A List Magazine ∙ October 2, 2022 ∙ 4 min read

La 1 octombrie – Ziua Nationala de lupta impotriva Cancerului de San, Fundatia Renasterea, a imbracat in Roz, pentru a 22-a oara, o cladire emblematica pentru Romania: Palatul CEC. Evenimentul organizat de Fundatia Renasterea dedicat promovarii preventiei si depistarii precoce a cancerului, pledeaza pentru acces gratuit la diagnostic si tratament pentru femeile din România.

Printre cei peste 180 de participanti la a 22-a Iluminare in Roz s-au numarat: Dr Diana Loreta Paun – Consilier Prezidential, Dr Adriana Pistol – Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, Prof Dr Patriciu Achimas Cadariu – deputat, președintele Grupului pentru combaterea cancerului din Parlamentul României, Senator Nicoleta Pauliuc – invingatoare in lupta cu cancerul si initiatoare a mai multor legi in beneficiul pacientilor oncologici, Dr Alis Grasu – manager SABIF, Dana Deac, Iuliana Tudor, Mihaela Birzila, Sabina Iosub, Sonia Argint Ionescu, Adelina Pestritu, Dana Sota, Roxana Voloseniuc,  medici, parteneri ai evenimentului, invingatoare in lupta cu cancerul, gazduiti de membrele Boardului Renasterea: Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Camelia Sucu, Veronica Savanciuc, Adriana Cazacu, Andreea Mihai.

Momentul Iluminarii in Roz le-a avut ca ca protagoniste pe Mihaela Geoană, cea care in urma cu 21 de ani a infiintat Fundatia Renasterea si a fost deschizatoare de drum in Campaniile de Preventie si Depistare Precoce a Cancerului de San, si Alexia Eram, foarte apreciata de tanara generatie in mediul online, fiica Andreei Esca, Ambasadoarea Fundatiei Renasterea.

”Astăzi, Ziua Națională de Luptă împotriva Cancerului de Sân le reamintim tuturor femeilor că un control medical anual le poate salva viața. În acest an ne adresăm tuturor generațiilor și mai ales tinerilor. Le spunem că niciodată nu este prea devreme pentru prevenție și pentru a avea un stil de viață sănătos. În fiecare etapă a vieții trebuie să facem controalele medicale recomandate. Acestea ne pot salva viața. Ambasadoarea noastră, Andreea Esca, nu a putut fi astăzi alături de noi, dar alături de mine se află una dintre cele mai cunoscute reprezentante ale tinerii generații, care prin exemplul mamei și al bunicii sale a învățat despre importanța prevenției și a controalelor medicale, Alexia Eram.” a fost mesajul transmis de Mihaela Geoana- presedinte fondator al Fundatiei Renasterea.

„Sunt extrem de fericită să continui misiunea bunicii mele, asistentă medicală la Institutul Oncologic din București, a mamei, care de 21 de ani susține și militează pentru sănătatea femeii, pentru acces la prevenție, diagnostic și tratamente. Le rog pe toate tinerele din România să meargă la controale medicale și să le convingă și pe mamele, mătușile, bunicile lor, prietenele lor să pătreze sănătatea!” a declarat Alexia Eram.

La evenimentul prezentat de Iuliana Tudor s-au anuntat rezultatele celor 21 de ani de activitate ai Fundației Renașterea, dintre care enumeram: peste 117.000 de investigatii medicale efectuate la Centrele Medicale Renasterea, 24.870 de teste medicale gratuite (Babes Papanicolau si mamografii) facute in cadrul Unitatii Mobile Renasterea, pentru femei defavorizate din mediul rural si orase mici, 950 de peruci oferite pacientelor oncologice si mai ales sansa de a-si salva viata, pentru cele peste 5300 de paciente diagnosticate la centrele Fundatiei.

Fundatia Renasterea, prin centrele sale – Unitatea Mobila de Diagnostic si Centrul Medical de Excelenta Renasterea, ofera teste medicale gratuite pacientelor oncologice si femeilor din mediul rural. Aceasta campanie este sustinuta de participantii la cursa caritabila Race for the Cure Romania 2022, ce a avut loc in luna iunie.

Datorita celor 2730 de români care au luat parte la editia 2022 la cursa de la Bucuresti, din 5 iunie, tot atatea femei vulnerabile vor efectua analize medicale gratuite la centrele Fundatiei Renasterea.

Toti cei care doresc sa contribuie la campania de oferire de teste gratuite pentru femeile vulnerabile, o pot face, printr-o donatie pe fundatiarenasterea.ro

In perioada 1–9 octombrie, cu sustinerea Intimissimi, Unitatea Mobila Renasterea se va afla in parcarea Mall Baneasa, unde va oferi 270 de investigatii medicale gratuite: ginecologice si de san.

Incepand cu 15 octombrie, pana pe 16 decembrie, Unitatea Mobila Renasterea va merge in judetul Valcea unde va efectua teste Papanicolau gratuite, in urmatoarele localitati: Brezoi si Olanu –in parteneriat cu Fundatia Globalworth si Lungesti – cu sustinerea CEZ Romania.

Programarile la investigatiile medicale oferite de Unitatea Mobila Renasterea se pot face la nr 0756.713.652

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…