Bianca Sterie ∙ February 14, 2020 ∙ 5 min read

Acum câțiva ani, într-un moment de panică absolută, pentru că voiam să văd un film romantic și nu mai găseam nimic nou pentru mine, am decretat că gata, epoca acestei nișe a cam apus. Sigur, se mai rătăcește și acum câte un titlu interesant prin peisaj, dar mai rar găsești un Breakfast at Tiffany’s, un Roman Holiday Eternal Sunshine of the Spotless Mind, un The Notebook, o trilogie Before (Sunrise/Sunset/Midnight), genul acesta de povești memorabile, despre care se vorbește chiar și astăzi.

Pentru selecția de mai jos, că tot suntem în așa zisa lună a iubirii și în plin sezon al inimioarelor, am încercat să adunăm câteva titluri mai puțin promovate, filme de dragoste care ies, măcar un pic, din tiparele clasice și ne prezintă o versiune pe alocuri neconvențională a iubirii și a relațiilor. 

On Chesil Beach

Ecranizare a romanului omonim semnat de Ian McEwan, autorul din spatele minunatului Atonement, On Chesil Beach este o perspectivă foarte emoționantă asupra relațiilor și a intimității. Acțiunea are loc în anii ‘60 și urmărește povestea a doi tineri care provin din medii sociale diferite, Florence (Saoirse Ronan) și Edward (Billy Howle), și încercarea lor de a avea o viață împreună, o aventură marcată de presiunile pe care le resimt în fiecare moment și pe care, din păcate, nu prea reușesc să le gestioneze. 

Maudie

Ethan Hawke și Sally Hawkins sunt protagoniștii acestei povești de dragoste cu totul atipice, o dramă biografică inspirată din realitate. În prim-plan se află Maud Downey, o femeie pe care viața nu a tratat-o niciodată cu blândețe. Pe lângă faptul că suferă de artrită severă, aceasta este abandonată acum de familia ei. Nevoită să se descurce pe cont propriu, Maud își găsește de lucru în casa modestă a morocănosului Everett Lewis, unde, printre sarcinile zilnice, își găsește timp pentru a-și exersa talentul la pictat.

Like Crazy

În momentul în care Anna (Felicity Jones), o studentă din Marea Britanie, ajunge în Los Angeles în urma unui schimb de experiențe, atracția dintre ea și Jacob este instantanee și incontestabilă. Cei doi petrec împreună o vară perfectă, o iubire cu totul specială, uitând complet de consecințele pe care le-ar putea avea faptul că Anna rămâne pe teren american mai mult decât îi permite viza. În scurt timp, acesteia i se interzice definitiv intrarea în State, iar relația lor (la distanță) începe să se schimbe. 

Blue Jay

Un film presărat cu o dulce melancolie, Blue Jay pornește de la reuniunea dintre doi îndrăgostiți. Jim (Mark Duplass) și Amanda (Sarah Paulson) au fost împreună în liceu, dar nu au mai vorbit și nu s-au mai văzut de ani buni, fiecare având viața lui acum. Atunci când el revine în orașul natal pentru a vinde casa mamei sale, aceștia să reîntâlnesc accidental la cumpărături și hotărăsc să iasă la o cafea și să mai stea la povești despre trecut și prezent. Astfel, pe parcursul unei zile și al unei nopți, Jim și Amanda, „the famous lovebirds“ rememorează relația pe care au avut-o, secretele, dar și motivele care au dus la despărțirea lor, în ciuda iubirii de-atunci, iubire pe care încă și-o poartă. 

Breathe

O poveste care mi-a adus aminte de The Theory of Everything, Breathe este genul de film pe care trebuie să-l vedeți cu o cutie de șervețele alături. Inspirat din fapte reale, pelicula urmărește povestea unui cuplu pasionat de aventură, Robin (Andrew Garfield) și Diana (Claire Foy), pentru care totul se schimbă în momentul în care, la doar 28 de ani, el este diagnosticat cu poliomielită și ajunge paralizat la pat. Cu ajutorul Dianei și în ciuda faptului că i se mai dă foarte puțin timp de trăit, Robin învață să o ia de la capăt și să lupte pentru viața lui de acum, cu toate inevitabilele sale transformării.

Betty Blue

Un clasic al cinematografiei franceze, Betty Blue (titlu original: 37°2 le matin) este o poveste de dragoste intensă și plină de pasiune, un film cum rar mai găsim astăzi. Protagoniștii sunt Betty (Beatrice Dalle), o tânără frumoasă și zvăpăiată, și Zorg (Jean Anglade), un scriitor aspirant, care își câștigă existența lucrând în casele de vacanță dintr-o stațiune de la malul mării. La început, lucrurile merg perfect. Însă, pe măsură ce relația lor avansează, Zorg își dă seama că este îndrăgostit de o femeie imprevizibilă, care poate scăpa în orice clipă de sub control, distrugând totul în calea sa.  

5 to 7

Încurcate sunt căile iubirii, mai ales în 5 to 7, o poveste pe cât de frumoasă, pe atât de tristă! Brian (Anton Yelchin) este un scriitor fără prea mult succes, care își ocupă timpul citind scrisorile de respingere trimise de publicațiile la care încearcă să se angajeze. Viața lui monotonă ia o turnură neașteptată în momentul în care o cunoaște pe Arielle (Bérénice Marlohe), o femeie căsătorită, mai mare decât el, alături de care trăiește o aventură tulburătoare.

Foto: outnow.ch

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…