Monica Cismaru ∙ November 6, 2023 ∙ 3 min read

”Tranziția mea a fost lungă și am înfruntat-o singură, dar menopauza m-a transformat într-o persoană mai puternică”, povestește Naomi Watts, în vârstă de 55 de ani.

Naomi Watts a fost nominalizată de două ori la Premiile Academiei Americane de Film pentru Cea mai bună actriță în 2004 și în 2013, pentru filmele 21 Grams și The Impossible și este una dintre cele mai apreciate artiste de la Hollywood. Aceasta are doi fii cu fostul ei soț, actorul Liev Schreiber – Sasha și Kai, de 16, respectiv 15 ani. În urmă cu jumătate de an, actrița s-a măritat cu actorul Billy Crudup.

naomi watts

Naomi Watts promovează o campanie care vorbește despre menopauză, în care mai este implicată și actrița Julianna Margulies (ER, The Morning Show și The Good Wife), dar și Dr Sharon Malone, cea care a discutat pe teme despre menopauză în podcastul ei cu Michelle Obama.

”Din punct de vedere vizual, percepțiile despre vârsta mijlocie se schimbă. Acum trăim mai mult, iar după menopauză există viață, și chiar lungă. Ce păcat ar fi să ne resemnăm după vârsta de 50 de ani.”

Naomi Watts vorbește deschis despre propria ei experiență cu menopauza și astfel le încurajează și pe celalalte femei să-și împărtășească trăirile și să înțeleagă că viața nu se termină odată cu instalarea menopauzei. Actrița a povestit despre primele simptome, resimțite prematur, la vârsta de 36 de ani.

naomi watts
Naomi Watts, alături de cei doi fii – Sasha și Kai

”La mine, menopauza a venit mult mai devreme decât la alte femei, într-o perioadă în care încă îmi doream copii, nici nu-mi puneam problema că anii mei reproductivi aproape că se încheie. A fost o provocare să navighez prin această perioadă când eu nici măcar nu auzisem de perimenopauză. Sunt tot felul de simptome despre care nu știam că fac parte din schimbarea hormonală, iar eu le-am resimțit pe toate. Desigur, am trecut prin bufeuri, copiii se întrebau de ce sunt așternuturile ude, ma trezeam dimineața udă leoarcă.”

De asemenea, Naomi povestește și despre stările de anxietate, de insomnie, de amețeli, de subțierea părului și de piele uscată.

naomi watts

”Simțeam că-mi pierd mințile, simțeam că mă pierd pe mine. Aveam 36 de ani și credeam că îmi cunosc corpul destul de bine. Simțeam că pierd controlul. Sunt sigură că, dacă at fi existat mai multe informații la acel moment, mai multe resurse, tranziția mea ar fi fost mult mai ușoară. Menopauza prematură, care se instalează înainte de vârsta de 40 de ani, este experimentată de o femeie din o sută și are nevoie de mai multă atenție. Dorința mea e ca generația din care fac parte să discute mai multe despre această etapă și să creeze un mediu în care menopauza este acceptată ca o etapă firească a vieții”, spune Naomi Watts, care adaugă: ”Tranziția mea către menopauză a fost lungă, confuză și m-a înstrăinat. Dar, la sfârșit, am devenit mai puternică, m-am simțit din nou eu însămi și mai încrezătoare în propria mea piele”, adaugă actrița.

Foto: Hepta

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…