Nicoleta Nicolae ∙ December 15, 2021 ∙ 7 min read

La doar 16 ani a pășit în lumea fascinantă a modei, iar de atunci a învățat că, indiferent de ceea ce i-a oferit viața, cel mai important a fost să își păstreze identitatea. Deși este plecată foarte mult timp din țară, se simte și mai legată de familia sa, iar venirea pe lume a lui Caroline a făcut-o să înțeleagă ce este cu adevărat fericirea. În timpul celei mai recente vizite în România, Catrinel Menghia ne-a vorbit deschis despre familie, iubire, proiecte de suflet și nu numai…

Îți mai aduci aminte prima ta întâlnire cu lumea modei?

Am intrat în lumea modei la 16 ani, când abia începeam să mă definesc ca om. Atunci am defilat pentru prima dată pe un podium, la Săptămâna Modei de la Iași. La scurt timp m-am mutat la București, unde am semnat un contract cu o casă de modeling, iar apoi am primit tot mai multe contracte, propuneri de pictoriale în reviste și colaborări cu diferite firme. După această experiență am învățat că unul dintre cele mai importante lucruri în viață este să faci pași în față în mod constant și să-ți păstrezi identitatea pe tot parcursul evoluției.

Care ar fi definiția stilului, din perspectiva unui fotomodel atât de celebru?

Întotdeauna am considerat că frumusețea este subiectivă și nu poate fi separată de personalitatea cuiva. Este suma tuturor particularităților care ne definesc și ne ajută să spunem o poveste individuală, nu doar să întruchipăm niște standarde estetice. Eu prefer lucrurile cât mai simple. Sunt adepta conceptului „less is more”, de la îngrijire, până la vestimentație și consider că un stil prea încărcat este doar o încercare nefericită de a ne alinia unor norme dictate de societate, atunci când nu avem destulă încredere în noi.

Cine ți-a sugerat să mergi pe acest drum? Și cine te-a susținut să faci performanță?

Părinții mei ne-au susținut pe mine și pe sora mea în toate deciziile pe care le-am luat de-a lungul vieții și ne-au oferit multă libertate. Mama a fost gimnastă, iar tata, campion la 400 de metri garduri. Ei au fost modelele mele și m-au inspirat să le calc pe urme. Așa că m-am înscris la un liceu cu profil sportiv și am început să fac sport de performanță, atletism, mai exact, iar totul se desfășura în jurul cantonamentelor. Până la 16 ani am câștigat trei medalii: un bronz la individual și două medalii de argint cu echipa. Îmi amintesc și acum faptul că la începutul carierei mele de model, nu puteam defila pentru designeri, deoarece aveam o postură atletică, iar standardele modelelor atunci erau diferite față de cele din prezent.

Ești plecată din țară de foarte muți ani. Care este lucrul de care îți este cel mai dor, atunci când vine vorba de România?

România este țara mea natală și mă leagă foarte multe lucruri de acest loc. Nu o să uit niciodată de copilăria petrecută la bunici. Eram un copil care se bucura să exploreze lumea, un copil liber. Mergeam la bunici și făceam tot felul de trăznăi, iar cel mai dor îmi este de momentele acelea, în care mă simțeam liberă și lipsită de griji. Am conturat toate aceste amintiri în cartea mea.  

Care sunt cele mai frumoase amintiri din copilăria ta? Care este gustul copilăriei tale?

Cele mai frumoase amintiri le am din perioada anilor ‘90. Eram o puștoaică zăpăcită și ambițioasă, care descoperea lumea cu multă curiozitate. Eram liberă să experimentez, să iau parte la tot felul de aventuri cu colegii din școală ori cu prietenii de la bloc și aveam multe satisfacții și din sport. 

Ce îi povestești despre România fiicei tale?

Încerc mereu ca, înainte de culcare, să îi spun o poveste fiicei mele. Multe dintre ele sunt inspirate din copilăria mea sau din diverse amintiri personale de pe vremea când locuiam în România.  

Te-ai reîntors în țară pentru un nou proiect cu brandul Gerovital. Ne poți da câteva detalii despre acest parteneriat?

Am îndrăgit întotdeauna produsele companiei Farmec, pentru că am crescut văzând-o pe mama mea care se demachia cu laptele Doina. Când am primit invitația de a deveni ambasador Gerovital, am simțit-o ca pe o legătură cu casa, cu copilăria mea.

