A List Magazine ∙ April 9, 2022 ∙ 3 min read

Ecologia înseamnă educație pentru viață, iar „Sarantis GO” este un eveniment în cadrul căruia s-au colectat obiecte din plastic și alte materiale dăunătoare mediului.

Astfel, pe 8 aprilie, sub îndrumarea Let’s Do It Romania, peste 30 de angajați ai companiei Sarantis România și-au unit forțele și au curățat spațiile verzi din zona de nord a capitalei. FINO a pus la dispoziția voluntarilor saci menajeri fabricați 100% din plastic reciclat și mânuși, pentru ca totul să se desfășoare în condiții optime. Pentru a fi eficienți și pentru a acoperi o arie cât mai largă, participanții s-au grupat în echipe, iar acțiunea s-a desfășurat sub forma unei competiții colegiale, care la final a fost premiată.

Există o strânsă legătură între cantitatea de deşeuri generate și obiceiurile de consum şi producţie ale populației, arată Agenția Europeana de Mediu într-un articol publicat pe site-ul lor. Numărul foarte mare de produse care intră pe piaţă reprezintă o altă provocare, iar schimbările demografice, precum creşterea numărului de gospodării alcătuite dintr-o singură persoană, afectează, de asemenea, cantitatea de deşeuri generate.

Volumul este unul uriaș, la fel și amenințarea pentru mediul înconjurător, iar deșeurile aruncate în natură reprezintă o amenințare pentru sănătatea oamenilor și a animalelor deopotrivă. Atât la nivel național, cât și global, se fac eforturi pentru combaterea crizei poluării cu plastic, un fenomen ce ia amploare și pare a fi de neoprit.

Brandul Fino este lider în categoriile de gestionare a deșeurilor menajere, soluții pentru protejarea depozitarea alimentelor și curățenie a gospodăriei. Datorăm această poziție onorantă clienților noștri și comunităților din care aceștia fac parte și prin urmare considerăm acțiunea de astăzi un gest normal prin care dorim să le mulțumim pentru încrederea acordată în fiecare zi și să contribuim la îngrijirea mediului înconjurător. Astfel, pentru prima ediție a evenimentului de colectare a deșeurilor, ne-am strâns peste 30 de colegi voluntari și ne-am bucurat de timpul petrecut împreună în afara birourilor, un altfel de team building. Ne propunem să ne implicăm activ și să organizăm noi campanii similare, arătând astfel că schimbarea vine din inițiativa fiecăruia dintre noi.”, a declarat Gabriel Băloiu, Director General Sarantis România.

Simpla participare în activitatea acestui proiect reprezintă o decizie de acceptare și îmbrățisare a unei cauze care contează cu adevărat. Ulterior, se pot prezenta exemple pozitive și totodată, se poate declara faptul că suntem pe drumul cel bun. Cauza generală întregește valori precum: mai multă reciclare, mai puţine depozite de deşeuri, o natură mai curată și un aer mai bun de respirat. Toate acestea, cu perseverență și inițiative precum cele promovate de Sarantis, vor conduce treptat spre o calitate sporită a vieții. (P)

Related Posts

Horoscopul săptămânii 24 – 30 iunie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru săptămâna 24-30 iunie 2024. Berbec La începutul săptămânii se prefigurează…

Secretul Bunicii, un business dulce, transmis din generație în generație

Energia, dragostea și pasiunea pentru lucrurile bine făcute sunt ingredientele  care au condus business-ul Secretul Bunicii spre succes….

Lectura de vară: 10 cărți pentru o lună fierbinte 

Pentru mine, vacanța de vară este perioada în care teancul de cărți #decitit scade, iar momentele de liniște,…

TIFF 2024 – magia unui festival de film construit din inovație și provocări. De vorbă cu Tudor Giurgiu, președintele TIFF

„Filmele au puterea să ne aducă mai aproape, să spună povești care reverberează indiferent de rasă și nație,…

De ziua Prințului William, Prințesa de Wales publică o nouă imagine-tribut

Prințul William împlinește pe 21 iunie 42 de ani, iar soția lui, Kate Middleton, Prințesa de Wales, a…

Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic: ”El m-a iubit, da. Dar cred că el că s-a îndrăgostit de toate partenerele lui”

Într-o ediție cu totul specială a emisiunii Întrebarea Mesei Rotunde, difuzată sâmbătă, de la 8.00 dimineața, la ACASĂ,…

Katy Perry revine în forță pe scena muzicală cu o nouă siluetă

După o perioadă de pauză din industria muzicală, Katy Perry (39 de ani) revine în forță cu o…

Coldplay își lansează în octombrie noul album „Moon Music”

Vești bune pentru fanii Coldplay! Trupa a anunţat că intenţionează să realizeze cel mai prietenos album în raport…

Justin Timberlake, probleme cu poliția, dar și în cuplu

Justin Timberlake a fost arestat și, ulterior, eliberat la New York pentru conducere sub influența alcoolului. Problemele lui…

Cum ne putem hidrata corespunzător pe timpul verii? Ne spune Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Consumul adecvat de apa si alimente bogate in apa, precum si constientizarea importantei apei in lupta impotriva celulitei…