Alina Aliman ∙ February 22, 2023 ∙ 10 min read

Invitații de azi: Breakfast de la Virgin Radio: Andrei Niculae & Veronica Trandafir

Dimineața, când zapezi printre posturi, te izbește dintr-o dată un aer fresh & cool și niște voci care te trezesc asemenea unui espresso tare: ai nimerit pe Virgin Radio, la Breakfast cu Andrei Niculae & Veronica Trandafir. N-ai cum să nu-i iubești, instant, și eu nu fac excepție de la regulă. Faceți cunoștință cu simpaticii de la matinalul postului Virgin Radio.

De când faceți emisiunea aceasta? Cum ați ajuns la această formulă? Și, mai ales, cât de important e să te înțelegi cu colegul de emisiune?

Andrei Niculae: În momentul în care matinalul Virgin Radio mi-a fost propus de către Bogdan Strătulă am știut că nu pot să îl fac decât cu un prieten. Veronica este cea mai bună prietenă a mea, iar eu am mizat pe nevoia unei voci sexy și smart în FM-ul românesc. Am pus mâna pe telefon într-o după-amiază și i-am zis direct. Cred că inițial am șocat-o. Prima zi nu a fost una obișnuită, ci un maraton de 27 de ore alături de cei mai mari artiști din România. Sunt la al 6-lea maraton și nu cred că puteam începe altfel, pur și simplu am fugit mereu de a face lucrurile basic.

Veronica Trandafir: Mi s-a propus de mai mulți ani să fac radio, dar cred că această călătorie m-a așteptat. Trebuia să o fac alături de cel mai bun prieten. Cred că ne completăm foarte bine, tocmai pentru că ne cunoaștem perfect, și… sincer, chiar nu cred că ai putea să îți începi dimineață cu un om la care nu ții. Îmi aduc aminte perfect îmbrățișarea după cele 27 de ore când am izbucnit în lacrimi; este cel mai frumos sentiment să mergi 5 zile din 7 într-un loc unde te simți că acasă, lângă un om pe care îl consideri familie și să fii ascultat de sute de mii de prieteni.

Dacă la un ziar trebuie să ai un condei bun și la TV să știi să rezumi o zi în câteva minute de știri, care sunt calitățile unui realizator de emisiuni de dimineață bun?

Veronica.: Cred că cel mai imortant este să fii TU și adevărat, oamenii simt când vrei să pari ceva ce nu ești. Atunci când oamenii nu îți văd mimicile, este mult mai dificil să te simtă, de asta este important să fii autentic. Cu toții suntem într-o continuă evoluție și avem de învățat din tot și de la toți ce ne înconjoară. Dimineața trebuie să fie plină de vibe bun, iar energia se transmite prin unde. Suntem fericiți că oamenii care ne ascultă sunt cei mai tari, iar după ora 10, chiar și atunci când terminăm emisiunea, avem cea mai bună stare pentru a ne continuă ziua. Misiunea noastră este să fim din ce în ce mai buni pentru cei ce ne ascultă.

Andrei: Nu știu, ar trebui să îi întrebăm pe alții. Glumesc, iar întrebarea ne complimentează foarte mult. Consider că un om de radio bun este un povestitor bun, un om la curent cu toate lucrurile din lume și care are ca scop principal starea de bine pentru ascultătorii săi. E un mare lucru ca dimineața, atunci când toți oamenii sunt în drum spre lucru, aleg să te asculte pe tine, iar atunci vine și responsabilitatea de a livra energia de care oamenii au nevoie. Cum spuneam, am fugit întotdeauna de a respecta regulile, am ales să nu fac diferențe între mine cel de la microfon și cel din mașină, nu cred în radio superstars, cred în oameni care au subiecte comune în fiecare dimineață și care aleg să își împărtășească poveștile personale, dar și părerile pe diverse subiecte.

Mie mi se pare foarte greu să vorbești încontinuu câteva ore, să ai energie în tot acest timp. Cât e inspirație, cât e documentare din greu, cât e experiență a celor care fac matinalul?

Veronica: Noi suntem norocoși că lucrăm împreună, în fiecare dimineață ne simțim ca și cum ieșim la cafea și povestim lucruri pe care le-am descoperit, fiind ascultați de o țară întreagă. Este amuzant că de multe ori în timpul zilei evităm să ne povestim chestii, tocmai pentru că vrem să le auzim pentru prima oară alături de prietenii care ne ascultă.

Andrei: Greu să vorbești nu este, dar când ai doar vorbele devine puțin greu să vorbești și ceea ce trebuie și să nu dai în străchini. Deși foarte mult din emisiune se bazează fix pe spontaneitatea noastră, avem un desfășurător pe care îl pregătim seară de seară, alături de echipa noastră, cu mult mai multe informații decât ajungem să punctăm dimineața. Preferăm să continuăm discuția atunci când oamenii intervin cu mesaje sau intră în direct, decât să spunem stop și next subject.

Eu ascult radioul dimineață, în mașină, pe drum, de mulți ani, zapez de multe ori printre posturi. Și mi se pare că emisiunile au trecut de la o perioadă cu multe știri, la o perioadă cu muzică, doar muzică, apoi la tot felul de glume… ciudate. Cum găsești echilibrul între toate astea? Și ce credeți că își dorește publicul de acum?

Veronica & Andrei.: Noi nu ne considerăm amuzanți, chiar ne place să punctăm asta și să fim noi „glumele” dimineții, dar credem că suntem true și da, avem cea mai bună muzică la Virgin Radio. Nu respectăm reguli și, sincer pentru a află ce își dorește publicul, încercăm să îl întrebăm în fiecare zi, în direct, la radio. Pur și simplu. Poate că nu se face, dar poate de asta le place atât de mult oamenilor de noi.

