Monica Cismaru ∙ March 16, 2023 ∙ 6 min read

Cum sună o felie de tort Framboise, alături de o cafea aburindă și aromată? Sau un macaron pastelat sau, și mai bine, o super pufoșenie? Numai când auzi cum sună – super pufoșenie- și vrei să știi imediat unde poți gasi un desert cu un asemenea nume irezistibil! Vă spunem noi: la Chez Marie Confiserie, un cake- boutique de pe Calea Victoriei, din București, care s-a impus încă de la început în peisajul deserturilor bucureștene datorită chef-ului cofetar a cărui măiestrie a fost desăvârșită într-un restaurant cu trei stele Michelin, în Germania. V-am convins?

chez marie confiserie

chez marie confiserie

Povestea dulce Chez Marie Confiserie este spusă de Alexandra Ioana Romașcanu (36 de ani), care, după ce a acumulat suficientă experiență în organizarea de evenimente și după ce a lucrat ca manager de spații pentru nunți, botezuri și evenimente corporate, a decis să pornească acest business în care se face artă din zahăr, din frișcă și din ciocolată și să le ofere clienților deserturi premium și care să satisfacă cele mai variate pretenții, inclusiv pe cele ”baby friendly, lactose free, gluten free, natural, fără zahar”, care se găseau mai rar spre deloc în București.

Alexandra Ioana Romașcanu

”Povestea Chez Marie a început dintr-o mare pasiune pentru dulciuri premium, de cea mai bună calitate, pe care îmi doream să le ofer în primul rând fetiței mele, familiei mele și celor dragi. Chez Marie a început în urmă cu patru ani, după ce viața mi-a adus-o în cale pe cea mai minunată chef cofetar, alături de care am lucrat în multe alte proiecte până să-mi dau seama de fapt că, locul nostru ne era doar împreună. Acestea fiind zise, i-am propus o colaborare, dânsa a acceptat și am pornit pe acest drum dulce și bun”, povestește Alexandra, care, în timp, a reușit să adune o echipă imbatabilă, formată din 13 oameni, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, alături de care creează și livrează unele dintre cele mai bune dulciuri din București.

”Ca orice bussines la început de drum, etapele sunt bazate doar pe multa muncă, pasiune, determinare și curaj însă nu pot spune că a fost greu, ci doar foarte frumos și este în continuoare, cu fiecare zi ce trece”, expune Alexandra un rezumat al aventurii antreprenoriale cu gust de vanilie și de zmeură.

Chez Marie s-a impus imediat printre gusturile clienților și a amatorilor de dulciuri de cea mai bună calitate, datorită ingredientelor premium și, nu în ultimul rând, datorită autenticității rețetelor. ”Arta din confiserie se face doar cu extrem de multă muncă, determinare, disciplină și cu pasiune până la stele și niciodată înapoi. Cele mai mari satisfacții sunt date de departe de reacțiile clienților, care devin fideli și chiar prieteni, care ne recomandă apropiaților lor; satisfacția e dată de bucuria și de uimirea celor mici, atunci când dau cu ochii de personajele preferate din desenele animate, direct pe tort, de mesajele de mulțumire. Sunt foarte multe comenzi neobișnuite pe care le primim din partea doamnelor și domnisoarelor, de obicei cu dedicație specială pentru domni; cât despre limitele creației și imaginației, acestea nu există. Cafeaua este un element-cheie în cake-boutique și de aceea folosim sortimente de origini, de la prăjitorii speciale” explică Alexandra.

chez marie confiserie

În prezent, Chez Marie Confiserie are un laborator în zona Băneasa, iar preparatele apetisante și colorate se găsesc în cake-boutique-ul de pe Calea Victoriei, unde te întâmpină o atmosferă roz, pariziană.

chez marie confiserie

Planurile de extindere există și capătă contur, cu perspectiva deschiderii unor spații noi în București, dar și în restul țării, și cu diversificarea gamei de produse.

chez marie confiserie

”Dulciurile ajung întotdeauna acolo unde trebuie și anume la casa sufletului, de aceea sunt întotdeauna un cadou tocmai bun de savurat”.

Cadou pentru alții sau pentru pentru noi înșine, de-acum știm unde să mergem pentru o super pufoșenie și nu numai. Cine nu ar vrea să savureze un desert cu un asemenea nume? Sigur ne-ar face ziua mai bună!

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…