Monica Cismaru ∙ February 27, 2024 ∙ 7 min read

Cea mai mare noutate a celebrei Galerii Impériale este opera de artă avangardistă, alocată de Casa Moët & Chandon artistului american Daniel Arsham.

Moët & Chandon este încântat să anunțe că o capodoperă ce a fost creată în premieră cu artistul contemporan american Daniel Arsham, este acum disponibilă în pivnițele sale istorice din Epernay, Champagne. Dezvăluită prima dată toamna trecută cu ocazia aniversării a 280 de ani a Casei în Paris, noua Creație Imperială a Colecției Nr.1, își găsește astăzi locul în Galeria Imperială, un nou punct de interes în turul pivniţelor sale.

Găzduită de Moët & Chandon, opera de artă a devenit o parte integrală a moștenirii Casei. Vizitatorii Galeriei Imperiale, numită după o vizită a Împăratului Napoleon și comemorată cu o placă din marmură, vor aprecia calitatea ce va dănui în timp a artei contemporane a lui Daniel Arsham: esența sa atemporală se armonizează fără efort într-un dialog etern cu pereții învechiți și șampaniile care o înconjoară, într-o fuziune captivantă a modernului și a trecutului, reprezentată de moștenirea vie a Grand Vintages care înconjoară relieful, printre cele mai mari din regiune.

Daniel Arsham Moët & Chandon

“Suntem încântați să vă invităm să explorați ultima pivniță construită – o operă de artă deosebită, creată de Daniel Arsham care încapsulează istoria si măiestria noastră. Comandat pentru a coincide cu debutul Colecției noastre Impériale Création NO.1 – lansată cu ocazia celei de-a 280-a aniversări a Maison – suntem încântați că această operă de artă va rămâne permanent în pivnițele noastre, reflectând designul atemporal al noului nostru cuvée excepțional”, spune Benoît Gouez, cellar master a Moët & Chandon.

O capodoperă care surprinde arta meșteșugului Moët & Chandon

Daniel Arsham Moët & Chandon

Opera de artă lui Daniel Arsham, una dintre cele mai noi creații ale apreciatului artist, are 3 metri lungime și 1,3 metri înălțime. Ea ilustrează elemente de bază ce surprind moștenirea Casei: două putti centrale ridică o placă ornată cu “1743”, anul în care a fost fondată Casa de către Claude Moët, o figură mitologică feminină – zeitatea greacă “Pheme”, personificarea faimei și a renumelui – sună cu bucurie din trâmbiță, răsunând în toată lumea reputația Casei; fațada arhitecturală a Château de Saran evocă povestea Casei Maison; podgoriile întinse amintesc de domeniul Casei și de diversitatea regiunii Champagne; iar un butoi de vin din lemn aduce un omagiu expertizei vinului și conexiunii imperiale care îi dă o notă distinctă Casei.

Arsham a ales o rășină albă turnată ca bază pentru capodopera sa, un semn de cunoaștere al solurilor calcaroase din regiunea Champagne care îmbracă pereții pivnițelor. Urmele subtile de eroziune vizibilă insuflă un sentiment al trecerii timpului în opera de artă, atât o semnătură Arsham, cât și un element enigmatic care infuzează piesei o calitate atemporală.

Inspirându-se din opera sa, Arsham a conceput ingenios 85 de sticle în ediție limitată— capsule temporale tridimensionale extraordinare care servesc drept cufăr de colecție pentru Collection Impériale Création NR. 1. Aceste obiecte rafinate proiectate de artist depășesc scopul lor utilitar ca obiecte de colecție care vor rezista mult timp după ce șampania pe care o dețin este savurată, încântând proprietarii pretențioși în anii următori.

