Alina Burlacu ∙ February 15, 2023 ∙ 7 min read

ANA Hotels deschide o nouă eră a ospitalității de lux în România prin rebrandingul hotelului Athénée Palace în InterContinental Athénée Palace Bucharest. Cea mai nouă destinație InterContinental Hotels & Resorts promite o experiență rafinată într-un peisaj urban dominat de artă și istorie.

Emblematicul hotel din Piața George Enescu din capitală este în prezent singurul hotel din România operat sub brandul InterContinental. Procesul de rebranding a evoluat gradual pe parcursul ultimului an, concomitent cu investiția majoră de modernizare și restaurare realizată în ultimii 2 ani de către compania proprietar ANA Hotels, astfel încât facilitățile existente să poată fi ridicate la standardele de lux, confort și calitate agreate împreună cu brandul InterContinental, pionierul călătoriilor de lux în noi destinații de peste 75 de ani.

IHG Hotels & Resorts este unul dintre cei mai importanți actori din industria hotelieră globală. Tocmai de aceea ne-am dorit să aducem rafinamentul și standardele înalte ale brandului InterContinental Hotels & Resorts sub cupola Athénée Palace din București. După investiția substanțială din ultimii doi ani, pot spune că am integrat cu succes noua viziune de lux asupra hotelului împreună cu IHG. Alegerea unui nou partener care să preia managementul hotelului s-a dovedit a fi un proces elaborat, care a început în 2021. Decizia de a opera sub umbrela brandului InterContinental Hotels & Resorts completează o colaborare anterioară dintre ANA Hotels și IHG Hotels & Resorts, care a început în anul 1998 în baza unui contract de management și, ulterior, a contractului de franciză, pentru hotelul „Crowne Plaza Bucharest”, deținut, de asemenea, de ANA Hotels în București.”, susține George Copos, owner ANA Hotels

Aducând un omagiu istoriei sale de 75 de ani, designul InterContinental surprinde farmecul călătoriilor internaționale pentru turiștii moderni care preferă stilul luxury. Oaspeții sunt în căutarea unor noi niveluri de rafinament, așteptându-se nu doar ca un hotel să arate bine, ci și să confere o stare de bine. Decorul InterContinental este o îmbinare perfectă între calitate și discreție, acolo unde luxul devine cu adevărat o stare de spirit. Designul InterContinental Athénée Palace Bucharest a trecut printr-o serie de schimbări gândite de Alexander James Interiors Architects, o companie de arhitectură britanică, în colaborare cu arhitecți și artiști locali precum compania locală de arhitectură Inegal Design, Conf. univ. dr. Valeriu Mladin, Ioan Nemțoi și alții. Viziunea combină valorile arhitecturale ale monumentului istoric autohton cu cerințele standardelor de lux, utilizând elemente și decorațiuni naturale, cu o deosebită atenție la detalii și echilibru estetic.

Pe baza acestor principii, a fost realizat un amplu proces de modernizare în două etape. Dacă prima fază a vizat schimbări axate pe renovarea celor 132 de camere din aripa nou construită a hotelului, în a doua etapă eforturile au fost îndreptate spre renovarea fațadei, a zonelor comune și a celor 151 de camere din clădirea istorică a hotelului, construită în 1914.

Conceptul de amenajare are la bază atât actualitatea vieții cotidiene, cât și eleganța complementară cu istoria de peste 100 de ani a hotelului. Designul interior aduce în prim-plan o paletă de culori neutre, cu accente de verde, punând astfel în valoare materialele naturale folosite. Parchetul din stejar periat și bizotat, pereții decorați cu trei tipuri de profile ornamentale din lemn de fag, băile acoperite integral cu marmură naturală de Botticino şi Grigio Imperiale în culori calde, pe tonuri de bej și grej, reprezintă doar câteva dintre detaliile care oferă autenticitate și rafinament locului.

Accentele locale, pe care brandul InterContinental le susține în fiecare hotel, sunt de această dată integrate prin intermediul lucrărilor de artă expuse, ce poartă semnătura unor artiști români consacrați. „În această perioadă de rebranding, am descoperit multe lucruri interesante despre România și mai ales despre locul unic pe care hotelul Athénée Palace l-a avut în societate de-a lungul istoriei sale. Tocmai pentru că ne-am dorit să integrăm aceste aspecte ale culturii locale, s-a colaborat cu artiști care au transpus perfect viziunea noastră asupra hotelului. Începând cu 2023, oaspeții pot descoperi o experiență complet nouă, actualizată, care evidențiază autenticitatea și istoria cunoscutei clădiri de lângă Ateneu, punând în valoare peisajul urban și comunitatea din care face parte.” – afirmă Nicolaas Houwert, General Manager InterContinental Athénée Palace Bucharest.

