Alina Burlacu ∙ February 16, 2024 ∙ 4 min read

Dacă vrei să descoperi un colț interesant de București, pe strada Vasile Alecsandri, la numărul 3, vei găsi un local boutique, numit Italian Vintage Caffè e Prosecco. Numele lui îți spune din prima că poți avea așteptări mari și chiar și oamenii care l-au creat mărturisesc: „Noi nu suntem doar o cafenea…

În acest loc inedit, am descoperit-o pe Anamaria Haidar. „Sunt un colecționar de bine și frumos, de lucru bine făcut în tot ceea ce aleg și fac. Totul a început cu pasiunea mea pentru antichități. Am locuit în Florența, am studiat la Accademia di Belle Arte, unde m-am specializat ca vitrinist. Odată întoarsă, am realizat rapid că firea creativă și disciplina absolută mă îndeamnă să lucrez pe cont propriu.”

„Am descoperit târgul V for Vintage, organizat de Laura Călin. La primul târg la care am participat am venit cu bijuterii, poșete și haine vintage, pe care le cumpărasem inițial pentru mine.”

Pentru că la târguri, Anamaria a descoperit o întreagă comunitate de oameni cu care împărtășea aceeași pasiune, cea pentru vintage – ca Emilia, una dintre colaboratoarele viitoare pasionate de anii trecuți – următorul pas a fost deschiderea unui showroom.

„Am deschis, prima dată, Italian Vintage și am colaborat cu sora și tatăl meu deoarece am vrut ca totul să fie îngrijit corespunzător, prin urmare am păstrat o afacere de familie. Cu timpul, am migrat spre zona porțelanurilor fine, a tacâmurilor argintate și a pieselor unice. A fost o mișcare organică, am dorit să le ofer oamenilor experiența mesei de altădată. Am început ca un colecționar, apoi am început comercializarea acestora. Mă fascinează să descopăr povestea lor și să le descifrez inscripțiile.”

Și pentru că obiectele rare, din alte vremuri, au început să atragă nu doar clienți, ci și admiratori, a încolțit și ideea de a crea un spațiu de stat la povești.

„În incinta showroomului, lumea petrecea minute ce se transformau rapid în ore, astfel am simțit nevoia să le ofer ceva, să îi fac să se simtă ca acasă. În urma discuțiilor cu soțul meu, Italian Vintage Caffè e Prosecco a prins contur. Cafeneaua are 14 locuri în interior, și șapte afară, pe terasă.”

La Italian Vintage Caffè e Prosecco, se admiră (și cumpără) obiecte vintage, dar și artă contemporană, se bea o cafea bună, se savurează un pahar de vin organic, se ascultă muzică. Iar, în curând, mesele vor fi încărcate și cu aperitive.

„Pe partea de bar, suntem încântați să îl avem pe colegul nostru, Theodor, un tânăr talentat ce cântă la violă încă de la frageda vârstă de 11 ani. Am dorit să le ofer oamenilor ceva deosebit, să simtă energia pozitivă emanată de obiectele prezente și să îmbin trecutul cu prezentul. Rezultatul este un loc relaxant și <instagramabil>, așa cum îl numesc cei ce ne vizitează. În prezent, pe partea artistică, colaborăm cu tânărul artist Victor Teslaru, ce a avut deja trei vernisaje în locația noastră.”

Cum arată viitorul în care trecutul și prezent sunt în aceeași cameră? La fel de armonios și de inedit. „În ceea ce privește viitorul, vom avea parte de evenimente culturale și sociale. Am avut parte de un concert de cameră, ca pe vremuri, o serată italienească veritabilă, alături de Iulian Văcărean de la Femei pe Mătăsari, dar și de vernisaje. În primăvară, vom inaugura și bucătăria și vom servi platouri interesante. Suntem entuziasmați și recunoscători pentru toate amintirile pe care le creăm împreună cu dragii noștri oameni.”

Foto: Italian Vintage Caffè e Prosecco

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…