A List Magazine ∙ November 25, 2023 ∙ 3 min read

MINA, Museum of Immersive New Art, va inaugura un nou spațiu imersiv în care va expune, exclusiv în luna decembrie, piesa de teatru digitală „Micul Prinț: Povestea unei prietenii”, prezentată de George. Primul banking inteligent, în parteneriat cu 360 Revolution. Această producție inovatoare reprezintă un mix captivant între teatrul tradițional, animația de film și arta digitală.

Prin intermediul tehnologiilor emergente, spectacolul transpune audiența în universul magic al Micului Prinț. Personajele din poveste sunt interpretate de către actori reali, utilizând tehnologii precum motion tracking și efecte speciale cu chroma key. Această abordare oferă o producție multimedia captivantă, care aduce laolaltă actori filmați și personaje animate, oferind publicului o interpretare inedită a poveștii clasice a Micului Prinț.

Folosind tehnologii de scenografie de ultimă generație, atât tradiționale, cât și digitale, piesa narează povestea magică a Prințului și a prieteniei sale cu un pilot. Pe parcursul poveștii, sunt dezvăluite secretele prieteniei și ale iubirii.

Piesa a fost deja prezentată cu succes în Dubai, Istanbul și Antalya, atrăgând peste 31.000 de vizitatori în doar câteva luni. Prin această adaptare modernă, spectacolul reprezintă un omagiu adus poveștii care anul acesta împlinește 80 de ani de la prima publicare a cărții.

„Este o minunată oportunitate să sărbătorim și în România această aniversare printr-un spectacol digital imersiv. Acesta este un exemplu perfect de operă clasică contemporană care transcende granițele timpului și spațiului. Suntem încântați să oferim publicului român acces la această realizare cinematografică, mai ales în această lună specială, dedicată sărbătorilor”, spun fondatorii MINA.

Piesa este realizată de Illusionist Digital Art Studio, o echipă de artiști interdisciplinari, de new media art, din Turcia, premiată la nivel internațional, în competiții precum Muse Creative Awards din SUA, categoria Experiential & Immersive, Event Technology Awards din UK, categoria Best Technology Use, și Reddot Awards din Germania, categoria Communication Design Awards. Pentru reprezentația din România, producția audio a fost realizată de Alexei Țurcan, cu voci înregistrate de actori români.

Scrisă și ilustrată de Antoine de Saint Exupéry, cartea „Micul Prinț” a fost publicată pentru prima dată în 1943 la New York în engleză și franceză, înainte de a fi lansată în Franța în 1946 de Gallimard, unde a devenit un bestseller vândut în peste 14 milioane de exemplare. A fost adaptată de mai multe ori în animații, filme și piese de teatru și a avut un mare succes în întreaga lume. Este cea mai tradusă carte din lume, cu peste 500 de traduceri oficiale.

Biletele pentru „Micul Prinț: Povestea unei prietenii” sunt disponibile online, pe site-ul https://miculprint.minamuseum.com/, la prețul de 50 de lei. Spectacolul durează 40 de minute și este recomandat celor cu vârsta de peste 3 ani. Reprezentațiile au loc din oră în oră, în zilele:

– miercuri – vineri, între orele 17:00 și 21:00

– sâmbătă – duminică, între orele 10:00 și 21:00.

Ultima proiecție din fiecare zi este programată la ora 20:00.

Pentru că locurile sunt limitate, recomandăm achiziționarea biletelor online, în avans.

Grupurile scolare își pot rezerva locurile în afara programului anunțat. Pentru mai multe detalii vă rugăm să trimiteți mail la kids@minamuseum.com.

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…