Totodată, dotările întregului hotel sunt actualizate cu cele mai noi tehnologii, astfel încât oaspeții să se bucure de o experiență completă, într-un loc de prestigiu ce se ridică la standarde internaționale, fiind preocupați continuu de implementarea unor procese sustenabile, cu grijă față de mediu. Excelența se va regăsi și în calitatea serviciilor din hotel, punând accent deosebit pe valoarea și îmbunătățirea calificărilor membrilor echipei.

Prin consolidarea acestei alianțe între ANA Hotels și IHG Hotels & Resorts va crește capitalul de imagine al Bucureștiului, fiind benefic pentru întreaga comunitate.

Află mai multe informații despre hotel și rezervări online și urmărește-ne pe contul de Instagram al InterContinental Athénée Palace Bucharest.

Despre IHG Hotels & Resorts

IHG Hotels & Resorts [LON:IHG, NYSE:IHG (ADRs)] este o companie globală ce activează în industria ospitalității, cu scopul de a oferi o adevărată experiență ce aduce o stare de bine (True Hospitality for Good).

Cu un portofoliu de 17 branduri hoteliere și unul dintre cele mai complexe programe de loialitate hotelieră din lume, IHG One Rewards, IHG a deschis peste 6.000 de hoteluri în peste 100 de țări, iar mai bine de 1.800 se află în curs de dezvoltare.

Portofoliul include:

●       Luxury & Lifestyle: Six Senses Hotels Resorts Spas, Regent Hotels & Resorts, InterContinental Hotels & Resorts, Vignette Collection, Kimpton Hotels & Restaurants, Hotel Indigo

●       Premium: voco hotels, HUALUXE Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, EVEN Hotels

●       Essentials: Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, avid hotels

●       Suites: Atwell Suites, Staybridge Suites, Holiday Inn Club Vacations, Candlewood Suites

InterContinental Hotels Group PLC este holdingul grupului, înregistrat în Anglia și Țara Galilor. Aproximativ 325.000 de persoane lucrează în hotelurile și birourile corporative ale IHG la nivel global.

Află online mai multe informații despre hoteluri, rezervări și IHG One Rewards. Pentru a descărca noua aplicație IHG One Rewards, accesează Apple App sau Google Play.

Pentru cele mai recente știri, vizitează Newsroom și urmărește-ne pe LinkedIn, Facebook și Twitter.

Despre InterContinental® Hotels & Resorts

Brandul InterContinental® Hotels & Resorts oferă călătorii atractive, având o experiență de peste 75 de ani în domeniul ospitalității. Fiecare loc reprezintă o poartă de acces către stilul glamorous al vieții InterContinental. Brandul își propune să integreze rafinamentul global prin serviciile superioare, discrete și facilitățile excepționale. Elementul diferențiator constă în interesul veritabil manifestat față de oaspeți, prin servicii personalizate și atente. IHG pune la dispoziția celor mai apreciați oaspeți servicii VIP prin intermediul programului InterContinental® Ambassador și al experienței exclusiviste din cadrul InterContinental® Club. Oaspeții sunt conectați cu elementele speciale din fiecare destinație, astfel încât să se poată bucura de o experiență locală autentică. Pentru mai multe informații și rezervări, vizitează site-ul www.intercontinental.com și urmărește-ne pe pagina de Facebook www.facebook.com/intercontinental sau Instagram www.instagram.com/intercontinental.

Despre ANA Hotels

Hotelul „InterContinental Athénée Palace Bucharest” face parte din cel mai mare grup hotelier privat românesc, „ANA Hotels”. Compania deține și operează de asemenea hotelurile „Crowne Plaza Bucharest”, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – Ana Hotels „Sport”, „Bradul” și „Poiana”, și „Ana Hotels Europa”, care include centrul SPA „ANA Aslan Health Spa” din Eforie Nord, precum și operatorul instalațiilor de schi din Poiana Brașov – ANA Teleferic, care a adăugat recent în portofoliul său Restaurantul Panoramic de pe Vf. Tâmpa din orașul Brașov.

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…