Am devenit ambasadorul gamelor Gerovital Evolution și a extensiei de gamă Gerovital Evolution Perfect Look după nașterea lui Caroline și s-a potrivit foarte bine etapei în care mă aflam în viața mea, când a început să mă preocupe mai mult îngrijirea antiage. Am fost recent în România pentru un nou proiect, mă bucur să continui alături de un brand care se reinventează constant și să susținem împreună evoluția, respectul și iubirea de sine a femeilor. 

Care este primul lucru pe care îl faci atunci când vii în România? Cu cine te vezi?

În primul rând vreau să îmi vizitez familia și prietenii, de care sunt foarte apropiată. Pentru că m-am mutat din țară, nu reușesc să mă întâlnesc cu persoanele dragi pe cât de des mi-aș dori. Sunt momente în care îmi lipsesc foarte mult și aș vrea să fiu alături de ei.

Care sunt proiectele la care lucrezi acum?

Lucrez la mai multe proiecte în acest moment. De curând mi-a făcut debutul în regie cu prima mea reclamă tv pentru un brand de lux. În paralel pregătesc un scurtmetraj și am început deja pre-producția pentru primul meu lungmetraj. Este vorba despre o poveste de iubire, ancorată în anii 1960, care aduce în discuție povestea unor adolescente care fac cunoștință, pentru prima dată, cu dragostea.

De asemenea, în pandemie am scris o carte autobiografică pe care am lansat-o recent în Italia și care sper să apară curând și în limba română.

Cum îți încarci bateriile după o zi de lucru?

O zi obișnuită este una în care mă împart între treburile de acasă și cele profesionale, iar mie nu îmi prea rămâne timp, decât seara, după cină, pentru că mâncăm devreme. Îmi reîncarc bateriile cu un duș, urmat de ritualul meu de skincare, de jocurile cu Caroline care mă înveselesc, apoi povestea de seară.

Sunt foarte multe femei care se tem că nu vor putea și nu vor avea timp să găsească echilibrul între provocările profesionale și viața personală. Care este rețeta ta?

Mă uit în spate și consider că sunt împlinită din toate punctele de vedere, însă momentul în care am cunoscut cu adevărat fericirea a fost după nașterea lui Caroline. Recunosc că uneori îmi este greu să mă împart între carieră și familie, pentru că nu există o rețetă pe care să o urmezi, însă nu pot lipsi prea mult din viața fetiței mele, așa că am pus mereu familia pe primul loc. Cred că e important să acceptăm că la ceva trebuie să renunțăm și să nu punem presiune pe noi, încercând să le facem pe toate. Altfel ajungem să nu ne bucurăm de nimic cu adevărat.

Cum ai trecut prin pandemie? Ce ai făcut în perioada asta și ce ai învățat?

Mi-am petrecut timpul alături de Caroline și de familie, mi-am selectat cu atenție colaborările pe care le-am acceptat și, în sfârșit, am găsit timp pentru proiectele mele, la care mă gândesc de mult timp, precum cartea sau filmul. Am căutat să văd mai degrabă binele și avantajele din această perioadă.

Ce iubești cel mai mult in lumea asta?

Îmi iubesc fiica și familia. Îmi iubesc prietenii. Îmi găsesc inspirație în mulți oameni și asta mă face să fiu fericită.

Care sunt planurile tale pentru sărbătorile de iarnă? Ce tradiții respectați și unde veți petrece?

De Crăciun vom sta ca în fiecare an cu familia, în Italia, deoarece pentru mine Crăciunul reprezintă un eveniment încărcat de energie și voie bună alături de cei apropiați.

Related Posts

Topul capitalelor europene – Cele mai recomandate destinații de vizitat în 2024

Industria turismului s-a chinuit anul trecut să recupereze trecut pierderile înregistrate din cauza pandemei, iar 2024 e anul…

Catherine Deneuve și Chiara Mastroianni- Mama și fiica pe covorul roșu, la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes este în plină desfășurare, iar vedetele umplu covorul roșu de la galele…

Cum a apărut Jennifer Lopez, pe covorul roșu, la premiera filmului ”Atlas”

Fiecare apariție a lui Jennifer Lopez atrage atenția publicului și a presei din întreaga lume. Nici ultima sa…

Alexandra Stan a lansat o nouă piesă: Bambola

“Bambola” este mai mult decât o simplă melodie. Este o călătorie sonoră în inima verii, cu acorduri vibrante…

Christina Aguilera, cu aproape 20 de kilograme mai slabă

Criticată pentru fluctuațiile ei în greutate, Christina Aguilera a revenit pe scenă cu aproape 20 de kilograme mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Și în această săptămână avem noutăți și lansări dintre cele mai interesante. HUGO BOSS, colaborare cu David Beckham…

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…