Cel mai simpatic invitat pe care l-ați avut vreodată în emisiune? De ce? Dar cel căruia ați vrut să-i închideți microfonul numai după câteva secunde?

Veronica & Andrei: Toți invitații noștri sunt simpatici. Ce era să răspundem?! Dar sincer, ne bucurăm că avem libertatea să aducem pe cine vrem noi la microfon. Le-am promis oamenilor încă de la început că vor asista la discuții între prieteni (multe dintre ele degenerează) și nu la interviuri standard moderatori-invitat. Foarte rar s-a întâmplat să vrem să închidem cuiva microfonul, însă i-am lăsat să își facă de cap, așa cum ne facem și noi fiecare dimineață. Treacă de la noi. (Râd.)

Care a fost invitatul pe care l-ați curtat o grămadă să apară în emisiune, să răspundă la un telefon, dar n-a făcut-o niciodată? Adresează-i aici întrebarea.

Veronica: Beyoncé: Vrei să te căsătorești cu mine? pupi, pa!

Andrei: Jay-Z: Ce trebuie să fac să stăm la povești 24h? Te pup.

Cea mai mare gafă „scăpată” on air? Ce faci, cum reacționezi când se întâmplă asta?

Veronica Am spus un cuvânt pe care nu știam dacă am voie să îl spun la radio. Partea funny este că totuși l-am spus, timid, uitându-mă la Andrei care era pe jos de la atâta râs. În apărarea mea, l-am spus pe un ton drăguț și timid, și da, nu e un cuvânt care în mod obișnuit ar fi rostit cu vocea aia. Prietenii noștri au reacționat foarte drăguț, deeeeci, am trecut bine peste situație, îmbujorată de la emoții.

Andrei: Eu am înjurat o dată pe post. Și rău… îmi e rușine să zic aici, dar ideea este că am fost atât de idiot încât nu s-a întâmplat live, ci acum mult timp când înregistram emisiunea de weekend. După ce mi-a sunat telefonul și o colegă mi-a zis că am făcut asta, lumea s-a oprit. Primul om căruia i-am spus a fost Cristi Stanciu, și apoi am sunat la conducere. Greșeala recunoscută este pe jumătate iertată, nu?

Cum și cine calculează audiențele la matinal? Cât de mult vă influențează ce subiecte abordați în funcție de asta?

Veronica & Andrei: Audiențele la radio, în comparație cu cele de la TV, se fac trimestrial pe baza unor sondaje telefonice. Cel puțin așa ne-au spus și nouă. Glumim. Se mai calculează și numărul de ascultători online, pe aceștia îi putem vedea în timp real și ne bucurăm că sunt din ce în ce mai mulți oameni care descarcă aplicația Virgin Radio România. (Am făcut puțin promo, mulțumim!) Subiectele nu sunt influențate decât de categoria de vârstă care ascultă un radio, iar noi încercăm să luăm on air cât mai multe subiecte propuse de ascultători.

Acum emisiunile se filmează și pentru rețelele sociale. Cât vă ajută, cât vă încurcă?

Veronica & Andrei: Ne ajută extrem de mult. Probabil și pentru că suntem cei mai frumoși realizatori din FM. Așa zice lumea. Nu noi. Căutați-ne pe instagram. (Iar promo. We just love Alist).

La modul total ipotetic, dacă ar fi să transformați emisiunea de dimineață într-un ziar (o revistă) sau într-o emisiune televizată, cum credeți că ar arăta?

Andrei: Rolling Stones combinat cu Complex și HighSnobiety. Sigur Veronica o să spună Vogue sau ceva…

Veronica: Vogue combinat cu BBC Breakfast (și pentru că are numele matinalului nostru). Am mai pune, dar am convenit demult la acest lucru.

Și, la final, ce vă place cel mai mult la radio? Ce vă împinge să vă treziți din nou în toiul nopții ca să ajungeți la radio și să faceți ziua un pic mai bună celor care vă ascultă?

Verronica & Andrei.: În primul rând, niciunul dintre noi nu am fost firi matinale, iar faptul că avem alarma pusă la 4:30, avem un joc stupid la ora 5:45 ca să ne asigurăm că suntem funcționali și ajungem la 6:00 ca să ne bem cafeaua, pentru noi înseamnă mult. Indiferent de ce stare am avea, când ajungem în studio și găsim mesaje de la oameni care ne așteaptă de la 4, 5… este cea mai mare împlinire. Dar nimic nu se compară cu senzația pe care o ai când se aprinde becul roșu și ești On Air. La radio ne place TOTUL și suntem niște norocoși că putem să facem asta împreună, credem că oamenii chiar simt că ne simțim cel mai bine alături de ei.

SHORT STORY:

Cel mai cool matinal din lume, pe care tu l-ai ascultă în fiecare zi?

Andrei: On Air with Ryan Seacrest.

Veronica: Same here!!!!

Emisiunea voastră de dimineață, într-o propoziție, ar fi definită așa…

Andrei: „Forever Young cu cei mai tineri matinali.”

Veronica: „Ăștia 2 nu au toate țiglele pe casă.”

Înainte să intri on air, ce faci?

Andrei: Cuget asupra emisiunii din ziua respectivă pe „tronul” de lângă recepție oferit de companie.

Veronica: beau cafea și vorbesc cu Andrei cât e pe „tron”. (Râde).

Cuvântul care te definește…

Veronica: Joy.

Andrei: Boom.

Interviu de Alina Aliman. Foto: Marius Mantea. Styling: Lucy Faur.

Articol publicat în revista A List Magazine (23).

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…