Ouă Flamenco. Rețeta lui Chef Adi Hădean

Cu gândul la vacanță, Adrian Hădean împarte cu noi o rețetă spaniolă inspirată din mișcări de dans: ouă flamenco cu bucăți ondulate de jamon serrano, asemănătoare rochiilor vaporoase ale dansatoarelor de flamenco.
Ingrediente:
- o lingură de ulei de măsline
- o ceapă
- un ardei roșu
- 2 căței de usturoi
- 2 roșii tăiate cubulețe
- 300 de grame de sos de roșii
- boia afumată
- 4 ouă
- 8 felii de jamon serrano
- câteva felii de cârnat chorizo
- 3 linguri de mazăre
- sare, piper, cimbru și oregano după gust
Mod de preparare
Am pus pe foc tigaia Ingenio de la Tefal, iar a atins temperatura ideală de gătit și punctul Thermo-Spot s-a înroșit, am adăugat ulei de măsline, ceapa tocată mărunt și ardeiul tăiat cubulețe și le-am călit timp de câteva minute. Apoi am adăugat usturoiul tocat mărunt și le-am mai călit un minut.

Cu gândul la vacanță, Adrian Hădean împarte cu noi o rețetă spaniolă inspirată din mișcări de dans: ouă flamenco cu bucăți ondulate de jamon serrano, asemănătoare rochiilor vaporoase ale dansatoarelor de flamenco.
Ingrediente:
- o lingură de ulei de măsline
- o ceapă
- un ardei roșu
- 2 căței de usturoi
- 2 roșii tăiate cubulețe
- 300 de grame de sos de roșii
- boia afumată
- 4 ouă
- 8 felii de jamon serrano
- câteva felii de cârnat chorizo
- 3 linguri de mazăre
- sare, piper, cimbru și oregano după gust
Mod de preparare
Am pus pe foc tigaia Ingenio de la Tefal, iar a atins temperatura ideală de gătit și punctul Thermo-Spot s-a înroșit, am adăugat ulei de măsline, ceapa tocată mărunt și ardeiul tăiat cubulețe și le-am călit timp de câteva minute. Apoi am adăugat usturoiul tocat mărunt și le-am mai călit un minut.