Cel mai bine i se potrivește acestei plăcinte servirea fierbinte, la o masă la care stau oameni dragi, puși pe depănat amintiri și povești de viață. Se recomandă și un pahar de vin lângă, roșu poate.

Ingrediente pentru plăcintă cu carne tocată

Pentru umplutură:

  • 1 kg pulpă de porc
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 100 ml bulion/ pastă de tomate
  • lingură sare
  • linguriță piper
  • un pic de ulei pentru călit
Ingrediente pentru umplutură

Pentru aluatul de plăcintă:

  • 700 grame făină
  • 7 grame de drojdie uscată
  • linguriță rasă de sare
  • 400 -500 ml apă călduță
  • 20 ml ulei sau 50 grame de făină pentru blatul de lucru

Metoda de pregătire pentru plăcintă cu carne tocată

Cum am procedat pentru rețeta de plăcintă cu carne tocată, probabil că anticipați deja. Am tocat carnea, am curățat apoi legumele, le-am spălat bine și le-am tocat și pe acestea mărunt, dar se pot da și pe răzătoare, dacă doriți. Am pus o tigaie pe foc, am pus uleiul la încins, iar când uleiul s-a încins destul am adăugat legumele. Am lăsat legumele să se călească bine și am adăugat și carnea. Le-am lăsat pe foc 30 de minute bune. Spre final am adăugat și bulionul și condimentele și le-am mai lăsat pe foc până s-a evaporat toată apa.

Pregătire ingrediente

Cât timp ragu pentru plăcinta cu carne tocată era pe foc, m-am apucat de aluat, care este un aluat simplu de pâine. Am cernut făina într-un bol, am făcut o scobitură în mijlocul grămezii de faină și am pus acolo plicul de drojdie și un pic de apa caldă (am lăsat drojdia un pic până s-a dizolvat). 

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts