A List Magazine ∙ April 9, 2022 ∙ 3 min read

Ecologia înseamnă educație pentru viață, iar „Sarantis GO” este un eveniment în cadrul căruia s-au colectat obiecte din plastic și alte materiale dăunătoare mediului.

Astfel, pe 8 aprilie, sub îndrumarea Let’s Do It Romania, peste 30 de angajați ai companiei Sarantis România și-au unit forțele și au curățat spațiile verzi din zona de nord a capitalei. FINO a pus la dispoziția voluntarilor saci menajeri fabricați 100% din plastic reciclat și mânuși, pentru ca totul să se desfășoare în condiții optime. Pentru a fi eficienți și pentru a acoperi o arie cât mai largă, participanții s-au grupat în echipe, iar acțiunea s-a desfășurat sub forma unei competiții colegiale, care la final a fost premiată.

Există o strânsă legătură între cantitatea de deşeuri generate și obiceiurile de consum şi producţie ale populației, arată Agenția Europeana de Mediu într-un articol publicat pe site-ul lor. Numărul foarte mare de produse care intră pe piaţă reprezintă o altă provocare, iar schimbările demografice, precum creşterea numărului de gospodării alcătuite dintr-o singură persoană, afectează, de asemenea, cantitatea de deşeuri generate.

Volumul este unul uriaș, la fel și amenințarea pentru mediul înconjurător, iar deșeurile aruncate în natură reprezintă o amenințare pentru sănătatea oamenilor și a animalelor deopotrivă. Atât la nivel național, cât și global, se fac eforturi pentru combaterea crizei poluării cu plastic, un fenomen ce ia amploare și pare a fi de neoprit.

Brandul Fino este lider în categoriile de gestionare a deșeurilor menajere, soluții pentru protejarea depozitarea alimentelor și curățenie a gospodăriei. Datorăm această poziție onorantă clienților noștri și comunităților din care aceștia fac parte și prin urmare considerăm acțiunea de astăzi un gest normal prin care dorim să le mulțumim pentru încrederea acordată în fiecare zi și să contribuim la îngrijirea mediului înconjurător. Astfel, pentru prima ediție a evenimentului de colectare a deșeurilor, ne-am strâns peste 30 de colegi voluntari și ne-am bucurat de timpul petrecut împreună în afara birourilor, un altfel de team building. Ne propunem să ne implicăm activ și să organizăm noi campanii similare, arătând astfel că schimbarea vine din inițiativa fiecăruia dintre noi.”, a declarat Gabriel Băloiu, Director General Sarantis România.

Simpla participare în activitatea acestui proiect reprezintă o decizie de acceptare și îmbrățisare a unei cauze care contează cu adevărat. Ulterior, se pot prezenta exemple pozitive și totodată, se poate declara faptul că suntem pe drumul cel bun. Cauza generală întregește valori precum: mai multă reciclare, mai puţine depozite de deşeuri, o natură mai curată și un aer mai bun de respirat. Toate acestea, cu perseverență și inițiative precum cele promovate de Sarantis, vor conduce treptat spre o calitate sporită a vieții. (P)

Related Posts

Istanbul – un rai al pasionaților de shopping

Cuprinsă de un sentiment nostalgic pentru că săptămâna trecută pe vremea aceasta singurele cuvinte ce îmi traversau mintea…

Kirstie Alley: ”25 de lucruri pe care nu le știați despre mine”

Vestea morții lui Kirstie Alley din cauza cancerului a îndurerat întreaga lume. Actrița se bucura de o popularitate…

TOP 5 CALITĂȚI ALE UNUI COMPLEX REZIDENȚIAL

Ansamblurile noi de locuințe câștigă din ce în ce mai mult teren în fața locuințelor vechi. Românii aflați…

Performance-uri inedite la Festivalul NOVA

Judith State și Radu Dumitriu, Alexandros Raptis și Andrei Cozlac, Bogdan Moroșanu (Rockabella), Felix Deufel și Nikhil Nagaraj…

Kate Middleton, în cea mai îndrăzneață ținută din acest an

Prințesa de Wales a furat din nou privirile la un eveniment monden. Kate a fost întruchiparea perfecțiunii la…

Actrița Kirstie Alley a murit la vârsta de 71 de ani

Actrița Kirstie Alley, cunoscută mai ales datorită seriei de filme Look Who’s Talking (Uite cine vorbește) a murit…

Povestea continuă cu un nou capitol în culori vibrante. Reinventează-ți atitudinea și ținutele cu noile IQOS Originals DUO & One

Luna decembrie este întotdeauna prilej de meditație asupra anului care se încheie. Tragem linie mental și luăm mai…

George Clooney și soția lui, Amal, apariții strălucitoare pe covorul roșu la Washington

George Clooney (61 de ani) și soția lui, Amal (44 de ani), au fost din nou cele mai…

Povestea lui Bambi, celebrul desen animat, va fi transformată într-un film horror

Desenele animate Bambi au fost lansate în 1942 de Disney și au fost adaptate după cartea scrisă în…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt planurile astrelor în perioada 5-11 decembrie. Berbec …