Monica Cismaru ∙ March 2, 2022 ∙ 3 min read

Tenismena româncă Ana Bogdan (29 de ani) a pierdut meciul împotriva ucrainencei Dayana Yastremska (21 de ani) în cadrul turneului de tenis în sală de la Lyon, Franța, a cărui finală se va juca pe 6 martie 2022.

Ana Bogdan, locul 97 în WTA, a pierdut în fața ucrainencei Dayana  Yastremska, locul 140 WTA, cu scorul 3-6, 7-6(7), 7-6(7)

dayana yastremska
Dayana Yastremska

La finalul meciului, jucătoarele de tenis nu și-au strâns mâinile cu colegialitate, ca de obicei, ci s-au îmbrățișat strâns, iar Ana Bogdan a postat apoi pe contul ei de Instagram un mesaj emoționant adresat rivalei ei de pe teren și publicului, mesaj ce a devenit viral și a fost preluat de nenumărate publicații din întreaga lume.

ana bogdan
Ana Bogdan

”A fost cel mai greu meci pe care l-am jucat din punct de vedere al sentimenteleor și al stăpânirii emoțiilor. Îmi cer scuze dacă am țipat sau dacă m-am încurajat pe mine însămi prea zgomotos, dar n-a fost nimic îndreptat către Dayana Yastremska. Nimic de genul ăsta, în niciun moment. Cu toții avem propriile noastre bătălii de dus, cu toții avem temeri, gânduri care ne macină, îndoieli, mai ales în timpul unui meci de tenis, când ești tu împotriva ta, în pimul rând. Trebuie să te manifești, să lupți să fii mai bun și să realizezi lucrul la care ai visat și pentru care ai muncit atâția ani.

dayana yastremska
Dayana Yastremska

Dar ieri a fost cu totul și cu totul altă poveste. A trebuit să țin în minte toate astea, laolaltă cu povestea ei. Povestea lor. M-am încurajat singură și am fost bucuroasă când am avut niște lovituri grozave. Și mi-am dorit să câștig pentru că asta e o competiție, dar, în același timp, am simțit că nu e drept. A trebuit să văd dincolo de acest meci de tenis. Și mai vreau să adaug că nu ar trebui să uităm, înainte de toate, că suntem oameni, că ar trebui să ne pese unii de alții și să fim buni unii cu ceilalți. Nici nu-mi pot imagina prin ce trece ea, alături de sora ei, de familia ei și ieri a meritat victoria! Am făcut un meci grozav și amândoua am fost aproape de victorie, când una, când cealaltă, putea fi câștigătoare oricare dintre noi. A meritat să câștige, pentru ea, pentru familia ei, pentru țara ei. Este un om foarte puternic la doar 21 de ani. Am purtat alb pentru pace. Sunt pentru pace. Și aș vrea ca acest coșmar să înceteze. Pentru că toți ar trebui să trăim în pace, dragoste și lumină. La sfârșit, aș vrea să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru experiența intensă la care m-a supus și știu că El are un plan pentru fiecare dintre noi. Așa că am încredere în El în fiecare clipă, în fiecare zi. Mulțumesc! Multă iubire tuturor!”, și-a încheiat Ana Bogdan mesajul care a a emoționat o lume întreagă.

Related Posts

Ce filme și seriale noi vedem în iulie pe platformele de streaming

Afară e tot mai cald, iar activitățile în aer liber sunt mult limitate din cauza caniculei, așa că…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Darius Mabda, câștigător ”Românii au talent”: ”Am pierdut o parte din copilărie”

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV)….

Coca-Cola lansează platforma globală Coke Studio™ și oferă premii VIP la cele mai mari festivaluri de muzică din Europa

Șapte tineri artiști reinterpretează piesa „A Kind of Magic” a legendarei trupei Queen, într-un videoclip lansat la nivel…

Ce filme noi vedem în iulie la cinema

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și…

Cameron Diaz revine în lumea filmului după o pauză de 8 ani

Cameron Diaz iese oficial din lunga pauză de pe platourile de filmare, timp în care s-a dedicat în…

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat miercuri de tribunalul din New York la o pedeapsă cu închisoarea de…

TIFF.21 a ajuns la final. 10 zile de poveste și momente speciale alături de comunitatea IQOS

Una dintre cele mai așteptate ediții ale Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat cu rezultate de excepție…

5 lucruri pe care nu le știai despre Anne Hathaway

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de…

Winona Ryder și-a găsit sufletul-pereche. Cine este bărbatul cu care are o relație de 10 ani

Winona Ryder (50 de ani) are de mai bine de 10 ani o relație cu designerul Scott Mackinlay…