Pentru prima oara in istoria filmului românesc, un actor international, nominalizat la Oscar, va interpreta rolul unei personalitati romanesti.

John Malkovich, nominalizat de doua ori la premiile Oscar, il va juca pe Sergiu Celibidache, marele dirijor roman, in coproductia romano-britanica Cravata Galbena. Filmul este produs de Oblique Media si Celi Films. Producatorii sunt Adela Vrinceanu Celebidachi, Cristina Dobritoiu, Titi Radoaie și James Olivier. ”Cravata Galbena” este un film biografic in care se prezinta viata unuia dintre cei mai mari dirijori ai lumii. Celibidache a fost un dirijor controversat, extrem de exigent, iubit si detestat in acelasi timp, considerat un geniu de multi. Viata sa este prezentata in acest film incepand cu copilaria sa, pana aproape de finalul vietii – de la obscuritate si saracie pana la success international pe tot mapamondul.

“ Sunt incantat si onorat sa am oportunitatea sa il interpretez pe dirijorul Sergiu Celibidache. Un talent unic, el este considerat unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol. Sa il joc pe Celibidache in ultimii ani ai vietii sale va fi o provocare si o calatorie fascinanta.” John Malkovich

Celibidache s-a nascut in Roman, Neamt, a trait la Iasi si a fost alungat de acasa de tatal sau cand si-a declarat dragostea pentru muzica. Dupa ce a trait pe strazile Bucurestiului, a ajuns la Berlin in grija compozitorului Heinz Tiessen si a devenit cel mai tanar dirijor al filarmonicii din Berlin. Si-a continuat cariera pe cele mai mari scene ale lumii fiind considerat un simbol al secolului 20. Refuzul de a face inregistrari, cat si temperamentul sau au starnit nenumarate controverse.

Malkovich, un iubitor al muzicii clasice, il va juca pe Celibidache in anii maturitatii. Des Hamilton, castigator al premiului BAFTA pentru cel mai bun casting in 2011 pentru filmul “Top boy” si castigator al Casting Society of America in 2019 pentru filmul Jojo Rabbit, este directorul de casting al filmului Cravata Galbena.

Cravata Galbena se va filma in Romania, in primavara- vara anului 2022, in regia lui Serge Ioan Celebidachi (fiul dirijorului) dupa un scenariul scris de el si de catre James Olivier.

Related Posts