Alina Burlacu ∙ February 10, 2024 ∙ 4 min read

Avem o veste bună pentru toate persoanele care NU sunt matinale și care NU iau micul dejun la prima oră: se numește Ou_București și poți să afli mai multe despre el și despre oamenii lui chiar aici.

Noi suntem Ayfer și Andrei, fondatorii Ou_București. Eu, Ayfer, sunt make-up artist de meserie iar soțul meu, Andrei, este inginer constructor. Împreună avem doi băieți, unul de șase ani, iar celălalt de șapte ani și jumătate.

Ideea restaurantului de breakfast a pornit după mai multe “nu mai servim micul dejun la ora asta” iar pe noi ne frustra foarte tare, pentru ca nu ieșeam des și niciodată nu ne încadram să luăm masa în oraș înainte de 12, la amiază.

Am stat puțin și ne-am gândit ce am putea face cu timpul nostru liber, cât timp băieții sunt la grădiniță, adică de la 8 la 15 și uite așa a luat naștere proiectul nostru numit: Ou.

Ușor, ușor, s-a format o comunitate foarte drăguță în cartierul nostru, iar cei mai mulți dintre clienții noștri sunt familiile cu copii, lucru care mă face din nou să ma simt acasă.

Prietenii noștri vin să mănânce la noi, dar după ce mănâncă ne mai și ajută la diverse treburi, cum ar fi la spălatul vaselor :).

Meniul nostru se învârte în jurul oului, astfel avem aproximativ 12 preparate pe bază de ou, plus desertul nostru vedetă, maritozzo, pe care-l facem de la zero și-l coacem în fiecare dimineață în restaurantul nostru. Putem spune cu mândrie că suntem singurii din București care-l fac.

Preferăm să avem un meniu scurt, astfel încât să putem păstra prospețimea și calitatea și, astfel, să evităm risipa alimentară.

Cea mai cerută băutură la micul dejun este cafeaua, asta poate pentru că avem una dintre cele mai bune cafele din București, anume de la Madison. Flat white și cappuccino sunt cele mai cerute, dar la fel de bine merg și freshul de portocale sau ceaiul.

Într-un an, de când am deschis, am adunat foooarte multe momente faine, asta și pentru că am avut foarte multe evenimente la noi acasă, cu mulți invitați frumoși și speciali, dar cu siguranță cel mai frumos moment pentru mine, este cel în care am gătit cu mama la Ou, aproximativ 800 de șuberek (șubereci).

M-am tot gândit la care a fost cea mai dificilă perioadă și nu pot să-mi dau seama care a fost. Poate că în prima lună, când munceam 7/7, în doi, iar după program mergeam cu copiii să facem aprovizionarea și ne întorceam cu ei să facem pregătirile pentru următoarea zi.

Numele de Ou_bucurești a pornit fix din ideea să putem să-l francizăm și visul nostru este să avem Ou în mai multe orașe, dar, deocamdată, ne concentrăm pe ce avem. Sper ca prima franciză să fie Ou_Constanța, orașul meu natal.

PS. Când nu suntem in București, căutăm să mâncam micul dejun oriunde mergem, iar cum orașul nostru de suflet este Sibiu, recomandăm localul prietenilor noștri, Octavian și Alexandra, părinții Ouă și unt, unde am și avut un eveniment împreună, care rămâne preferatul meu, asta pentru că m-am simțit ca acasă.

Dacă suntem în Cluj, mergem la Eggcetera, cu siguranță, iar, dacă ajungem la Oradea, vreau să mergem la Piața9, îi urmăresc de foarte mult timp și sunt exact pe gustul meu.

Foto: Ou_bucurești

Related Posts

JW BAKERY – ”Cafeaua este mai mult decât o simplă băutură: este o experiență senzorială unică”

JW Bakery, situată în galeria The Grand Avenue, de la parterul hotelului JW Marriott Bucharest Grand Hotel, combină…

Italian Vintage Caffè e Prosecco: „Noi nu suntem doar o cafenea…”

Dacă vrei să descoperi un colț interesant de București, pe strada Vasile Alecsandri, la numărul 3, vei găsi…

Povestea cafenelei mele- O incursiune în lumea bezelei

Afacerea Tort de Bezea a luat ființă din întâmplare, când fondatoarea ei, Simona Crăciun, absolventă a Academiei de…

Povestea cafenelei mele – Mitzu Coffee Shop  

„De fapt, în cazul Mitzu este mai degrabă povestea cafenelei noastre, căci Mitzu a crescut alături de clienții…

Povestea cafenelei mele- Nomonym – ”Great Coffee No Matter What”

Nomonym este un specialty coffee shop în care pasionații acestei licori magice pot găsi o mare varietate de…

BOTANICA: „Aici măsurăm timpul în cești de cafea și pahare de gin, în povești frumoase și muzică pe vinil”

Când ajungi în Constanța, neapărat să te oprești, măcar o dată, la BOTANICA, un loc gândit și însuflețit…

Povestea Chez Marie Confiserie

Cum sună o felie de tort Framboise, alături de o cafea aburindă și aromată? Sau un macaron pastelat…

Povestea cafenelei mele – AM PM

”De la început, am avut o vorbă: Hai să facem oamenii să zâmbească!, iar acest lucru se pare…

Povestea cafenelei mele-Friddi

Povestea de astăzi are gust de zmeură, de fistic, de mango, de ciocolată, toate înnobilate de aburii unei…

Povestea cafenelei mele- Boiler

La început, Boiler a însemnat un mic spațiu, undeva lângă Piața Muncii din Capitală. Un coffee shop de…