Alina Burlacu ∙ December 2, 2022 ∙ 2 min read

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”.

Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2023. Este vorba despre Viva Magenta, o culoare descrisă ca un „roșu animat, care pulsează cu mișcare”, „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”.

Institutul Pantone a luat în considerare avalanșa de provocări cu care oamenii s-au confruntat în ultimii ani.

„Am ales această culoare pentru că am simțit că este o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională, ceva care ne-ar putea prezenta o nouă viziune”, explică Leatrice Eiseman, director executiv al institutului, pentru TIME. Viva Magenta, completează Esieman, „este o culoare care vibrează cu adevărat cu vervă și vigoare, care demonstrează un nou semnal de putere, ceea ce este ceva de care avem cu toții nevoie pentru un viitor mai optimist.”

Eiseman, care a descris Viva Magenta ca fiind un “roșu animat, care pulsează cu mișcare”, indică natura ca fiind una dintre principalele surse de inspirație făcând referire la coloranții din coșenila roșie, folosită încă din secolul al II-lea î.Hr. pentru a imprima nuanțe roșii bogate pe țesături și hârtie.

Pantone 18-1750 Viva Magenta, o nuanță vibrantă de roșu purpuriu, este un exemplu de echilibru: bazându-se atât pe tonuri calde, cât și reci, originile culorii sunt ancorate în natură, cu o nuanță electrizantă care poate fi regăsită atât în universul fizic, cât și în cel virtual.

„Sperăm că simbolismul din această culoare va crea o lume dinamică ce încurajează experimentarea”, spune Eiseman.

„Numele culorii în sine vă spune că aceasta este o culoare cu care să sărbătoriți, o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria. Este ceea ce noi numim o nuanță fără limite, o declarație cu adevărat remarcabilă. Este imposibil să intri într-o cameră dacă porți această culoare și să nu se îndrepte atenția spre tine. Este îndrăzneață. Este spirituală și incluzivă – îi primește pe toți și pe oricine cu același spirit rebel”, a declarat Eiseman.

Foto: douglas.ro.

Related Posts

Cum putem avea buze moi, în condiții extreme 

Iarna și-a intrat in drepturi, iar noi trebuie să ne protejăm pielea si buzele. Dacă te-ai gândit deci…

Wedding Trends 2023. Ce se poartă și ce nu mai e la modă, cele mai frecvente greșeli, cele mai utile sfaturi. TOP 5 recomandări pentru miri!

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi impreuna cu echipa sa de beauty și wedding…

Me First, un proiect inedit

Dacă ar fi să te gândești la 3 lucruri de preț, lucruri pe care le poți investi în…

CLANUL revine cu sezonul 2, la PRO TV, din 19 februarie

După ce primul sezon din ”Clanul” s-a încheiat cu emoții și cu tensiune, sezonul doi revine în forță,…

Florin Piersic împlinește azi 87 de ani

Pe 27 ianuarie 1936, se năștea, la Cluj, cel care avea să devină unul dintre cei mai cunoscuți…

Care sunt cele mai afrodisiace parfumuri?

Să fie vanilia, santalul sau trandafirul? Care sunt cele mai afrodisiace arome, potrivit specialiștilor? Aceștia au măsurat puterea…

Beauty in Social Media: Valentina Keiko

Care sunt produsele cosmetice preferate, trucurile și ritualurile de beauty ale influencerilor din Social Media, de la noi?…

Românul care a cucerit juriul de la America’s Got Talent: All Stars

Darius Mabda, câștigătorul show-ului de televiziune „Românii au talent” sezonul al 12-lea a impresionat juriul și publicul din…

Creatorul mărcilor Reserved, House, Mohito, Cropp și Sinsay închiriază un depozit de 65 000 mp

CTPArk Bucharest West își reconfirmă poziția de hub logistic regional pentru întreaga zonă a Balcanilor și nu numai,…

Hair exclusive: sfaturile stilistului Cristian Dinuț pentru îngrijirea părului

După o perioadă petrecută în Marea Britanie, unde a avut parte de experiențe inedite în domeniul hair styling-ului,…