Adriana Moscu ∙ January 16, 2020 ∙ 3 min read

“Îi susțin în totalitate” – sunt primele declarații ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu privire la decizia ducilor de Sussex de a renunța la rolurile pe care le au în cadrul Casei Regale.

La începutul săptămânii, Regina Elisabeta a II-a le-a răspuns oficial cuplului regal format din Prințul Harry și Meghan Markle, Duci de Sussex, care anunțaseră cu doar câteva zile înainte decizia de a face un pas înapoi și a renunța la îndatoririle pe care le presupune activitatea de “membri seniori” ai Casei Regale Britanice.

Chiar dacă surse apropiate Palatului Kensington afirmau că cele două tinere figuri regale nu s-au consultat cu Regina în privința deciziei neobișnuite, suverana a decis să îngroape securea printr-un comunicat oficial, prin care le oferea celor doi sprijinul necondiționat. “Va urma o perioadă de tranziție”, a anunțat Regina Elisabeta a II-a, după întâlnirile la care au participat Prințul Charles, tatăl lui Harry și moștenitorul coroanei regale, dar și prințul William, Duce de Cambridge, și însuși Ducele de Sussex, cel care își dorește înstrăinarea față de familia regală din care face parte. Această perioadă va precede demersurile necesare pentru pregătirea noii vieți a cuplului princiar, care a decis să-și petreacă timpul între Canada și Marea Britanie.

“Eu și familia mea sprijinim dorința lui Harry și a lui Meghan de a-și construi o nouă viață ca tânără familie. Cu toate că am fi preferat să rămână în calitate de membri deplini ai familiei regale, le respectăm și le înțelegem dorința de a trăi o viață independentă în timp ce vor rămâne membri apreciați ai familiei noastre. Harry și Meghan au spus clar că nu vor să depindă de fondurile publice în noile lor vieți”, a transmis Regina Elisabeta a II-a, într-un mesaj oficial.

Meghan și Harry au fost des penalizați anul trecut pentru abaterile de la conduita și regulile stricte ale Casei Regale, iar fanii presupun că este unul dintre principalele motive care au dus anul acesta la “Megxit”, așa cum au numit unii comentatori distanțarea cuplului de viața regală.

O politică regală relaxată

Reacția Reginei vine ca urmare firească a deciziilor de relaxare a tradițiilor pline de constrângere urmate de mebrii Casei Regale Britanice sute de ani la rând. Această politică cu tendințe liberal-progresiste a început să fie observată după decesul Prințesei Diana, când Regina a fost aspru criticată de o mare parte dintre englezi, care au considerat că este, în parte, responsabilă pentru deznodământul tragic (posibil în urma căsătoriei impuse lui Charles cu Diana și, pe cale de consecință, a vieții nefericite și a greșeilor dezastruoase ale celor doi). Acordul căsătoriei Prințului Charles cu iubirea sa de o viață, Camilla Parker Bowles, apoi acela ca Prințul William să-și unească destinele cu o femeie fără sânge albastru și, în cele din urmă, cel prin care Meghan a devenit prima persoană de o altă naționalitate și rasă care a fost acceptată în rândul familiei britanice sunt câteva dintre hotărârile Reginei cu mare succes în rândul publicului.

Foto: Hepta

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…