Geneza Reliefului Zidului

Opera de artă a lui Arsham a fost inspirată de un panou cu vitralii care a împodobit intrarea în pivnița Casei, încă din 1890. Artistul a descoperit pentru prima dată acel panou într-un tur al moșiei Moët & Chandon în compania lui Benoît Gouez. A fost fermecat de bogăția alegorică a panoului care țese simboluri bine alese pentru a înfățișa renumele Casei, abundența podgoriilor și expertiza vinificatorilor săi.

Un artist proeminent al generatiei sale Aclamat ca arheologul viitorului, Daniel Arsham este unul dintre cei mai influenți artiști ai zilelor noastre. Practica sa împletește esența timpului, făcând o punte între trecut, prezent și viitor într-o varietate de materiale. Măiestria sa unică găsește o rezonanță armonioasă cu experiența sensibilă la timp a fabricării șampaniei la Moët & Chandon.

„Sunt onorat să văd munca mea prezentată într-un loc atât de important din moștenirea Moët &Chandon, Galerie Impériale. Această colaborare a stabilit o legătură semnificativă între arta mea și moștenirea Maison și sunt mândru că am contribuit la povestea sa continuă.” spune artistul, Daniel Arsham.

Ediția specială Moët & Chandon x Daniel Arsham are prețul de €25 000 și poate fi cumpărată de la magazinul oficial din Epernay și comandată pe https://www.moet.com/en-int/collection-imperiale-daniel-arsham.

Opera de artă a lui Daniel Arsham poate fi apreciată de toți vizitatorii pivnițelor istorice ale Maison. Tururile încep de la 40 EUR de persoană.

Pentru iubitorii de șampanie care ar dori să descopere mai multe despre cea mai recentă bijuterie Maison, Colecția Impériale Création NO.1, și să se cufunde în creația din inima măiestriei casei, turul Haute Oenologie este acum disponibil: două ore de experiență multi-senzorială revigorantă, inclusiv un tur al pivniței istorice și o degustare cu Moët Imperial, un Grand Vintage selectat de Chef de Cave și maturat în sticle Magnum, și chiar Colecția Impériale Création NO.1. Turul Haute Oneologie este organizat pentru grupuri de maximum șase persoane și are un preț de 200 EUR de persoană.

Programul de funcționare al Centrului de vizitatori Moët & Chandon:

Din 25 martie până pe 11 noiembrie deschis în fiecare zi de la 9:30 la 17:30;

Începând cu 1 martie și până pe 24 martie, din 12 noiembrie până pe 29 decembrie, deschis de joi până luni, de la 9:30 până la 17:30.

Pentru înregistrare, click aici

DESPRE MOËT & CHANDON

Moët & Chandon a fost fondată în 1743 de Claude Moët și ridicată la renume internațional de descendentul său, Jean-Remy Moët, care visa să „împartă lumea efervescenței șampaniei”. De la curtea regală la covorul roșu, de la Studio 54 la

Grand Slams, Moët &Chandon a adus oamenii împreună în jurul unor momente palpitante, extraordinare. Cu cele mai mari și mai diverse podgorii din regiune, Casa oferă un portofoliu universal și versatil de șampanie pentru fiecare ocazie și gust.

Ușor de iubit, fiecare creație în alb și rosé – de la renumitul Moët Impérial până la rafinata colecție Grand Vintage, de la răcoritoarea Moët Ice Impérial până la blândul Nectar Impérial și colecția cu mai multe straturi Impériale, cea mai nouă expresie a artei Casei de Haute Oenologie – uimește și încântă cu un spectru larg de arome pentru a capta amploarea uimitoare a regiunii sale. Prin Natura Nostra, programul de sustenabilitate pe termen lung al Moët & Chandon, Casa lucrează pentru a proteja biodiversitatea din regiune și, din 2009, Moët & Chandon sprijină inițiative filantropice prin Toast for a Cause. Timp de aproape trei secole, Moët &Chandon a fost șampania preferată pentru a marca atât evenimentele semnificative din istorie, cât și sărbătorile personale, sporind fiecare toast cu scânteia efervescenței.

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…