Monica Cismaru ∙ October 25, 2021 ∙ 6 min read

anca dinicu vlad

Anca Dinicu (31 de ani), interpreta Gicuței din cel mai recent sezon  al serialului VLAD (PRO TV) , are o bogată carieră artistică în spate. A debutat pe scenă la vârsta de 8 ani, dar rolul care a consacrat-o și a poziționat-o pentru mult timp în conștiința telespectatorilor este Gina Felea, celebrul personaj din ”Băieți de oraș”, emisiune de divertisment în care a jucat alături de Mihai Bendeac și de Vlad Drăgulin. Anca Dinicu povestește despre rolurile vieții ei și ne lasă s-o cunoaștem mai bine, în calitate de una dintre cele mai talentate actrițe ale generației ei. 

Anca, ai declarat despre rolul tău din serialul VLAD că te aduce într-o zonă nouă din punct de vedere artistic, poți să dezvolți, te rugăm? Cum a fost imaginat personajul tău și cum îi dai viață?

Orice rol nou trezește în mine altă latură. Rolul Gicuței m-a pus în contact cu o zonă de disconfort de care foarte mulți ne temem: de ratare, de eșec personal. Mulți se gândesc, măcar o dată în viață, că sunt la doar câteva decizii greșite distanță de ratare.

Pe mine, acest rol m-a provocat să îmbrac hainele Ancăi, care a avut șansa și norocul să aibă o viață împlinită. Cine știe câți oameni mai talentați decât se noi sunt prin Gara de Nord sau se trezesc la ora 6 și duc o luptă pentru a reuși să pună ceva pe masă….

Mă bucură orice rol care nu mă face să mă joc pe mine însămi, ci mă îndepărtează cât mai mult de natura mea proprie pentru că simt că abia acolo începe, cu adevărat, procesul creativ.

Serialul este o provocare și pentru privitori. Ce mă bucură foarte tare este curajul creatorilor pentru că povestea este foarte diferită de narativele cu care a fost obișnuit publicul.

Sentimentul de disconfort în fața unui lucru nou este și un filtru, pentru mine. Știți vorba: ”Nothing great comes easy…”.

anca dinicu vlad

Acesta nu e primul tău serial.  Cu ce se deosebește VLAD de celelalte producții în care ai jucat? Ce te-a determinat să spui Da, vreau să joc în VLAD?

E o poveste diferită de cele cu care publicul a fost obișnuit. În plus, nu știu câți oameni știu asta, dar serialul VLAD are un succes major la vecinii din Bulgaria.

Meseria ta e sa interpretezi roluri de diverse facturi; totuși, ai o apetență pentru anumite registre artistice? Vrei mai multa dramă, comedie? Vrei să poți alege?

Ca orice om din această lume aș vrea să pot alege, mereu, să fac ceea ce îmi place. Ca actriță, uneori mai fac și ce trebuie, nu doar ce am chef. Deși am avut și câteva roluri dramatice, comedia s-a lipit de mine ca timbrul de scrisoare. Mi-ar plăcea să fiu un actor total, dar trebuie să accept că am limite. Spre exemplu, niciodată nu voi putea face musical.

Personajul care te-a consacrat este Gina Felea, cât crezi că te va urmări această imagine? Oamenii te asociază cu savuroasa ”Felea Gina”, cum ai conturat acest personaj special, reușit?

Probabil că mai durează puțin până când lumea va uita de acest personaj. Depinde, bineînțeles, și de mine. Am scos-o din cutie de patru ori de când am încheiat acest serial. Nu este ușor să mă dezlipesc de ea.

La primul sketch, am imitat-o pe ea și Mihai Bendeac mi-a spus să adaug ceva în plus pentru că lumea o să mă confunde cu adevărata Gina Felea. Atunci am înțeles care e diferența și am parodiat-o: am exagerat niște mișcări, am lucrat la privire, am căutat în mine ceva cu care să rezonez și care să mă ajute. Am găsit ce trebuia, altfel nu pot să-mi explic de ce lumea încă o îndrăgește. Evident, nu pot decât să mă bucur.

Care au fost întâlnirile providențiale din viața ta? Care au fost situațiile și oamenii care te-au modelat în ceea ce ești astăzi, în afara de părinți?

Aș începe cu actrița și regizoarea Teodora Câmpineanu, care a avut o influență importantă asupra carierei mele. Apoi, am avut onoarea de a lucra cu mari actrițe, precum Carmen Tănase, Florina Cercel sau Stela Popescu. Dar mai mult decât orice a contat întâlnirea cu vecina mea, Liliana Popa, deși nu avea nicio întâlnire cu lumea teatrului sau a filmului. Ea a știut de când eu aveam 8 ani că eram făcută pentru actorie, când eu nici nu știam ce înseamnă. Dacă nu era ea, nimic din jurul meu nu m-ar fi împins în direcția asta.

Care a fost cel mai amuzant lucru pe care l-ai auzit spunându-se despre tine?

Acum îmi amintesc când eram în taxi și la jumătatea cursei, m-a recunoscut șoferul. Tocmai făcusem personajul Narcisa, cea care țipa și avea ochii în cruciș. Și-a sunat un prieten și i-a spus: ”E aici cu mine, în mașină, dar nu are ochii strâmbi”. Am crezut că glumește, dar vorbea serios. El a crezut că sunt în realitate ca și la televizor (râde).

Mai am o poveste! Aveam un prieten și mama mi-a dat o replică neașteptată: ”E un bărbat foarte inteligent, dar și foarte prost… că stă cu tine”. Am leșinat!

Care sunt lucrurile care te încarcă emoțional, spiritual?

Mă încarcă timpul petrecut în compania persoanelor dragi: când mă joc cu nepoții, când le arunc mingea cățeilor. Mă încarcă spiritual locurile în care nu am mai fost, mirosul piețelor, forfota orașelor. Acumulatorii mei sunt receptivi la tot ceea ce înseamnă viața. Sunt ca o mineriță, care cu lămpașul ei chior scormonește după inspirație în tot ce o înconjoară.

Ca actor, izolarea de viața reală mi se pare unul dintre cele mai mari păcate.

Un titlu de știre despre tine pe care ai vrea să-l citești în curând?

Nu o să îți vină să crezi unde a dat lovitura Anca Dinicu: ”Îmi place de Meryl Streep, e caterincă nebuna!” (râde)

Cel mai greu câștigat lucru din viața ta care a fost?

Cel mai greu de câștigat lucru în viață mi se pare încrederea în propriile forțe. Și ca să fiu sinceră, e o luptă pe care încă o duc.

 

Foto: PRO TV

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…