A List Magazine ∙ October 2, 2022 ∙ 4 min read

La 1 octombrie – Ziua Nationala de lupta impotriva Cancerului de San, Fundatia Renasterea, a imbracat in Roz, pentru a 22-a oara, o cladire emblematica pentru Romania: Palatul CEC. Evenimentul organizat de Fundatia Renasterea dedicat promovarii preventiei si depistarii precoce a cancerului, pledeaza pentru acces gratuit la diagnostic si tratament pentru femeile din România.

Printre cei peste 180 de participanti la a 22-a Iluminare in Roz s-au numarat: Dr Diana Loreta Paun – Consilier Prezidential, Dr Adriana Pistol – Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, Prof Dr Patriciu Achimas Cadariu – deputat, președintele Grupului pentru combaterea cancerului din Parlamentul României, Senator Nicoleta Pauliuc – invingatoare in lupta cu cancerul si initiatoare a mai multor legi in beneficiul pacientilor oncologici, Dr Alis Grasu – manager SABIF, Dana Deac, Iuliana Tudor, Mihaela Birzila, Sabina Iosub, Sonia Argint Ionescu, Adelina Pestritu, Dana Sota, Roxana Voloseniuc,  medici, parteneri ai evenimentului, invingatoare in lupta cu cancerul, gazduiti de membrele Boardului Renasterea: Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Camelia Sucu, Veronica Savanciuc, Adriana Cazacu, Andreea Mihai.

Momentul Iluminarii in Roz le-a avut ca ca protagoniste pe Mihaela Geoană, cea care in urma cu 21 de ani a infiintat Fundatia Renasterea si a fost deschizatoare de drum in Campaniile de Preventie si Depistare Precoce a Cancerului de San, si Alexia Eram, foarte apreciata de tanara generatie in mediul online, fiica Andreei Esca, Ambasadoarea Fundatiei Renasterea.

”Astăzi, Ziua Națională de Luptă împotriva Cancerului de Sân le reamintim tuturor femeilor că un control medical anual le poate salva viața. În acest an ne adresăm tuturor generațiilor și mai ales tinerilor. Le spunem că niciodată nu este prea devreme pentru prevenție și pentru a avea un stil de viață sănătos. În fiecare etapă a vieții trebuie să facem controalele medicale recomandate. Acestea ne pot salva viața. Ambasadoarea noastră, Andreea Esca, nu a putut fi astăzi alături de noi, dar alături de mine se află una dintre cele mai cunoscute reprezentante ale tinerii generații, care prin exemplul mamei și al bunicii sale a învățat despre importanța prevenției și a controalelor medicale, Alexia Eram.” a fost mesajul transmis de Mihaela Geoana- presedinte fondator al Fundatiei Renasterea.

„Sunt extrem de fericită să continui misiunea bunicii mele, asistentă medicală la Institutul Oncologic din București, a mamei, care de 21 de ani susține și militează pentru sănătatea femeii, pentru acces la prevenție, diagnostic și tratamente. Le rog pe toate tinerele din România să meargă la controale medicale și să le convingă și pe mamele, mătușile, bunicile lor, prietenele lor să pătreze sănătatea!” a declarat Alexia Eram.

La evenimentul prezentat de Iuliana Tudor s-au anuntat rezultatele celor 21 de ani de activitate ai Fundației Renașterea, dintre care enumeram: peste 117.000 de investigatii medicale efectuate la Centrele Medicale Renasterea, 24.870 de teste medicale gratuite (Babes Papanicolau si mamografii) facute in cadrul Unitatii Mobile Renasterea, pentru femei defavorizate din mediul rural si orase mici, 950 de peruci oferite pacientelor oncologice si mai ales sansa de a-si salva viata, pentru cele peste 5300 de paciente diagnosticate la centrele Fundatiei.

Fundatia Renasterea, prin centrele sale – Unitatea Mobila de Diagnostic si Centrul Medical de Excelenta Renasterea, ofera teste medicale gratuite pacientelor oncologice si femeilor din mediul rural. Aceasta campanie este sustinuta de participantii la cursa caritabila Race for the Cure Romania 2022, ce a avut loc in luna iunie.

Datorita celor 2730 de români care au luat parte la editia 2022 la cursa de la Bucuresti, din 5 iunie, tot atatea femei vulnerabile vor efectua analize medicale gratuite la centrele Fundatiei Renasterea.

Toti cei care doresc sa contribuie la campania de oferire de teste gratuite pentru femeile vulnerabile, o pot face, printr-o donatie pe fundatiarenasterea.ro

In perioada 1–9 octombrie, cu sustinerea Intimissimi, Unitatea Mobila Renasterea se va afla in parcarea Mall Baneasa, unde va oferi 270 de investigatii medicale gratuite: ginecologice si de san.

Incepand cu 15 octombrie, pana pe 16 decembrie, Unitatea Mobila Renasterea va merge in judetul Valcea unde va efectua teste Papanicolau gratuite, in urmatoarele localitati: Brezoi si Olanu –in parteneriat cu Fundatia Globalworth si Lungesti – cu sustinerea CEZ Romania.

Programarile la investigatiile medicale oferite de Unitatea Mobila Renasterea se pot face la nr 0756.713.652

Related Posts

Cum arată casa de vacanță a lui Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy) din Malibu

Ellen Pompeo, actrița care a interpretat timp de aproape 20 de ani personajul iconic Meredith Grey din serialuld…

Meghan Markle și Printul Harry își lansează trailerul documentarului lor de pe Netflix

Sincronizare perfectă, neintenționată sau un plan bine pus la punct de a umbri vizita Prinților de Wales în…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

Cele mai întâlnite afecțiuni care îi aduc pe români la dermatolog

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează…

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…