A List Magazine ∙ February 14, 2021 ∙ 2 min read

Cristian Frățieanu a fost membrul echipei manageriale a bucătăriei unui hotel de lux din Oxford. Acolo a trebuit să învețe repede care sunt gusturile clienților, cât de extravagante și sofisticate sunt preparatele și ce înseamnă de fapt gastronomia de înaltă calificare. Astăzi, românul nostru ne propune o rețetă sofisticată, perfectă pentru o cină romantică.

Pentru pate, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg ficat de pui
  • 1 kg unt sărat
  • 11 ouă (marime medie)
  • 2 bucăți șalotă
  • 50 gr cimbrișor proaspăt
  • 200 gr vin de porto (dulce)
  • 150 gr coniac

Mod de preparare:

Ficatul de pui trebuie curățat de vene și tinut în lapte pentru 24  de ore. Apoi, se scurge ficatul de lapte și se pune într-o tavă. Untul se clarifiază (atenție – nu se separă grăsimea din unt). Ficatul, untul și ouale se adaugă împreună într-un vas și se lasă la temperatura camerei (aprox 12-15 grade). Șalota se taie brunoise (cubulețe mici), se adaugă într-o oală, se călește cu cimbrișorul în ulei normal, după care se stinge cu coniacul, se flambează și se lasă la redus până se evaporă alcoolul, după care se adaugă și vinul și se repetă același procedeu până se evaporă alcoolul și se reduce la jumătate din cantitate. După aceste proceduri va trebui să blenduim toate ingredientele și apoi le strecurăm printr-o sită foarte fină. Așezăm compoziția obținută într-un bol termorezistent și gătim la cuptor. De reținut: bolul trebuie să fie așezat într-o tavă cu puțină apă ca să nu uscăm compoziția. Preparatul nostru trebuie să stea la cuptor, la temperature de 104 grade timp de 45 minute. Important este ca în mijlocul preparatului să aibă între 63-65 grade. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit pentru 24 de ore.

Între timp trebuie să facem jeleu de mandarină. Așadar, avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 45 gr gelatină foaie
  • 500 gr piure mandarine
  • 80 gr glucoză
  • 4 gr ulei de mandarină
  • 5 gr extract paprika

Gelatina se adaugă în apă rece și se lasă la înmuiat. Adăugăm toate ingredientele (în afară de gelatină) într-o oală: piureul de mandarină, uleiul, glucoza și le încălzim pe foc până ajunge la temperatura de 90 grade. Dizolvăm gelatina în amestec și o turnăm peste pateul rece, scos de la frigider. Lăsăm la frigider până se setează jeleul și este gata de servit.

 

 

 

 

 

Related Posts

Melania Trump anunță publicarea cărții ei de memorii

Cartea de memorii, intitulată simplu ”Melania”, va conține detalii personale din viața autoarei, dar și fotografii de familie,…

Prelude to the Olympics- O pleiadă de vedete la petrecerea de dinaintea începerii JO2024 de la Paris

O mulțime de vedete de primă mână au fost invitate la petrecerea de avanpremieră a Jocurilor Olimpice de…

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București experți recunoscuți la nivel global

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București…

Smiley lansează „Cum te văd eu”, o declarație de adorație pentru femei, în numele bărbaților care le iubesc

Smiley lansează, în plin val de cosmetizare a realității pe rețelele de socializare, „Cum te văd eu”, o…

Rulouri de vinete cu nucă. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Aceste rulouri de vinete cu nucă vin ca răspuns la vara încinsă pe care o avem anul acesta….

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….