A List Magazine ∙ January 20, 2022 ∙ 4 min read

Adriana Popescu este Manager General la Agenția Lioness Media. A pornit acest proiect prin propriile forțe și a ajuns să facă lucrurile după propria sa viziune. Și tot Adriana ne spune ce înseamnă să fii impresar în România de astăzi, dar și care sunt planurile ei de viitor.

Cum a fost anul 2021 pentru tine?

A fost un an plin de nou și un an bun overall. Am învățat să spun stop atunci când nu mai pot și să îmi caut drumul meu, chiar dacă pare tare anevoios și plin de obstacole. M-am bucurat să aflu că există reciprocitate atunci când vine vorba de încredere și susținere, chiar și în zona de business, și asta mi-a alimentat toate planurile pe care le-am și pun în aplicare de-a lungul anului. A fost un an în care am fost foarte EU, după mult timp.

Cum te-a afectat pandemia de Covid-19? Și ce valori de viata ți-ai consolidat în această perioadă?

M-a obligat să fiu mai mult cu mine și să îmi pun în ordine prioritățile, mai ales cele legate de starea mea de sănătate fizică, dar și psihică. De acolo, evoluez acum, au pornit multe lucruri bune și mi-am întărit voința, iar ca valori consolidate pot menționa fără echivoc respectul, în orice formă, echilibrul și un accent foarte serios pe commitment.

Care este povestea din spatele businessului tău? Cum ai reușit să aduni sub o singură umbrelă cei 14 creatori români de conținut?

Lioness este o poveste care a început să se scrie natural și care a venit într-un punct în care îmi doream doar să iau o pauză de la tot haosul industriei. Țin minte și acum primul telefon primit de la un partener (viitor partener la momentul respectiv) care aflase că plecasem și care își dorea foarte tare să mă alătur echipei lui. Am refuzat. Am refuzat de mai multe ori de atunci, până când am considerat că este timpul să fac lucrurile așa cum îmi imaginez eu că trebuie făcute și am pornit agenția mea. Sunt de ceva timp în industie și cunosc foarte mulți creatori/agenții/manageri etc, așa că nu a fost vorba de a “vâna” oamenii, ci mai degrabă de a alege echipa potrivită și care să aibă un țel comun: să facem împreună un facelift al industriei, iar asta știm că va dura – and we’re up to the challenge. În Lioness există un mix foarte fain între established creators și fresh faces care au mult potențial și, cel mai important, ceva de spus.

Cu ce gânduri ai pornit acest business?

În punctul acesta, Lioness este la nivelul de hub de creatori de content, se mizează pe o echipă mică, dar strong, și care ține mult la principiile sale. Ne dorim să aducem un aport benefic la tot ce înseamnă industria de influencer marketing din România, pornind chiar și cu pași mici precum marcarea obligatorie a publicității în Social Media. Mi-aș dori să spun că planul nostru este să facem content creation by the books, dar cum cărțile acum se scriu, e mai plauzibil să spunem că probabil vom face parte din ele. 

Care sunt părțile frumoase ale unui astfel de job?

Oh, are multe părți frumoase! Suntem în primul rând într-o industrie creativă și mă simt extraordinar să lucrez cu o mulțime de talente din diverse nișe. Există un load de învățare foarte mare, iar asta este un alt aspect care îmi place mult. Și nu în ultimul rând, acest clash de generații pe care îl poți observa foarte bine, comparând platformele și lucrând cu talente din targete diferite de vârste.

Ce înseamnă să fii impresar acreditat în România?

În primul rând că este obligatoriu prin lege să fii acreditat, dacă desfășori activități ce intră sub aria impresariatului artistic, ceea ce mi se pare și perfect normal. Există un curs de formare și acreditare prin Ministerul Culturii, chiar foarte bine elaborat și care atinge arii pe care le vei folosi mereu în jobul tău: drept, negociere etc.

Care sunt planurile tale pentru 2022?

Mergem înainte cu ceea ce am consolidat în 2021 și ne dorim să extindem puțin echipa pe partea de manageri, financiar și juridic. Pe zona de creatori considerăm că avem deja o echipă completă, însă nu excludem să primim în agenție nume noi și anul acesta.

Care este măsura succesului, după părerea ta?

Cred că este foarte important să te simți bine cu ceea ce realizezi și să nu aluneci pe panta așteptărilor nerealiste. Sunt adepta unui sistem de pași moderați spre un Goal mare și mă bucur de tot ce ține de drumul până acolo.

Related Posts

Istanbul – un rai al pasionaților de shopping

Cuprinsă de un sentiment nostalgic pentru că săptămâna trecută pe vremea aceasta singurele cuvinte ce îmi traversau mintea…

Kirstie Alley: ”25 de lucruri pe care nu le știați despre mine”

Vestea morții lui Kirstie Alley din cauza cancerului a îndurerat întreaga lume. Actrița se bucura de o popularitate…

TOP 5 CALITĂȚI ALE UNUI COMPLEX REZIDENȚIAL

Ansamblurile noi de locuințe câștigă din ce în ce mai mult teren în fața locuințelor vechi. Românii aflați…

Performance-uri inedite la Festivalul NOVA

Judith State și Radu Dumitriu, Alexandros Raptis și Andrei Cozlac, Bogdan Moroșanu (Rockabella), Felix Deufel și Nikhil Nagaraj…

Kate Middleton, în cea mai îndrăzneață ținută din acest an

Prințesa de Wales a furat din nou privirile la un eveniment monden. Kate a fost întruchiparea perfecțiunii la…

Actrița Kirstie Alley a murit la vârsta de 71 de ani

Actrița Kirstie Alley, cunoscută mai ales datorită seriei de filme Look Who’s Talking (Uite cine vorbește) a murit…

Povestea continuă cu un nou capitol în culori vibrante. Reinventează-ți atitudinea și ținutele cu noile IQOS Originals DUO & One

Luna decembrie este întotdeauna prilej de meditație asupra anului care se încheie. Tragem linie mental și luăm mai…

George Clooney și soția lui, Amal, apariții strălucitoare pe covorul roșu la Washington

George Clooney (61 de ani) și soția lui, Amal (44 de ani), au fost din nou cele mai…

Povestea lui Bambi, celebrul desen animat, va fi transformată într-un film horror

Desenele animate Bambi au fost lansate în 1942 de Disney și au fost adaptate după cartea scrisă în…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt planurile astrelor în perioada 5-11 decembrie. Berbec …