abba grammy

A fost nevoie de aproape jumătate de secol ca trupa ABBA, unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale din istorie, să primească prima sa nominalizare la Premiile Grammy. Recent lansata piesă I still Have Faith In You marchează revenirea trupei suedeze pe scena muzicală internațională și a fost nominalizată la categoria Cântecul anului în cadrul galei Grammy, care va avea loc pe 31 ianuarie 2022. 

Cei patru componenți ai formației ABBA, Agnetha Fältskog, 71 de ani, Björn Ulvaeus, 76 de ani, Benny Andersson, 74 de ani și Anni-Frid Lyngstad, 76 de ani, s-au reunit anul acesta după 40 de ani de la destrămare, pentru a lansa un nou album, intitulat Voyage (10 piese), al nouălea din întreaga lor carieră muzicală. 

Pentru trofeul piesa anului, ABBA concurează la Grammy cu Jon Batiste – Freedom, Tony Bennett & Lady Gaga’s – I Get A Kick Out Of You, Justin Bieber – Peaches, Brandi Carlile – Right On Time, Doja Cat and SZA – Kiss Me More, Billie Eilish – Happier Than Ever, Lil Nas X Montero (Call Me By Your Name), Olivia Rodrigo – Drivers License și Silk Sonic – Leave The Door Open.

abba grammy

Trupa ABBA s-a înființat în 1972 la Stockholm și a cunoscut afirmarea în 1974, odată cu lansarea la Eurovision a piesei Waterloo, iar apoi a urmat hit după hit: Mamma Mia, Dancing Queen, The Winner Takes It All etc. Trupa a vândut peste 385 de milioane de albume. ABBA s-a destrămat în 1982, iar compenenții și-au continuat proiectele muzicale personale. Odată cu revenirea pe piața muzicală prin albumul Voyage, ABBA s-a instalat în fruntea topurilor muzicale din Marea Britanie și din Statele Unite. 

În 2022, trupa ABBA va susține o serie de concerte la Londra, pe Queen Elizabeth Olympic Park, unde publicul va urmări patru avataruri ale componenților, care vor cânta alături de o formație live. 

 

Foto: Abbasite.com

Related Posts