A List Magazine ∙ May 21, 2022 ∙ 3 min read

În ultimii ani, Madeira, dar în mod special capitala sa, Funchal, a avut parte de foarte multe transformări, nu doar din punct de vedere al infrastructurii și al hotelurilor sale din ce în ce mai moderne, dar și din punct de vedere al diversității magazinelor și al centrelor comerciale disponibile.

O simplă plimbare pe străzile atât de pline de viață ale Funchalului te va purta prin multitudinea de magazine, boutiquri, restaurante și cafenele împrăștiate peste tot prin oraș. Strădutele vechi și pietruite păstrează atmosfera calmă și relaxantă a locului ce aduce împreună o combinație echilibrată de magazine internaționale de brand și boutiquri regionale clasice ce servesc produse locale.

Mall-ul din Madeira

Așa cum spuneam, Funchal este principalul oraș care a avut parte de o dezvoltare mai rapidă în ceea ce privește partea comercială, majoritatea centrelor, galeriilor și piațetelor găsindu-se chiar în capitală. Așadar, nu este de mirare că unul dintre cele mai mari mall-uri se află chiar aici. Cu un design spectaculos, Forum Madeira înglobează o serie de magazine de îmbrăcăminte si de incaltaminte internationale, precum și alte câteva magazine regionale axate pe produse locale, cum ar fi vinul, brânza sau mierea din trestie de zahăr.

La o plimbare prin Piața Fermierilor

Într-o pauză de revigorare, trage-ți sufletul în una dintre cele mai populare piețe ale insulei, Piața Fermierilor. Inaugurată în 1940, piața a fost proiectată să fie principalul punct de aprovizionare al orașului. Astăzi, tarabele frumos colorate și aranjate te așteaptă cu o varietate de legume și fructe extrem de interesante, pește și fructe de mare exotice, alături de zeci de soiuri de brânză de casă și delicatese nemaiîntâlnite din carne. Acest paradis al gurmanzilor ne va purta papilele gustative într-o experiență unică, plină de savoare și aroma. Te poți așeza  confortabil la una dintre terasele adiacente și te poți bucura de gustul produselor locale!

Printre meștesugurile locale

Boutiqurile prezente la tot pasul pe strădutele principale ale Funchalului sunt pline de produse locale meșteșugărite chiar aici pe insulă. Dacă îți dorești să susții economia locală și să iei o bucățică din insulă înapoi cu tine acasă, magazinele autohtone sunt locul perfect pentru a-ți face cumpărături. Pe lângă faimoasele crame cu vinuri excepționale, străduțele principale găzduiesc și magazine de suveniruri ce aduc piese lucrate din macrameuri, răchită sau plută.

O altă delicatesă a insulei prezentă în majoritatea patiseriilor locale o reprezintă produsele din trestie de zahăr ce trebuie încercate neapărat, odată ajuns aici. În ceea ce privește spectacolul vizual și olfactiv, florăriile prezente în oraș surprind prin aranjamente florale spectaculoase și mirosuri exotice nemaîntâlnite – oferă turiștilor șansa de a lua o mostră din paradis cu ei acasă, fiind iîmpachetate meticuloas în cutii speciale pentru transport.

Madeira, acest frumos paradis exotic de la marginea Europei, te așteaptă să descoperi frumusețile insulei. (Oferte găsești și la Cocktail Holidays)

Related Posts

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…

Primul tablou oficial cu Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton

Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au parte începând de acum de un tablou oficial, făcut…

Irina Rimes lansează noul album, intitulat „Acasă”

Irina Rimes lansează cel de-al patrulea album „Acasă”, compus într-un drum de redescoperire al artistei, care a călătorit…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu lansările și noutățile din toate domeniile. Top Line a…

INNA prezintă single-ul ”Magical Love”

După ce a cucerit topurile muzicale din Europa cu hitul „Up”, regina muzicii dance, INNA, revine cu un…

Barack și Michelle Obama – onorariu de aproximativ 20 de milioane de dolari pentru un podcast

Barack și Michelle Obama au încheiat un contract de 20 de milioane de dolari pentru un podcast de…

Cum să ne amenajăm apartamenul? Irina Pătășanu (arhitect) ne arată un ghid în 7 pași

Vara este perioada în care alegem cel mai des să dăm un alt aer locuinței, să mai schimbăm…

Așa mamă, așa fiu – Aurélien Enthoven calcă pe urmele celebrei lui mame, Carla Bruni

Aurélien Enthoven (21 de ani) este fiul Carlei Bruni, fosta primă doamnă a Franței și model de succes….

Anca Alungulesei: “Sportul poate bloca procesul de slăbire! Mintea te îngrașă, mintea te slăbește”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, proces integrativ de slăbit, cu rezultate pe viață, explică felul…