Panna Cotta cu lămâie… sau când viață îți dă lămâi, tu faci desert!

Panna cotta este un desert italienesc, din smântână dulce și gelatină, cu o textură de budincă aerată, pe care o poți combina cu diverse toppinguri, cum ar fi : fructe de pădure, ciocolată, cafea..sau de ce nu, lămâie. Prepararea în sine este foarte simplă, singurul inconvenient este timpul de așteptare. Iată rețeta propusă de Adrian Hădean!
Ingrediente Panna Cotta : 500 ml smântână lichidă, 150 grame zahăr pudră, 6 grame gelatină ( de preferat foi), coajă de lămâie, esență de vanilie și de lămâie, coajă de portocală, coajă de lime.
Ingrediente jeleu : 220 ml apă, 120 ml zeamă de lămâie, 100 grame zahăr, 6 grame gelatină (am folosit și de aceasta dată foi), esență vanilie, coajă de portocalăuscată, putina curcumă sau șofran ( pentru o culoare accentuată).
CITESTE CONTINUAREA RETETEI MAI JOS!

Panna cotta este un desert italienesc, din smântână dulce și gelatină, cu o textură de budincă aerată, pe care o poți combina cu diverse toppinguri, cum ar fi : fructe de pădure, ciocolată, cafea..sau de ce nu, lămâie. Prepararea în sine este foarte simplă, singurul inconvenient este timpul de așteptare. Iată rețeta propusă de Adrian Hădean!
Ingrediente Panna Cotta : 500 ml smântână lichidă, 150 grame zahăr pudră, 6 grame gelatină ( de preferat foi), coajă de lămâie, esență de vanilie și de lămâie, coajă de portocală, coajă de lime.
Ingrediente jeleu : 220 ml apă, 120 ml zeamă de lămâie, 100 grame zahăr, 6 grame gelatină (am folosit și de aceasta dată foi), esență vanilie, coajă de portocalăuscată, putina curcumă sau șofran ( pentru o culoare accentuată).
CITESTE CONTINUAREA RETETEI MAI JOS!