plin de încărcătură emoțională la Premiile Grammy, care s-au acordat duminică seara în Las Vegas. Zelenski a putut fi urmărit într-un mesaj video înregistrat în ultimele 48 de ore într-un buncăr din Kiev.

”Războiul. Care este opusul muzicii? Liniștea orașelor distruse și a oamenilor uciși. Copiii noștri desenează bombe, nu stele căzătoare. Peste 400 de copii au fost răniți, iar 153 au murit și nu-i vom mai vedea niciodată desenând. Părinții noștri sunt fericiți că se trezesc dimineața, că sunt încă în viață, chiar dacă sunt în buncăre. Familiile nu știu dacă se vor mai reuni vreodată. Războiul nu te lasă să alegi cine supraviețuiește și cine își găsește liniștea veșnică. Artiștii noștri poartă haine antiglonț în loc de smokinguri. Cântă pentru spitalele pline de răniți. Chiar și pentru cei care nu-i aud. Dar muzica va răzbi orice s-ar întâmpla. Ne apărăm libertatea de a trăi, de a iubi, de a ne auzi. În propria noastră țară ne luptăm cu Rusia, cea care aduce o liniște înspăimântătoare cu bombardamentele ei. Umpleți liniștea cu muzica voastră astăzi. Spuneți-ne povestea. Spuneți adevărul despre război pe social media și la tv. Nu lăsați liniștea să se aștearnă”, a transmis Volodimir Zelenski în cadrul spectacolului Grammy.

zelenski grammy

Înainte de începerea show-ului, nu se știa încă dacă liderul ucrainean va intra în direct, dacă va transmite un mesaj înregistrat sau dacă într-adevăr ar fi urmat să intre în legătură cu publicul.

Săptămâna trecută, înainte de decernarea Premiilor Oscar, prezentatoarea galei, Amy Schumer, a menționat la un moment dat ideea ca Zelenski să aibă o intervenție, dar acest lucru nu s-a materializat.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts