Monica Cismaru ∙ May 19, 2023 ∙ 4 min read

Johnny Depp a acordat un interviu publicației Vogue Paris în care vorbește despre primul său rol din ultimii trei ani, marcați de scandaluri. Actorul revine nu oricum, ci în ipostaza lui Ludovic al XV-lea, în viziunea cinematografică a lui Maïwenn, actriță, regizoare și scenaristă franceză. Maïwenn transpune în cinema povestea relației dintre Ludovic al XV-lea și amanta lui favorită, Contesa Jeanne du Barry, interpretată de însăși Maïwenn. Filmul a deschis Festivalul de Film de la Cannes și a primit aplauze la scenă de deschisă. Ce are de spus Depp despre rolul său ”regal” și despre cum a fost să joace în franceză, în cele ce urmează.

Ai visat dintotdeauna să joci rolul unui rege?

Nu, niciodată, cred că mă depășește (râde). Nu, chiar nu m-am gândit niciodată să joc rolul unui rege, chiar dacă e vorba despre o figură complexă. Când te uiți cu atenție la ce înseamnă să fii rege, când intri in microcosmosul lui, în cele mai intime momente, realizezi că are și el slăbiciunile lui, că poate fi derutat și că nu are răspunsuri pentru toate întrebările. Are temerile lui și face lucruri ciudate. De fapt, regii sunt oameni normali care s-au născut și au fost crescuți să scape de anumite emoții când e nevoie. Iar acest lucru e fascinant.

Cât de apropiat te simți de Ludovic al XV-lea?

Aș putea spune că mă simt apropiat de dorința lui de a fi un om normal. Din cauza că media îmi creionează o anumită imagine, se creează această confuzie despre adevărata mea identitate. Celebritatea îmi întunecă libertatea. Câteodată, mi-ar plăcea să merg la plimbare și… nu știu… să adopt cateluși și să mă joc. Și ar fi fost frumos să-mi pot duce copiii la mall când erau mici. Dar era ceva greu de realizat. Ultimul lucru pe care mi-l doream era ca cei mici să mă vadă pe mine sau pe mama lor ca pe cineva străin, din afară.

johnny depp jeanne du barry

Când oamenii te urmăresc și îți cer aurografe sau fotografii, copiii, chiar și cei mici, încep să înțeleagă că acesta este normalul. Așa că am început să renunț la anumite lucruri din viața mea, lucruri mărunte, pe care nu le mai puteam face. Acesta a fost un adevărat sacrificiu. Conceptul de anonimitate nu mai există pentru mine de mult timp și cred că și Ludovic al XV-lea avea aceeași problemă și simțea aceleași lucruri.

johnny depp jeanne du barry

A fost o provocare pentru tine să joci în franceză?

Nu neapărat. Principala mea grijă a fost să vorbesc corect, o franceză ”regală”. Să respect maniera în care Ludovic al XV-lea se adresa diverșilor membri ai guvernului său și supușilor. Am vrut să vorbesc limba firesc, să devină o a doua natură și să nu mă mai gândesc la pronunție. Am exersat suficient încât să sesizez unde se pot ascunde și cele mai mici greșeli. Și apoi, când m-am simțit total pătruns și scufundat în personaj, chiar dacă limba vorbită nu este cea maternă, puteam improviza la nevoie.

Ce îți place cel mai mult la cultura franceză, la istorie?

Totul. Aici putem fi noi înșine, avem voie să facem asta. Francezii sunt direcți, sinceri, e ceva înnăscut, e firesc. Am cunoscut și m-am împrietenit cu o mulțime de oameni care își respectă și își iubesc cultura. Franța mi-a oferit multe… chiar și doi copii (n.r. Johnny Depp a fost căsătorit cu artista franceză Vanessa Paradis, cu care are doi copii: Lily-Rose Depp, 23 de ani, și Jack Depp, de 21 de ani).

Related Posts

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…

Un festival de creație: începe DIPLOMA Show 2023

Ediția a X-a va prezenta 130 de lucrări publicului larg la Combinatul Fondului Plastic și va avea o…

Toamna aceasta călătorești cu stil datorită beneficiilor din platforma Visa Premium!

Bucură-te de curse exclusiviste BlackCab în drumul spre aeroport, de reduceri la tarifele saloanelor de înfrumusețare, de prețuri…

Horoscopul lunii octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne aduce previziunile astrologice ale lunii octombrie 2023. Pe Tauri îi așteaptă schimbări la locul…

Dieta Okinawa – 5 principii pentru a trăi mai mult și mai sănătos

Dieta Okinawa cuprinde principiile de viață și de alimentație ale locuitorilor din arhipelagul Okinawa, Japonia, unii dintre cei…

Cel mai nou film al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, se vede prima oară la Les Films de Cannes à Bucarest (20 – 29 octombrie)

Leonardo DiCaprio și Robert de Niro joacă în filmul eveniment al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower…

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă 

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă  „AI lucrează precum oamenii. Oamenii…