Alina Burlacu ∙ November 12, 2022 ∙ 6 min read

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe ori sunt fie cele târzii, după ce în casă se face liniște și îmi pot alege un răsfăț doar pentru mine, fie în zori, când ziua încă arată nice & quiet. Atunci am răgazul și de a testa produse noi sau de a mă bucura de produsele de îngrijire familiare, care au rămas pe lista mea de must-have, după foarte mulți ani de testări ca beauty editor.

Puterea algelor albastre

Dacă mă gândesc la primele descoperiri personale în lumea cosmeticelor, pot să vă spun că am fost fascinată, de la început, de puterea algelor albastre și de mecanismele și tehnologiilor pe care Biotherm le-a obținut, după mulți ani de cercetare, în beneficiul pielii. Poate nu știai, dar Biotherm este un pionier în bioștiințe, iar asta înseamnă că este unul dintre puținele branduri care știu să folosească știința microorganismelor vii pentru a oferi îngrijire intensă, în profunzime a pielii.

Asta înseamnă, pentru mine, un plus de încredere în aceste produse, dar și mai mult, ceea ce te convinge, de fiecare dată, este testarea produselor Biotherm, o experiență personală, pe care ți-o recomand cu drag.

În egală măsură, pot să spun că îmi place istoria frumuseții. Am citit și citesc mult despre evoluția frumuseții, despre modul în care resursele naturale se împletesc cu curiozitatea oamenilor de știință.

De exemplu, povestea Biotherm începe în urmă cu 70 de ani, când biologul vizionar Jeanine Marissal a început să valorifice puterea unui microorganism viu, planctonul, în lumea îngrijirii pielii. Ea a văzut eficacitatea remarcabilă și afinitatea pielii de la un plancton Vitreoscilla liformis, care rămâne coloana vertebrală a soluțiilor Biotherm de îngrijire a pielii Life Plankton. Frumos, nu?

Astăzi, despre retinol

Dacă te numeri printre persoanele care nu au testat puterea retinolului până acum sau ai avut reacții la acest ingredient, te încurajez să îi acorzi o șansă chiar astăzi. Uite ce trebuie să știi: retinolul pur este un ingredient de aur pentru îngrijirea pielii și este prezent în mod natural și în straturile superioare ale pielii. Retinolul este folosit pentru a regla turnoverul celular și pentru a menține o textură netedă a suprafeței pielii. De asemenea, este renumit pentru capacitatea sa de a proteja pielea de daune cauzate de radicalii liberi și de a promova omogenitatea tonului pielii.

Dar, pentru că în combinație cu acțiunea razelor UV, retinolul a fost mult timp un ingredient pentru care aveam mixed feelings.

Așa că m-am bucurat să aflu că lucrurile sunt acum diferite, cu noua generație de produse pentru îngrijirea pielii.

În dezvoltarea Blue Retinol Night Serum, scopul Biotherm a fost de a îmbunătăți calitățile deja excepționale ale retinolului. În acest scop, Biotherm a optat pentru a folosi forma sa cea mai puternică, retinolul pur. Blue Retinol Night Serum conține 0,25% retinol pur are este o concentrație mare pentru un ingredient la fel de puternic ca retinolul într-un produs de tratament fără prescripție medicală în combinație cu 1% fracțiune probiotică Life Plankton pentru o eficaticate de 2x mai mare.

Această doză, care a fost aprobată de dermatologi pentru siguranță, optimizează ritmul în care celulele moarte sunt eliminate, astfel încât acestea să poată fi înlocuite cu celule noi la suprafață. Rezultatul este un ten proaspăt, neted, regenerat.

Fiind cel mai pur și mai puternic din familia de retinoizi de îngrijire a pielii derivate din vitamina A, eficacitatea retinolului pur poate fi redusă prin expunerea la aer, aciditate și lumină. Așadar, Biotherm a dezvoltat tehnologia de stabilizare a retinolului, un proces în curs de brevetare, pentru a crea retinol pur stabilizat. Acest progres tehnologic asigură ca serul de noapte cu retinol albastru este eficient până la ultima picătură. Ce zici de asta?

Power Duo

Pentru a completa activitatea de refacere a pielii Blue Retinol Night Serum, Biotherm a dezvoltat Blue Pro-Retinol Multi-Correct Cream pentru utilizare pe timp de zi și de noapte. La fel ca noul produs erou, perechea sa este alimentată de Bioștiință, combinând regenerarea Life Plankton cu pro-retinol, un membru al familiei de substanțe active Retinoids care poate fi folosit în siguranță în timpul zilei, chiar și pe pielea sensibilă. Blue Pro-Retinol Multi-Corect Cream completează acțiunea serului de refacere la suprafața pielii, oferind o eficacitate puternică asupra ridurilor și îmbunătățește vizibil textura pielii. Datorită texturii sale catifelate care provoacă dependență, Blue Pro-Retinol Multi-Correct Cream oferă pielii un confort pe tot parcursul zilei. Cum ziceam, testează!

O îngrijire sustenabilă

Vegan, noul Blue Retinol Night Serum a fost conceput ținând cont de angajamentele Biotherm Blue Beauty: ambalajele sunt concepute conform principiilor economiei circulare. Adică, formula este 92% biodegradabilă iar ambalajul include o sticlă realizată cu 25% sticlă reciclată și o cutie exterioară din hârtie certificată FSC, 100% reciclabilă și proiectată fără celofan pentru a limita deșeurile de plastic. În plus, poate te ajută să știi că acest ser nu conține siliconi, parabeni, minerale uleiuri sau sulfați.

Nivelul următor

Puterea Bioștiinței Biotherm a trecut acum la nivelul următor, cu Blue Retinol Night Serum, o nouă generație de îngrijire a pielii, care reunește acțiunea regeneratoare a fracțiunii probiotice Life Plankton asociată cu retinolul pur considerat ca Sfântul Graal al ingredientelor dermatologice.

Ca rezultat, acțiunea retinolului pur este amplificată. Toată această putere într-o formulă vegană*.

Este dovedit clinic: ridurile sunt reduse pentu 100% dintre femei **. Calitatea pielii este îmbunătățită, mai uniformă și mai netedă.


* Fără ingrediente sau derivate de origine animală.

**Studiu clinic pe 49 de persoane, scor pentru ridurile de pe față după 4 luni de utilizare.

Foto: Biotherm

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…

Beauty Vlogging School starts NOW

L’Oréal România dă startul înscrierilor la Școala de Beauty Vlogging, un proiect educațional complex, dedicat noilor creatori de…