A List Magazine ∙ July 11, 2022 ∙ 4 min read

Al patrulea episod#GataDeBusiness, realizat de Raiffeisen Bank și moderat de către Andreea Esca, vine cu un twist care aduce o energie aparte în lumea business-ului autohton, prin intermediul unui manager extrem de prezent în tot ceea ce reprezintă propriul business, și mai mult societatea în ansamblul ei.

Știți paharele noastre personalizate care vă fac ziua mai luminoasă? Ele sunt liantul care a dus-o pe Andreea Esca, dintr-o căutare pe Google, la Mirela Mazurec, fondatoarea Spot Cups, un business pionier în România pe nișa paharelor de carton.

În contextul globalizării și al tendinței generale de a ne uita către piețele internaționale, Mirela Mazurec rămâne foarte conectată cu piața locală, locul unde se vede și peste ani, și la dezvoltarea căruia își dorește să contribuie prin inovație, dar și stabilitate.

Fondatoarea Spot Cups consideră că, până la urmă, cea mai bună carte de management rămâne experiența, iar ea a acumulat deja 25 de ani de experiență în domeniul afacerilor, „Imediat după Revoluție am intrat în vâltoarea activităților private”, i-a mărturisit Mirela Mazurec Andreei Esca, cu fermitate și încredere în povestea ei de succes care nu a fost neapărat una ușoară. Inițial nu dispunea de resurse pentru un nou business, dar a găsit un partener care a avut încredere în ea, Raiffeisen Bank.

De fapt, încrederea este principalul motor care susține întreaga activitate a Mirelei: încrederea reciprocă în relația cu banca care vine mereu cu soluțiile cele mai potrivite pentru afacerea sa, încrederea în cel mai important partener pe care destinul i l-a dăruit  ̶  soțul ei  ̶  permanent prezent atât în viața privată, cât și în viața profesională, încrederea în angajații ei.

De fapt, așa cum o să remarcați ascultând interviul de mai sus, în ceea ce o privește pe Mirela Mazurec, linia dintre cele două lumi, cea personală și cea profesională se diluează fin până la a nu exista, pentru că afacerea ei este și viața ei. Iar succesul pe care îl are este garantat de faptul că rămâne tot timpul conectată la fiecare acțiune ce îi definește business-ul, de la vânzări la aprovizionare, furnizori ș.a.m.d. „Sunt foarte aproape de clienți, le cunosc toate mulțumirile și nemulțumirile”, adaugă Mirela.

Dar fondatoarea Spot Cups nu este atentă numai la clienții ei, ci și la lumea din jur, la realitățile sociale, la cei care au nevoie de ajutorul ei, redirecționând mare parte din proftul companiei către organizații ce susțin activități de responsabilitate socială.

Dificultăți mai are și acum, după atât de mulți ani de experiență  ̶  lipsa de fonduri, creșterea prețurilor la energie, lipsa subvenționărilor  ̶  dar se hrănește din vibe-ul acestui stil de afaceri, prin conectare cu ceilalți, prin pasiune și curaj, un model pentru toți cei care sunt la început de drum și nu numai.

„Mi se pare foarte importantă lumea din jur”, a conchis Mirela, așa cum numai un om care participă activ la tot ceea ce implică îmbunătățirea societății în care trăiește o poate spune. Mai mult, dacă ar avea 5 milioane de euro i-ar investi în următoarele 5 minute într-o școală de părinți, iar în viitor și-ar dori să ofere mai departe din lecțiile pe care le-a învățat la rândul ei, în ceea ce privește curajul de a fi antreprenor.

Azi, Andreea Esca vă invită să o cunoșteți mai bine pe Mirela Mazurec.

#GataDeBusiness cu Andreea Esca, emisiune realizată de Raiffeisen Bank

Fii și tu #GataDeBusiness cu pachetul de cont curent IMM potrivit pentru afacerea ta.

Related Posts

Povestea continuă cu un nou capitol în culori vibrante. Reinventează-ți atitudinea și ținutele cu noile IQOS Originals DUO & One

Luna decembrie este întotdeauna prilej de meditație asupra anului care se încheie. Tragem linie mental și luăm mai…

George Clooney și soția lui, Amal, apariții strălucitoare pe covorul roșu la Washington

George Clooney (61 de ani) și soția lui, Amal (44 de ani), au fost din nou cele mai…

Povestea lui Bambi, celebrul desen animat, va fi transformată într-un film horror

Desenele animate Bambi au fost lansate în 1942 de Disney și au fost adaptate după cartea scrisă în…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt planurile astrelor în perioada 5-11 decembrie. Berbec …

Începe sezonul de schi: pregătirea fizică este esențială 

Cu toții așteptăm să vină zăpada, pentru a merge pe pârtiile de schi. Doctorul Vlad Predescu, specializat în…

Timian Chalet – O oază care îți farmecă simțurile

Povestea Timian Chalet a început cu zece capre, pe care proprietarii, oameni gospodari și întreprinzători din Miercurea Ciuc,…

Antreprenoriat la Feminin – programul gratuit de mentorat dedicat femeilor din Romania

Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection si Andra Pintican – fondatoarea “Scolii de HR” si “Co-Fondator 1000” – si-au…

Cum arată casa de vacanță a lui Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy) din Malibu

Ellen Pompeo, actrița care a interpretat timp de aproape 20 de ani personajul iconic Meredith Grey din serialuld…

Meghan Markle și Printul Harry își lansează trailerul documentarului lor de pe Netflix

Sincronizare perfectă, neintenționată sau un plan bine pus la punct de a umbri vizita Prinților de Wales în…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…