Adriana Moscu ∙ January 16, 2020 ∙ 3 min read

“Îi susțin în totalitate” – sunt primele declarații ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu privire la decizia ducilor de Sussex de a renunța la rolurile pe care le au în cadrul Casei Regale.

La începutul săptămânii, Regina Elisabeta a II-a le-a răspuns oficial cuplului regal format din Prințul Harry și Meghan Markle, Duci de Sussex, care anunțaseră cu doar câteva zile înainte decizia de a face un pas înapoi și a renunța la îndatoririle pe care le presupune activitatea de “membri seniori” ai Casei Regale Britanice.

Chiar dacă surse apropiate Palatului Kensington afirmau că cele două tinere figuri regale nu s-au consultat cu Regina în privința deciziei neobișnuite, suverana a decis să îngroape securea printr-un comunicat oficial, prin care le oferea celor doi sprijinul necondiționat. “Va urma o perioadă de tranziție”, a anunțat Regina Elisabeta a II-a, după întâlnirile la care au participat Prințul Charles, tatăl lui Harry și moștenitorul coroanei regale, dar și prințul William, Duce de Cambridge, și însuși Ducele de Sussex, cel care își dorește înstrăinarea față de familia regală din care face parte. Această perioadă va precede demersurile necesare pentru pregătirea noii vieți a cuplului princiar, care a decis să-și petreacă timpul între Canada și Marea Britanie.

“Eu și familia mea sprijinim dorința lui Harry și a lui Meghan de a-și construi o nouă viață ca tânără familie. Cu toate că am fi preferat să rămână în calitate de membri deplini ai familiei regale, le respectăm și le înțelegem dorința de a trăi o viață independentă în timp ce vor rămâne membri apreciați ai familiei noastre. Harry și Meghan au spus clar că nu vor să depindă de fondurile publice în noile lor vieți”, a transmis Regina Elisabeta a II-a, într-un mesaj oficial.

Meghan și Harry au fost des penalizați anul trecut pentru abaterile de la conduita și regulile stricte ale Casei Regale, iar fanii presupun că este unul dintre principalele motive care au dus anul acesta la “Megxit”, așa cum au numit unii comentatori distanțarea cuplului de viața regală.

O politică regală relaxată

Reacția Reginei vine ca urmare firească a deciziilor de relaxare a tradițiilor pline de constrângere urmate de mebrii Casei Regale Britanice sute de ani la rând. Această politică cu tendințe liberal-progresiste a început să fie observată după decesul Prințesei Diana, când Regina a fost aspru criticată de o mare parte dintre englezi, care au considerat că este, în parte, responsabilă pentru deznodământul tragic (posibil în urma căsătoriei impuse lui Charles cu Diana și, pe cale de consecință, a vieții nefericite și a greșeilor dezastruoase ale celor doi). Acordul căsătoriei Prințului Charles cu iubirea sa de o viață, Camilla Parker Bowles, apoi acela ca Prințul William să-și unească destinele cu o femeie fără sânge albastru și, în cele din urmă, cel prin care Meghan a devenit prima persoană de o altă naționalitate și rasă care a fost acceptată în rândul familiei britanice sunt câteva dintre hotărârile Reginei cu mare succes în rândul publicului.

Foto: Hepta

Related Posts

Balcicul artistic interbelic se întoarce la Balcic 

În jurul aniversării a 100 de ani de la începerea construcției la palatul de la Balcic al Reginei…

Cum sună cea mai nouă piesă semnată Irina Rimes: ,,Dulce amară”

Irina Rimes lansează piesa ,,Dulce amară”, o poveste despre o femeie legendară, o apariție la fel de spectaculoasă ca…

Fără telefoane la concertele lui Bob Dylan

Celebrul Bob Dylan vrea să revină la vremurile în care oamenii veneau la concerte doar pentru muzică. Pentru…

Chef Cătălin Scărlătescu gătește în această seară pentru tine, la MEDUSA

Cătălin Scărlătescu vă așteaptă în această seară cu cele mai gustoase preparate mediteraneene, la una dintre cele mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atras atenția,…

Cum arată Elle Macpherson la 60 de ani

Modelul australian Elle Macpherson pare că întinerește. La 60 de ani, modelul pozează în bikini și se laudă…

Cine este noua iubită a lui Johnny Depp?

După un divorț public și traumatizant, care l-a ținut în șah timp de câțiva ani, Johnny Depp (61…

O mulțime de vedete în tribunele de la Wimbledon

Turneul de Grand Slam Wimbledon, cea mai veche competiție de acest fel din lume, s-a încheiat recent. La…

Nu mă feresc să spun că m-am îndrăgostit de noile căști Sonos Ace

Sonos lansează primele căști ale companiei, Sonos Ace, marcând astfel intrarea mult așteptată a brand-ului în această zonă…

Shannen Doherty a lăsat instrucțiuni clare cu privire la funeraliile ei

Actrița Shannen Doherty s-a stins sâmbătă, 13 iulie, la vârsta de 53 de ani, din cauza cancerului, după…