Cât de des te uiți la ecranul ceasului tău? Dar cât de des te gândești la sănătatea ta? Ce au în comun cele două? Mai multe decât crezi!

Cancerul la sân este este cel mai răspândit tip de cancer în rândul femeilor. La fiecare 3 minute, undeva în lume o femeie este diagnosticată cu cancer la sân. Mai îngrijorător este faptul că rata mortalității este extrem de ridicată, această boală îngrozitoare fiind responsabilă de 15% din totalul deceselor în rândul populației feminine. Iar cauza principală este de fapt lipsa screeningului. A prevenției. Multe femei amână controlul din lipsă de timp, iar când ajung la medic este deja târziu.

Lipsa screening-ului pentru cancerul de sân în rândul populației feminine a generat o situație mai mult decât îngrijorătoare în România. Procentul redus al persoanelor care au efectuat examenul mamar (6%) ne situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Potrivit datelor INS din 2019, în România,  aproximativ 9000 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, iar multe dintre ele sunt deja într-un stadiu avansat.

De ce? În primul rând, pentru că nu există un program amplu de screening care să identifice din timp această formă a bolii, mai ales la pacientele cu risc. În al doilea rând, sunt puține paciente care știu să își facă corect autoexaminarea sânilor din lipsa unui proces de informare elementară disponibil la nivel național.

Fitbit și-a propus să încerce să schimbe statisticile! Printr-un instrument la îndemâna oricui.

Astfel, Fitbit, unul dintre cei mai mari producători mondiali de ceasuri și brățări inteligente pentru sănătate și sport, a lansat în luna octombrie Breast Friends și Breast Care, două fețe de ceas disponibile la nivel global, în mod gratuit, pentru toate posesoarele de ceasuri inteligente Fitbit.

Fețele de ceas au fost gândite de echipa de dezvoltare din București pentru a aduce în atenția femeilor necesitatea verificării periodice a sănătății, indiferent de vârstă și de stilul de viață. Mai mult decât un reminder, inițiativa își propune să ofere și ceva în plus: un stil de viață activ îți aduce un control gratuit, dacă îți sincronizezi pașii făcuți zilnic și înregistrați în aplicația Fitbit cu Banca de Kilometri, o secțiune disponibilă în aplicația mobilă Regina Maria.

Astfel, femeile care dețin un produs Fitbit, își pot programa în următoarele 30 de zile un control ginecologic și screening mamar gratuit într-o clinică Regina Maria. Pentru a primi acest pachet în mod gratuit, utilizatoarele Fitbit trebuie să realizeze 890 kilometri. (P)

 

Related Posts