Monica Cismaru ∙ February 15, 2024 ∙ 8 min read

Afacerea Tort de Bezea a luat ființă din întâmplare, când fondatoarea ei, Simona Crăciun, absolventă a Academiei de Studii Economice , a renunțat la jobul din corporație pentru a da curs pasiunii ei pentru gătit dulciuri. Preparatele lăudate de membrii familiei și mai ales un tort gătit pentru ziua tatălui ei au fost începutul de drum în aceasta afacere delicioasă, care s-a dovedit a fi și profitabilă.

Până în data de 10 martie, găsiți la Tort de Bezea paharele roz inscripționate cu ”Te iubesc!”, parte a campaniei derulate de A List Magazine în luna iubirii.

”Tort de Bezea a luat naștere în aprilie 2016, într-un mic spațiu de pe strada George Călinescu, Dorobanți, și pe o pagină de Facebook.” Simona Crăciun povestește că a fost un test la bun început și nu știa dacă va reuși să construiască un business din pasiunea ei.

”În 2016, am observat o nișare a businessurilor. Din ce în ce mai mulți antreprenori din această industrie a cofetăriei și a patiseriei promovau un produs pe care știau să îl facă foarte bine. Pe atunci, nu mă gândeam că voi reuși să îmi dezvolt o afacere doar din pasiune.”

tort de bezea

Antreprenoarea își amintește că a investit inițial circa trei-patru mii de euro, iar principalii clienți erau prieteni de-ai prietenilor. Însă businessul s-a conturat rapid în piață, iar Simona s-a trezit cu mai multe comenzi decât își putea imagina.

“Suntem disponibili mereu și încercăm să le oferim torturi pe ultima sută de metri. Clienții sunt alături de noi de opt ani de zile și revin mereu și mereu. Poate pentru că suntem prietenoși, poate pentru că scriem note personale fiecărui client.”

tort de bezea

De asemenea, Simona Crăciun a ajustat puțin și meniul, introducând torturi la 500 de grame și rulada de bezea (Pavlova Roll), care au fost mult mai la îndemână pentru oameni. În plus, s-a bazat foarte mult pe mini bezele, fiind cel mai căutat produs. In prezent, cele mai populare sortimente sunt ciocolata, vanilia, caramelul și fisticul.

Tort de Bezea oferă o experiență personalizată, modernă și vibrantă: “Încercăm să ne concentrăm pe ingrediente de înaltă calitate, oferind prăjituri și produse cu un gust autentic și bogat.”

Dulciurile de calitate și cafeaua sunt o combinație clasică și populară în industria ospitalității. Când te implici într-o afacere care oferă această combinație, există câteva aspecte cheie la care ar trebui să fii atent, spune antreprenoarea:

1. Calitatea ingredientelor: Asigură-te că folosești ingrediente de cea mai înaltă calitate atât pentru dulciuri cât și pentru cafea. Acest lucru va contribui la gustul și experiența generală oferită clienților tăi.

2. Consistența și standardizarea: Este important să menții o consistență ridicată în ceea ce privește calitatea produselor tale. Clienții se așteaptă să primească aceeași experiență excelentă de fiecare dată când vizitează afacerea ta.

3. Curățenie și igienă: Igiena este esențială în orice afacere care servește alimente și băuturi.

4. Competența personalului: Personalul tău ar trebui să fie bine instruit în prepararea și servirea atât a dulciurilor, cât și a cafelei. Asigură-te că sunt familiarizați cu produsele oferite și că pot oferi recomandări și răspunde la întrebările clienților.

5. Feedback-ul clienților: Ascultă feedback-ul clienților și fii deschis să faci îmbunătățiri în funcție de acesta. Acest lucru te va ajuta să îți îmbunătățești constant produsele și serviciile oferite.

tort de bezea

“Prin atenția la aceste aspecte, poți construi o afacere de succes, care oferă dulciuri de calitate și cafea, atrăgând și fidelizând clienții. A fost o perioadă foarte interesantă la început. Stăteam în laborator de la 5:00 la 00.00 și pregăteam prăjituri sau torturi și le livram. După ce a apărut Dana, am avut și primii colegi care ne ajutau cu livrările. Acum îmi petrec timpul tot în laborator, însă nu mai sunt printre cei care gătesc, sunt șapte fete care fac asta”, mai spune Simona Crăciun.

