A List Magazine ∙ November 22, 2023 ∙ 5 min read

Text de Eliza Tudor

Zilele trecute am avut plăcerea de a fi invitați la un eveniment extraordinar cu ocazia împlinirii celor 280 de ani de Moët & Chandon. Evenimentul a fost găzduit de o țară vecină, aflată la doar o oră și jumătate distanță de România cu avionul, tocmai în inima Serbiei, în Belgrad.

“The only pain I want in my life is champagne”  și nu orice șampanie, ci una care s-a născut acum 280 de ani și care a rămas în viețile oamenilor, onorând cu savoarea, eleganța și aromele ei, toate momentele importante ale vieții.

moet&chandon

Acesta este citatul care întregește cel mai bine experiența sârbească a celor trei zile petrecute în compania Moët & Chandon, un eveniment excepțional, organizat la cele mai înalte standarde din toate punctele de vedere. De la primirea călduroasă în camerele elegantului Hotel Hilton din Belgrad, până la cele mai sofisticate cine găzduite în două dintre cele mai cunoscute locații ale capitalei Belgrad: Clubul de Cabaret Lafayette și Salon 1905.

Aici am avut parte de momente unice și extraordinare, o experiență completă din toate punctele de vedere: culinar, muzical, dar și cultural, alături de cei aproximativ 350 de invitați, veniți din 15 țări, dar și de gazdele care au întreținut atmosfera în cel mai frumos mod posibil.

moet&chandon

Prima seară a fost încărcată de emoție prin diversitatea de acte artistice susținute de vedetele Clubului Lafayette, momente care au stârnit în fiecare dintre noi emoții diversificate. O experiență nouă pentru noi, care a constat în prezentarea a peste 20 de acte artistice într-o seară, nenumărate costume, interpretări, acrobații, a căror coregrafie se schimbă săptămânal, tocmai pentru a păstra o notă de mister și de unicitate.

Printre figurile cele mai importante care au onorat această seară se numără interpreta de jazz Lena  Kovačević de origine sârbă, invitată special a acestei seri, fiind și una dintre cele mai cunoscute cântărețe din Serbia, cea care în 2022 a deschis concertul Larei Fabian de la Arenele Belgrad.

A doua zi a presstrip-ului, activitățile au fost relaxante, prânzul a fost servit la Restaurant Hanami, iar a doua parte a zilei a fost concentrată pe activități de tipul handmade, unde participanții au avut ocazia să își personalizeze propria sticlă de Moët & Chandon brut.

Seara s-a încheiat cu o cină elegantă, o adevărată experiență culinară în interiorul unui restaurant fine dining, Salon 1905, cu o istorie remarcabilă în spate, o fostă bancă cooperativă înființată în 1882, care venea în ajutorul întreprinderilor mici, a oamenilor săraci și a meșteșugarilor cu scopul de a îmbunătății economia țării.

moet&chandon

Cina a constat în patru preparate excepționale gătite de Chef Mikhail Alekhin, împreună cu echipa sa, servite cu patru feluri de șampanie diferite: Gravlat de păstrăv cu sos de alge marine, servit cu Moet & Chandon Imperial, Risotto cu mazăre verde și scoici împreună cu Moet & Chandon Grande Vintage 2015, File de vițel cu piure de cartofi și sos, servit cu Moët & Chandon Grande Vintage Rose 2015, iar desertul, preferatul nostru, ce consta într-un cheesecake făcut din celebra cremă de caimac sârbesc cu înghețată de căpșuni, servit cu Moët & Chandon Rose Imperial.

moet&chandon

A treia zi și ultima, ne găsește de dimineață în restaurantul Hotelului Hilton din Belgrad, luând micul dejun împreună cu ceilalți participanți, schimbând impresii și experiențe și gândindu-ne la cele câteva cuvinte  pe care Nora Szegedi (Brand Manager Central Europe, Moët Henessy) le-a rostit la Aniversarea de 280 de ani Moët & Chandon, “că viața este plină de oportunități pe care să le celebrăm”.

Cheers to Moet & Chandon!

Cheers to opportunities to celebrate!

Cheers to life!

Foto: Stefan Jovanovic

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…