A List Magazine ∙ September 16, 2021 ∙ 3 min read

Deco Days este un proiect de suflet inițiat de brandul Mendola Fabrics. Dacă în primele 5 ediții, iubitorii de design, design interior, artă și business au putut afla noutățile din domeniu și au putut schimba informații din acest domeniu, acum, la cea de-a 6-a editie, Deco Days devine un eveniment deschis publicului larg.

Mendola Fabrics, brandul din spatele acestui eveniment, este 100% românesc și aparține companiei Deco Center. Compania are o vechime de peste 27 de ani, timp în care s-a adresat într-o mare măsură zonei de business-to-business. Prin Mendola Fabrics, compania se adresează pasionaților de textile pentru casă și iubitorilor de design interior, asigurând astfel o coeziune între piața de business.

Conceptul evenimentului de accelerator de design interior se traduce printr-un amplu șir de activități și sesiuni interactive, astfel că cei care participă la eveniment să fie asaltați cu informații din sfera designului de interior din toate părțile. În modalitatea de desfășurare a evenimentului, ne-am dorit să redăm într-o anumită măsură atmosfera de târg expozițional, sfera principală de inspirație fiind zona de Deco Team din cadrul Heimtextil (cel mai important târg de textile pentru casă de la nivel international).

Deco Days 2021 se desfășoară pe parcursul a trei zile: 23 – 24 – 25 septembrie, la BT Arena Cluj-Napoca. Accesul la eveniment în prima zi se face prin preînregistrare online.

Startul primei zile este dat de către campania de lansare a Colecției Toamnă/Iarnă Mendola Fabrics. Colecția de Toamnă cuprinde peste 80 de noi modele de perdele și draperii: catifea, jacquard, blackout, țesături delicate, plăcute la atingere sau țesături realizate din materiale reciclate. În Eclipse vor intra noi țesături interesante, din bumbac sau jacquard, în nuanțe neutre sau viu colorate, fiind o colecție exclusivistă dedicată designerilor de interior, cu materiale premium și patternuri intense, potrivite pentru conceptele complexe de design interior.

Tot în prima zi, una dintre atracțiile principale este expoziția de concepte de amenajare. 5 amenajări implementate în încăperi la scară reală, fiecare cu un concept realizat de către designeri de interior consacrați. În stil minimalist, contemporan, natural, vegetal sau glamour, cele 5 reprezentări vor fi o sursă de inspirație pentru fiecare participant. Unul dintre concepte va aparține câștigătorului concursului de design interior.

Alături de Ileana Răducanu, designerii de interior au oportunitatea de a se implica direct în panelul de Perspective în design interior, iar ulterior vom discuta cu cei cinci designeri care au realizat conceptele de amenajare din cadrul expoziției. Vom dezbate tematicile abordate, paletele cromatice și sursa de inspirație folosită. 

Cea de-a doua zi este dedicată designerilor și publicului iubitor de design interior.  Alături de Adela Pârvu, participanții vor putea participa la un seminar despre Rolul designului și al designerilor în amenajările de interior. Dedicată creativității și explorării posibilităților de amenajare, va avea loc o sesiune de workshop cu moodboarduri. Adrian Balcău va conduce întreaga activitate a sesiunii, workshop fiind desfășurat sub forma unui mini curs de design interior. Agenda zilei continuă cu o serie de prezentări: alături de Moth, vom descoperi împreună povestea meselor unicat, cu Norda Shop vom povesti despre pasiunea pentru designul scandinav, Narativo va aduce un plus de culoare prin Deco Stories, în timp ce XTDeco ne va surpinde cu locurile neașteptate în care poate fi folosit tapetul. 

A treia zi va fi dedicată publicului și designerilor de interior și va începe cu o sesiune despre Rolul decorațiunilor în designul de interior, susținut de către Nobila Casa. Alături de Alina Ceușan, Mădălina Merca și Teo’s Kitchen, cei prezenți la eveniment se vor implica în panelul de discuție cu tematica Cum să decorezi casa și masa

Pagina oficială a evenimentului: https://mendolafabrics.ro/deco-days 

Link https://www.youtube.com/watch?v=M9xCzDPSdfw 

 

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…