anca surdu fitbit cosmin gogu

Transform YOUR LIFE! În ultimii doi ani, am devenit tot mai atenți la corpul și la sănătatea noastră, la cine suntem cu adevărat și la ce ne dorim. Ne-am regândit prioritățile și ne-am transformat viețile. Și nu suntem singurii: la nivel mondial, un studiu făcut recent de către Fitbit (14.000 de oameni în 12 țări) arată că 42% dintre cei chestionați au răspuns că au devenit tot mai atenți la sănătatea lor în acești ani pandemici, comparativ cu anul 2019, când doar 22% dintre respondenți spuneau că pun sănătatea chiar în topul priorităților. Iar tehnologia a fost acolo să îi ajute să se schimbe, să se transforme. Aceasta a fost și povestea protagonistelor proiectului nostru, A List Magazine X Fitbit.

Fotografii: COSMIN GOGU; Stilist: ROVENA ANDREI

fitbit

Astfel, citiți mai departe patru povești despre transformări existențiale, patru experiențe inspiraționale, patru viziuni personale. Ioana Dumitrache, Giulia, Anca Surdu și Ioana Chicet Macoveiciuc (Prințesa Urbană) evocă felul în care micile decizii aduc mari schimbări și dovedesc că ambiția, acceptarea de sine necondiționată, încrederea și perseverența, ajutate de un aport tehnologic inteligent, pot remodela destine.

Anca Surdu: „Am încercat mai mult să inspir decât să motivez“

Sportivă, personalitate social media, Anca a făcut gimnastică de performanță, activitatea care a modelat-o întreaga viață. Acum, este promotor al unui stil de viață echilibrat și cât mai în contact cu propria persoană.

Anca, în ce fel îți modelează și mintea, nu numai trupul, sportul de performanță?

Sportul de performanță pe mine m-a format, înainte să mă modeleze. Mi-a format mentalitatea, pentru că, atunci când îți setezi un obiectiv, îți calculezi fiecare acțiune zi de zi și, când vine vorba de sport de performanță, toată energia e concentrată pe acel obiectiv. După ce m-am lăsat de sportul de performanță, am observat că am rămas cu această calitate, aceea că încerc să fac cât mai bine tot ceea ce îmi propun.

După ce ai încheiat etapa de performanță, ai decis să-i înveți pe alții. Cum le insufli dragostea pentru sport și cum îi motivezi să facă mișcare?

Eu sunt mai nonconformistă, în sensul că, atunci când vine vorba de motivație, cel mai important e să te apuci. Dar sunt foarte multe lucruri care pot ajuta în sensul ăsta, cum este, de exemplu, un smartwatch care te poate motiva, care te poate face să te ridici de pe scaun sau să faci un anumit număr de pași zilnic, să fii activ. Eu am încercat mai mult să inspir decât să motivez, mă ascult foarte mult pe mine și, probabil, prin puterea exemplului, îi inspir și pe oamenii din jurul meu.

În prezentarea ta de pe Instagram, scrie Intuitive Living. Cum ai descrie acest concept, în câteva cuvinte? De ce îl recomanzi?

Intuitive Living înseamnă, practic, să-ți asculți intuiția, are legătură și cu aspectul de Intuitive Eating, care se referă la același lucru, să te cunoști tu pe tine foarte bine, să știi ce-ți priește și ce nu și să lași la o parte dietele, regulile, e foarte important să ai vocea asta interioară foarte bine dezvoltată și să faci liniște în jur, ca să te poți asculta pe tine. A trăi intuitiv asta înseamnă, să fii în conectare cât mai mare cu propria ta persoană în toate aspectele vieții.

Care este rolul gadget-urilor în rutina ta de întreținere?

Contrar aparențelor, nu fac atât de mult sport ca pe vremuri, dar sunt o fire activă. Tot timpul verific pe smartwatch-ul meu Fitbit să văd câți pași am făcut, cât de activă am fost, mă mișc , sunt mereu pe fugă, îmi aloc timp să fac exercițiile de respirație și de mindfulness și, în acest caz, gadgeturile sunt foarte importante – sunt un reminder foarte bun.

Ce n-ai vrea să lipsească niciodată din viața ta?

Bucuria lucrurilor simple.

O femeie frumoasă, în opinia ta, este și are…

Este inutitivă sau în contact cu partea ei interioară și cu intuiția ei și are curaj să arate acest lucru.

 

Hairstyle: Ionuț Roșu / Endorphin Lab; Make-up: Raluca Crăciun; Vestimentație: body Murmur, pantaloni scurți Manuri și sandale din gaderoba proprie; Scaun Heartwood.

 

Related Posts