”Să fii antreprenor și să vrei să faci totul singur e un vis care nu poate deveni realitate. Acum suntem o echipă de 18 oameni și împărțim activitățile”, a dezvăluit antreprenoarea.

Tort de Bezea a început de la o pasiune, mai cu seamă de la bucuria de a găti a Simonei Crăciun. Însă aceasta precizează că pandemia a fost cea care a declanșat o maturitate în gândirea antreprenorială.

”A fost un șoc pentru mine și m-am temut că îmi voi pierde businessul. După anunțul din martie 2020, privind închiderea totală, timp de trei zile, nu am avut nicio comandă”, a povestit antreprenoarea.

Dacă a fi antreprenor și a încerca să rezolvi toate situațiile care pot apărea într-o afacere e o utopie, Simona mărturisește că pandemia i-a adus și cealaltă latură a problemei, mai exact teama de a le transmite colegilor că nu le mai poate plăti salariile sau că trebuie să înceteze colaborarea.

”Pandemia mi-a adus mai multă conștientizare și responsabilitate față de businessul meu. Nu a mai fost doar acel vis frumos, încărcat de pasiune. A fost o perioadă de creștere ca persoană și ca lider”, a adăugat aceasta.

“Tort de bezea este, pentru mine cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Eu, când am început în 2016, eram într-o perioadă foarte grea, într-o depresie… Și am renăscut cu Tort de Bezea. Și sunt recunoscătoare pentru oamenii pe care i-am cunoscut prin acest business și pentru oamenii din echipă pe care acest business i-a adus lângă mine.”

“Lumea bezelei contine o atmosferă si un stil de viață până la urmă, pentru că noi suntem alături de oameni în momentele lor de bucurie, și asta ne încarcă extraordinar: îți cumperi un tort pentru o zi de naștere, ca să mulțumești unui partener, unui client, să-i mulțumești unui om iubit. Plăcere, un moment cu tine, răsfăț. Infinite momente. Tort de Bezea este o stare de spirit. În prezent, spațiul în care funcționez este proiectat să fie primitor, inspirat de o combinație între modernitate și confort. Alegerea atmosferei a fost influențată de dorința de a oferi un mediu plăcut și relaxant pentru interacțiunea cu clienții și de a stimula creativitatea și concentrarea.

tort de bezea

Aspectele cheie ale spațiului includ:

1. Designul interior: Am optat pentru un design simplu, elegant și luminos, folosind culori deschise și accente calde pentru a crea o atmosferă primitoare. Mobilierul este confortabil și funcțional, iar iluminatul este bine plasat pentru a accentua aspectele cheie ale spațiului.

2. Amenajarea spațiului: Am ales să organizăm spațiul în mod eficient, pentru a permite fluxul liber al clienților și pentru a crea zone distincte pentru servirea cafelei și a dulciurilor.

3. Muzica ambientală: Am selectat cu grijă o coloană sonoră care completează atmosfera relaxantă a spațiului nostru, fără a fi copleșitoare sau distrăgătoare.

În ansamblu, spațiul în care funcționez a fost conceput pentru a oferi o experiență plăcută și memorabilă clienților, punând accent pe confort, estetică și funcționalitate.

tort de bezea

Specializați în dulciuri și cafea, putem transforma aceste ingrediente obișnuite în adevărate opere de artă prin creativitate și abilități tehnice- decorarea artistică a prajiturilor, latte art-ul, crearea de deserturi inovative etc.

În final, arta în dulciuri și cafea este despre exprimarea creativității și pasiunii pentru gastronomie, oferind clienților o experiență culinară remarcabilă și memorabilă.”

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…