Monica Cismaru ∙ October 25, 2021 ∙ 6 min read

anca dinicu vlad

Anca Dinicu (31 de ani), interpreta Gicuței din cel mai recent sezon  al serialului VLAD (PRO TV) , are o bogată carieră artistică în spate. A debutat pe scenă la vârsta de 8 ani, dar rolul care a consacrat-o și a poziționat-o pentru mult timp în conștiința telespectatorilor este Gina Felea, celebrul personaj din ”Băieți de oraș”, emisiune de divertisment în care a jucat alături de Mihai Bendeac și de Vlad Drăgulin. Anca Dinicu povestește despre rolurile vieții ei și ne lasă s-o cunoaștem mai bine, în calitate de una dintre cele mai talentate actrițe ale generației ei. 

Anca, ai declarat despre rolul tău din serialul VLAD că te aduce într-o zonă nouă din punct de vedere artistic, poți să dezvolți, te rugăm? Cum a fost imaginat personajul tău și cum îi dai viață?

Orice rol nou trezește în mine altă latură. Rolul Gicuței m-a pus în contact cu o zonă de disconfort de care foarte mulți ne temem: de ratare, de eșec personal. Mulți se gândesc, măcar o dată în viață, că sunt la doar câteva decizii greșite distanță de ratare.

Pe mine, acest rol m-a provocat să îmbrac hainele Ancăi, care a avut șansa și norocul să aibă o viață împlinită. Cine știe câți oameni mai talentați decât se noi sunt prin Gara de Nord sau se trezesc la ora 6 și duc o luptă pentru a reuși să pună ceva pe masă….

Mă bucură orice rol care nu mă face să mă joc pe mine însămi, ci mă îndepărtează cât mai mult de natura mea proprie pentru că simt că abia acolo începe, cu adevărat, procesul creativ.

Serialul este o provocare și pentru privitori. Ce mă bucură foarte tare este curajul creatorilor pentru că povestea este foarte diferită de narativele cu care a fost obișnuit publicul.

Sentimentul de disconfort în fața unui lucru nou este și un filtru, pentru mine. Știți vorba: ”Nothing great comes easy…”.

anca dinicu vlad

Acesta nu e primul tău serial.  Cu ce se deosebește VLAD de celelalte producții în care ai jucat? Ce te-a determinat să spui Da, vreau să joc în VLAD?

E o poveste diferită de cele cu care publicul a fost obișnuit. În plus, nu știu câți oameni știu asta, dar serialul VLAD are un succes major la vecinii din Bulgaria.

Meseria ta e sa interpretezi roluri de diverse facturi; totuși, ai o apetență pentru anumite registre artistice? Vrei mai multa dramă, comedie? Vrei să poți alege?

Ca orice om din această lume aș vrea să pot alege, mereu, să fac ceea ce îmi place. Ca actriță, uneori mai fac și ce trebuie, nu doar ce am chef. Deși am avut și câteva roluri dramatice, comedia s-a lipit de mine ca timbrul de scrisoare. Mi-ar plăcea să fiu un actor total, dar trebuie să accept că am limite. Spre exemplu, niciodată nu voi putea face musical.

Personajul care te-a consacrat este Gina Felea, cât crezi că te va urmări această imagine? Oamenii te asociază cu savuroasa ”Felea Gina”, cum ai conturat acest personaj special, reușit?

Probabil că mai durează puțin până când lumea va uita de acest personaj. Depinde, bineînțeles, și de mine. Am scos-o din cutie de patru ori de când am încheiat acest serial. Nu este ușor să mă dezlipesc de ea.

La primul sketch, am imitat-o pe ea și Mihai Bendeac mi-a spus să adaug ceva în plus pentru că lumea o să mă confunde cu adevărata Gina Felea. Atunci am înțeles care e diferența și am parodiat-o: am exagerat niște mișcări, am lucrat la privire, am căutat în mine ceva cu care să rezonez și care să mă ajute. Am găsit ce trebuia, altfel nu pot să-mi explic de ce lumea încă o îndrăgește. Evident, nu pot decât să mă bucur.

Care au fost întâlnirile providențiale din viața ta? Care au fost situațiile și oamenii care te-au modelat în ceea ce ești astăzi, în afara de părinți?

Aș începe cu actrița și regizoarea Teodora Câmpineanu, care a avut o influență importantă asupra carierei mele. Apoi, am avut onoarea de a lucra cu mari actrițe, precum Carmen Tănase, Florina Cercel sau Stela Popescu. Dar mai mult decât orice a contat întâlnirea cu vecina mea, Liliana Popa, deși nu avea nicio întâlnire cu lumea teatrului sau a filmului. Ea a știut de când eu aveam 8 ani că eram făcută pentru actorie, când eu nici nu știam ce înseamnă. Dacă nu era ea, nimic din jurul meu nu m-ar fi împins în direcția asta.

Care a fost cel mai amuzant lucru pe care l-ai auzit spunându-se despre tine?

Acum îmi amintesc când eram în taxi și la jumătatea cursei, m-a recunoscut șoferul. Tocmai făcusem personajul Narcisa, cea care țipa și avea ochii în cruciș. Și-a sunat un prieten și i-a spus: ”E aici cu mine, în mașină, dar nu are ochii strâmbi”. Am crezut că glumește, dar vorbea serios. El a crezut că sunt în realitate ca și la televizor (râde).

Mai am o poveste! Aveam un prieten și mama mi-a dat o replică neașteptată: ”E un bărbat foarte inteligent, dar și foarte prost… că stă cu tine”. Am leșinat!

Care sunt lucrurile care te încarcă emoțional, spiritual?

Mă încarcă timpul petrecut în compania persoanelor dragi: când mă joc cu nepoții, când le arunc mingea cățeilor. Mă încarcă spiritual locurile în care nu am mai fost, mirosul piețelor, forfota orașelor. Acumulatorii mei sunt receptivi la tot ceea ce înseamnă viața. Sunt ca o mineriță, care cu lămpașul ei chior scormonește după inspirație în tot ce o înconjoară.

Ca actor, izolarea de viața reală mi se pare unul dintre cele mai mari păcate.

Un titlu de știre despre tine pe care ai vrea să-l citești în curând?

Nu o să îți vină să crezi unde a dat lovitura Anca Dinicu: ”Îmi place de Meryl Streep, e caterincă nebuna!” (râde)

Cel mai greu câștigat lucru din viața ta care a fost?

Cel mai greu de câștigat lucru în viață mi se pare încrederea în propriile forțe. Și ca să fiu sinceră, e o luptă pe care încă o duc.

 

Foto: PRO TV

Related Posts

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! Iată ce ne-a atras atenția!…

Filmul Ca fetele se lansează în cinema, pe 15 septembrie

Pe 13 septembrie se lansează în cinematografele din toată țara filmul Ca fetele, o producție cu o distribuție…

Pepco & Better Cotton: produse din bumbac provenit din surse ecologice și sustenabile

Pepco, unul dintre cei mai mari value retailers din Europa, a devenit membru al programului Better Cotton în…

Jennifer Lopez, aniversare cu tematica ”Bridgerton”

Jennifer Lopez s-a hotărât să-și sărbătorească împlinirea a 55 de ani cu fast și a organizat o petrecere…

Vocea Irinei Rimes a răsunat la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică din lume

Weekendul acesta, la Tomorrowland, festivalul care adună peste jumătate de milion de oameni la fiecare ediție, piesa “Dudadu”…