A List Magazine ∙ January 20, 2022 ∙ 4 min read

Adriana Popescu este Manager General la Agenția Lioness Media. A pornit acest proiect prin propriile forțe și a ajuns să facă lucrurile după propria sa viziune. Și tot Adriana ne spune ce înseamnă să fii impresar în România de astăzi, dar și care sunt planurile ei de viitor.

Cum a fost anul 2021 pentru tine?

A fost un an plin de nou și un an bun overall. Am învățat să spun stop atunci când nu mai pot și să îmi caut drumul meu, chiar dacă pare tare anevoios și plin de obstacole. M-am bucurat să aflu că există reciprocitate atunci când vine vorba de încredere și susținere, chiar și în zona de business, și asta mi-a alimentat toate planurile pe care le-am și pun în aplicare de-a lungul anului. A fost un an în care am fost foarte EU, după mult timp.

Cum te-a afectat pandemia de Covid-19? Și ce valori de viata ți-ai consolidat în această perioadă?

M-a obligat să fiu mai mult cu mine și să îmi pun în ordine prioritățile, mai ales cele legate de starea mea de sănătate fizică, dar și psihică. De acolo, evoluez acum, au pornit multe lucruri bune și mi-am întărit voința, iar ca valori consolidate pot menționa fără echivoc respectul, în orice formă, echilibrul și un accent foarte serios pe commitment.

Care este povestea din spatele businessului tău? Cum ai reușit să aduni sub o singură umbrelă cei 14 creatori români de conținut?

Lioness este o poveste care a început să se scrie natural și care a venit într-un punct în care îmi doream doar să iau o pauză de la tot haosul industriei. Țin minte și acum primul telefon primit de la un partener (viitor partener la momentul respectiv) care aflase că plecasem și care își dorea foarte tare să mă alătur echipei lui. Am refuzat. Am refuzat de mai multe ori de atunci, până când am considerat că este timpul să fac lucrurile așa cum îmi imaginez eu că trebuie făcute și am pornit agenția mea. Sunt de ceva timp în industie și cunosc foarte mulți creatori/agenții/manageri etc, așa că nu a fost vorba de a “vâna” oamenii, ci mai degrabă de a alege echipa potrivită și care să aibă un țel comun: să facem împreună un facelift al industriei, iar asta știm că va dura – and we’re up to the challenge. În Lioness există un mix foarte fain între established creators și fresh faces care au mult potențial și, cel mai important, ceva de spus.

Cu ce gânduri ai pornit acest business?

În punctul acesta, Lioness este la nivelul de hub de creatori de content, se mizează pe o echipă mică, dar strong, și care ține mult la principiile sale. Ne dorim să aducem un aport benefic la tot ce înseamnă industria de influencer marketing din România, pornind chiar și cu pași mici precum marcarea obligatorie a publicității în Social Media. Mi-aș dori să spun că planul nostru este să facem content creation by the books, dar cum cărțile acum se scriu, e mai plauzibil să spunem că probabil vom face parte din ele. 

Care sunt părțile frumoase ale unui astfel de job?

Oh, are multe părți frumoase! Suntem în primul rând într-o industrie creativă și mă simt extraordinar să lucrez cu o mulțime de talente din diverse nișe. Există un load de învățare foarte mare, iar asta este un alt aspect care îmi place mult. Și nu în ultimul rând, acest clash de generații pe care îl poți observa foarte bine, comparând platformele și lucrând cu talente din targete diferite de vârste.

Ce înseamnă să fii impresar acreditat în România?

În primul rând că este obligatoriu prin lege să fii acreditat, dacă desfășori activități ce intră sub aria impresariatului artistic, ceea ce mi se pare și perfect normal. Există un curs de formare și acreditare prin Ministerul Culturii, chiar foarte bine elaborat și care atinge arii pe care le vei folosi mereu în jobul tău: drept, negociere etc.

Care sunt planurile tale pentru 2022?

Mergem înainte cu ceea ce am consolidat în 2021 și ne dorim să extindem puțin echipa pe partea de manageri, financiar și juridic. Pe zona de creatori considerăm că avem deja o echipă completă, însă nu excludem să primim în agenție nume noi și anul acesta.

Care este măsura succesului, după părerea ta?

Cred că este foarte important să te simți bine cu ceea ce realizezi și să nu aluneci pe panta așteptărilor nerealiste. Sunt adepta unui sistem de pași moderați spre un Goal mare și mă bucur de tot ce ține de drumul până acolo.

Related Posts

Milla Jovovich a dat școala copiilor pe Veneția

Celebrul model și actriță Milla Jovovich a înlocuit prima zi de școală a copiilor cu o vacanță la…

Filme și seriale noi de neratat în octombrie pe platformele de streaming

Un documentar despre David Beckham, sezoane noi din serialele tale preferate și multe alte titluri numai bune de…

Filmul lui Beyoncé: 6-7 milioane de dolari, doar în prima zi de presales

Filmul turneului Renaissance, susținut de Beyoncé, are deja estimări pentru presales care depășesc 6 milioane de dolari. Iar…

Dramatica poveste de viață a lui Michele Morrone, vedeta din 365 Days

Michele Morrone, actorul care a frânt inimile celor care au urmărit drama erotică 365 Days de pe Netflix,…

Doctorul din Social Media

La 36 de ani, Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist român din social media. Clipurile video…

Actrița Anya Taylor-Joy, mireasă la Veneția

Actrița Anya Taylor-Joy (27 de ani) s-a căsătorit zilele acestea la Veneția cu logodnicul ei, muzicianul Malcolm MacRae…

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…