Monica Cismaru ∙ April 4, 2023 ∙ 2 min read

Palatul Princiar din Monaco și-a deschis porțile pentru public din data de 2 aprilie, marcând astfel începutul unui nou sezon turistic în micul regat.

Expoziții temporare, fresce din Renașterea târzie și un nou décor în apartamentele regale, Palatul Princiar din Monaco are parte de o nouă prezentare, iar inaugurarea noului sezon stă sub semnul decoperirilor.

Palatul este reședința oficială a Prințului de Monaco încă din 1297 și are vedere către Marea Mediterană; panorama de la înălțimea maximă de 60 de metri este de neegalat. Palatul este o clădire sublimă, fosta fortăreață a casei Grimaldi, încercată de bombardamente și asedii ale inamicilor.

palat monaco

Palatul este locuit de șapte secole de familia regală și a devenit un simbol glamourous al protipendadei de pe Coasta de Azur, încă din secolele 19-20. În momentul în care Grace Kelly a devenit Prințesa de Monaco în 1956, după căsătoria ei cu prințul Rainier III, șarmul regatului a atins apogeul. De atunci, întreaga lume a stat cu ochii pe grandiosul palat princiar, a cărui moștenire continuă să crească.

In palatul princiar din Monaco se pot vizita Galeriile lui Hercule, frescele magnifice din Chambre d’Europe și, mai ales, Sala Tronului, dar și Salon Bleu, curiozitățile din Cabinet d’Histoire și spațiile generoase decorate opulent, din care transpare luxul regal, mai ales datorită obiectelor de artă care aparțin dinastiei Grimaldi.

palat monaco

Tot aici a avut loc un amplu proces de restaurare a frescelor, iar acesta a stat sub semnul eco-responsabilității – picturile îl redau pe Ulise în diverse scene ale poveștii sale, dar pot fi admirate și alte personaje celebre din mitologie, care își dezvăluie aventurile și metamorfozele în celelalte saloane. O magnifică călătorie în timp, în spațiul mirific al unui palat fără vârstă.

Palatul este deschis zilnic, între orele 10.00-17.00.

Foti: Hepta, PR

Related Posts

Horoscopul săptămânii 24 – 30 iunie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru săptămâna 24-30 iunie 2024. Berbec La începutul săptămânii se prefigurează…

Secretul Bunicii, un business dulce, transmis din generație în generație

Energia, dragostea și pasiunea pentru lucrurile bine făcute sunt ingredientele  care au condus business-ul Secretul Bunicii spre succes….

Lectura de vară: 10 cărți pentru o lună fierbinte 

Pentru mine, vacanța de vară este perioada în care teancul de cărți #decitit scade, iar momentele de liniște,…

TIFF 2024 – magia unui festival de film construit din inovație și provocări. De vorbă cu Tudor Giurgiu, președintele TIFF

„Filmele au puterea să ne aducă mai aproape, să spună povești care reverberează indiferent de rasă și nație,…

De ziua Prințului William, Prințesa de Wales publică o nouă imagine-tribut

Prințul William împlinește pe 21 iunie 42 de ani, iar soția lui, Kate Middleton, Prințesa de Wales, a…

Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic: ”El m-a iubit, da. Dar cred că el că s-a îndrăgostit de toate partenerele lui”

Într-o ediție cu totul specială a emisiunii Întrebarea Mesei Rotunde, difuzată sâmbătă, de la 8.00 dimineața, la ACASĂ,…

Katy Perry revine în forță pe scena muzicală cu o nouă siluetă

După o perioadă de pauză din industria muzicală, Katy Perry (39 de ani) revine în forță cu o…

Coldplay își lansează în octombrie noul album „Moon Music”

Vești bune pentru fanii Coldplay! Trupa a anunţat că intenţionează să realizeze cel mai prietenos album în raport…

Justin Timberlake, probleme cu poliția, dar și în cuplu

Justin Timberlake a fost arestat și, ulterior, eliberat la New York pentru conducere sub influența alcoolului. Problemele lui…

Cum ne putem hidrata corespunzător pe timpul verii? Ne spune Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Consumul adecvat de apa si alimente bogate in apa, precum si constientizarea importantei apei in lupta impotriva celulitei…