Bianca Sterie ∙ November 14, 2022 ∙ 5 min read

Proaspăt lansat pe Netflix, sezonul cu numărul cinci din The Crown explorează noi provocări pentru familia regală a Marii Britanii. În timp ce se apropie aniversarea a 40 de ani de la urcarea pe tron, regina Elisabeta a II-a (Imelda Staunton) reflectează asupra unei domnii pe parcursul căreia a văzut nouă prim-miniștri, lansarea televiziunii în masă și amurgul Imperiului Britanic. În scurt timp, la orizont apar noi provocări. Prăbușirea Uniunii Sovietice și transferul suveranității asupra Hong Kongului anunță o schimbare profundă a ordinii mondiale și aduc atât obstacole, cât și oportunități. Între timp, problemele mocnesc tot mai aproape de casă, pentru că Prințul Charles (Dominic West) face presiuni asupra mamei lui pentru a obține permisiunea să divorțeze de Diana (Elizabeth Debicki), iscând astfel o criză constituțională a monarhiei.

Despre acest sezon, dar și despre cum este să interpretezi un membru al familiei regale ne povestește chiar acum actrița Marcia Warren, Regina Mamă în The Crown, într-un interviu în exclusivitate pus la dispoziție de Netflix. 

Cum a fost pentru tine să joci în The Crown?

A fost incredibil. Dacă ești un regalist convins, adori casele impunătoare, hotelurile frumoase și, de asemenea, actoria și oamenii glorioși, este pur și simplu o experiență uimitoare.

Cum a fost să te alături unei producții de asemenea anvergură?

Responsabilitatea este de speriat, într-adevăr, pentru că Regina Mamă a fost atât de iubită. Este o responsabilitate teribilă. Membrii mai în vârstă ai distribuției The Crown sunt cu toții oameni de teatru, așa că a fost minunat să fiu alături de ei. Sunt atât de încântată de ei. Sunt uimitori. 

Regina Mamă a fost apropiată de Diana. Cum a văzut ea ruperea căsătoriei dintre Diana și Charles?

Cartea mea de căpătâi a fost un volum despre Regina Mamă scris de omul ei de încredere, maiorul Colin Burgess. El spune că Regina nu a arătat nicio emoție când s-a întâmplat, ci a spus doar: „Este foarte trist”. A trecut prin atât de multe în viața ei, încât presupun că era obișnuită să se întâmple aceste lucruri îngrozitoare. De asemenea, ea l-a iubit foarte mult pe Charles, pur și simplu nu a vrut să vorbească despre asta.

Noul sezon începe destul de relaxat, dar știm că se îndreaptă către o pistă teribilă. Îți place această alternanță de tonalitate în scenariul lui Peter (n.red.: Peter Morgan, creatorul și scenaristul The Crown)?

Oh, Peter e uimitor. O să fac o reverență când îl văd. Momentul meu preferat a fost în scena în care Regina Mamă era așteptată să ia prânzul la Buckingham, dar traficul era blocat, așa că ofițerul ei a întrebat-o: „Să anulăm?” Iar ea a spus: „Nu, nu, vom merge pe jos.” Oamenii de la securitate au luat-o razna în acel moment. În momentul în care au ajuns la o trecere de pietoni, iar cel de la pază a apăsat butonul de oprire, aceasta a întrebat: „Ce face acel buton?” El i-a răspuns: „Când îl apeși, îți spune când să traversezi.” Iar ea a spus: „Nu este ingenios?” A fost uluită, pentru că nu mai văzuse niciodată un astfel de buton. Maiorul Burgess spunea că este un personaj „magic și magistral”. Iar protocolul din palat este impresionant. Însă Regina încălca regulile din când în când. Îi plăcea să aleagă. Îi plăceau mașinile rapide și îl adora pe vicontele Linley, fiul prințesei Margaret. Ea spunea: „Putem să ieșim cu mașina prin oraș?” Își punea un batic pe cap și apoi zburau pe străzi.

Există o temă recurentă în scenariile lui Peter despre lupta familiei regale de a se moderniza corelată cu eșecul lor de a face acest lucru.

E greu să te schimbi atunci când toată viața ți-a fost transmis să fii într-un anumit fel. Este dificil să o interpretezi pe Regina Mamă, pentru că nu ai ceva de la care să pornești. Nu a dat niciodată interviuri – discursuri da, însă tonalitatea lor diferă. La începutul căsniciei ei, a fost certată de Regele George al V-lea pentru că a dat un interviu presei. Iar acest lucru chiar a afectat-o, pentru că nu a mai dat vreodată interviuri și nu și-a mai manifestat deloc adevăratele sentimente. A dus o viață privată, foarte ordonată.

Crezi că îi era teamă să devină irelevantă sau să piardă popularitatea în rândul publicului?

Nu știu. Dar cei din familia regală erau mereu surprinși de numărul de oameni prezenți atunci când ieșeau pe balconul de la palat. Cred că le era teamă că nu va veni nimeni. Însă Regina Mamă a fost atât de iubită, nu-i așa? Și își iubea personalul, i-a tratat foarte bine pe toți cei din echipa ei, ceea ce este minunat. 

Ți-ar fi plăcut să o cunoști?

Oh, da. I-am întâlnit de două pe Prințesa Margaret și pe Prințul Charles. Au fost  glorioși. I-am văzut întotdeauna după spectacolele de teatru, pentru că amândoi iubesc atât de mult teatrul. Sunt incredibili. 

Foto: Netflix

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…