Monica Cismaru ∙ March 16, 2023 ∙ 6 min read

Cum sună o felie de tort Framboise, alături de o cafea aburindă și aromată? Sau un macaron pastelat sau, și mai bine, o super pufoșenie? Numai când auzi cum sună – super pufoșenie- și vrei să știi imediat unde poți gasi un desert cu un asemenea nume irezistibil! Vă spunem noi: la Chez Marie Confiserie, un cake- boutique de pe Calea Victoriei, din București, care s-a impus încă de la început în peisajul deserturilor bucureștene datorită chef-ului cofetar a cărui măiestrie a fost desăvârșită într-un restaurant cu trei stele Michelin, în Germania. V-am convins?

chez marie confiserie

chez marie confiserie

Povestea dulce Chez Marie Confiserie este spusă de Alexandra Ioana Romașcanu (36 de ani), care, după ce a acumulat suficientă experiență în organizarea de evenimente și după ce a lucrat ca manager de spații pentru nunți, botezuri și evenimente corporate, a decis să pornească acest business în care se face artă din zahăr, din frișcă și din ciocolată și să le ofere clienților deserturi premium și care să satisfacă cele mai variate pretenții, inclusiv pe cele ”baby friendly, lactose free, gluten free, natural, fără zahar”, care se găseau mai rar spre deloc în București.

Alexandra Ioana Romașcanu

”Povestea Chez Marie a început dintr-o mare pasiune pentru dulciuri premium, de cea mai bună calitate, pe care îmi doream să le ofer în primul rând fetiței mele, familiei mele și celor dragi. Chez Marie a început în urmă cu patru ani, după ce viața mi-a adus-o în cale pe cea mai minunată chef cofetar, alături de care am lucrat în multe alte proiecte până să-mi dau seama de fapt că, locul nostru ne era doar împreună. Acestea fiind zise, i-am propus o colaborare, dânsa a acceptat și am pornit pe acest drum dulce și bun”, povestește Alexandra, care, în timp, a reușit să adune o echipă imbatabilă, formată din 13 oameni, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, alături de care creează și livrează unele dintre cele mai bune dulciuri din București.

”Ca orice bussines la început de drum, etapele sunt bazate doar pe multa muncă, pasiune, determinare și curaj însă nu pot spune că a fost greu, ci doar foarte frumos și este în continuoare, cu fiecare zi ce trece”, expune Alexandra un rezumat al aventurii antreprenoriale cu gust de vanilie și de zmeură.

Chez Marie s-a impus imediat printre gusturile clienților și a amatorilor de dulciuri de cea mai bună calitate, datorită ingredientelor premium și, nu în ultimul rând, datorită autenticității rețetelor. ”Arta din confiserie se face doar cu extrem de multă muncă, determinare, disciplină și cu pasiune până la stele și niciodată înapoi. Cele mai mari satisfacții sunt date de departe de reacțiile clienților, care devin fideli și chiar prieteni, care ne recomandă apropiaților lor; satisfacția e dată de bucuria și de uimirea celor mici, atunci când dau cu ochii de personajele preferate din desenele animate, direct pe tort, de mesajele de mulțumire. Sunt foarte multe comenzi neobișnuite pe care le primim din partea doamnelor și domnisoarelor, de obicei cu dedicație specială pentru domni; cât despre limitele creației și imaginației, acestea nu există. Cafeaua este un element-cheie în cake-boutique și de aceea folosim sortimente de origini, de la prăjitorii speciale” explică Alexandra.

chez marie confiserie

În prezent, Chez Marie Confiserie are un laborator în zona Băneasa, iar preparatele apetisante și colorate se găsesc în cake-boutique-ul de pe Calea Victoriei, unde te întâmpină o atmosferă roz, pariziană.

chez marie confiserie

Planurile de extindere există și capătă contur, cu perspectiva deschiderii unor spații noi în București, dar și în restul țării, și cu diversificarea gamei de produse.

chez marie confiserie

”Dulciurile ajung întotdeauna acolo unde trebuie și anume la casa sufletului, de aceea sunt întotdeauna un cadou tocmai bun de savurat”.

Cadou pentru alții sau pentru pentru noi înșine, de-acum știm unde să mergem pentru o super pufoșenie și nu numai. Cine nu ar vrea să savureze un desert cu un asemenea nume? Sigur ne-ar face ziua mai bună!

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer, s-a căsătorit în Africa de Sud

Lady Amelia Spencer (30 de ani) este una dintre nepoatele Prințesei Diana, fiica fratelui acesteia, Charles Spencer. Lady…

Interviu cu Mihai Mincan (Spre Nord): „Mă interesează ca oamenii să folosească filmul ca pe o sursă de inspirație pentru discuții ulterioare”

Spre Nord este debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, un thriller psihologic inspirat din fapte…