Guguluf cu morcovi – un desert recomandat de Adrian Hădean

Guguluful cu morcovi este un desert perfect pentru weekend și are în compoziție mai multe ingrediente speciale: scorțișoară, ghimbir și nuci, totul învelit cu grijă în glazura dulce de zahăr cu brânză.
Iată ce ingrediente aveți nevoie și care este modul de preparare pentru rețeta de guguluf cu morcovi!
Ingrediente guguluf cu morcovi:
- 150 g făină
- 3 g bicarbonat
- 3 g praf de copt
- 4 g scorțișoară
- 3 g ghimbir
- Un praf de sare
- 2 albușuri
- 2 gălbenușuri
- 150 g zahăr brun
- 3 stropi de esență concentrată de vanilie
- 120 ml ulei vegetal
- 150 g morcov răzuit
- 60 g sâmburi de nucă
- 6 g coajă de portocală
- Puțin unt (pentru tava de copt)
Ingrediente glazură:
- 115 g cremă de brânză la temperatura camerei
- 20 g unt la temperatura camerei
- 10 ml lapte
- 120 g zahăr pudră.
Metoda de pregătire:
Pentru început am pornit cuptorul la 175℃ și mi-am pregătit ingredientele în prealabil, ca să fie toate la temperatura camerei. De asemenea, am pregătit forma de guguluf (22 cm diametru), am acoperit bine interiorul cu unt și un strat subțire de făină, după care am lăsat forma într-un loc răcoros.

Guguluful cu morcovi este un desert perfect pentru weekend și are în compoziție mai multe ingrediente speciale: scorțișoară, ghimbir și nuci, totul învelit cu grijă în glazura dulce de zahăr cu brânză.
Iată ce ingrediente aveți nevoie și care este modul de preparare pentru rețeta de guguluf cu morcovi!
Ingrediente guguluf cu morcovi:
- 150 g făină
- 3 g bicarbonat
- 3 g praf de copt
- 4 g scorțișoară
- 3 g ghimbir
- Un praf de sare
- 2 albușuri
- 2 gălbenușuri
- 150 g zahăr brun
- 3 stropi de esență concentrată de vanilie
- 120 ml ulei vegetal
- 150 g morcov răzuit
- 60 g sâmburi de nucă
- 6 g coajă de portocală
- Puțin unt (pentru tava de copt)
Ingrediente glazură:
- 115 g cremă de brânză la temperatura camerei
- 20 g unt la temperatura camerei
- 10 ml lapte
- 120 g zahăr pudră.
Metoda de pregătire:
Pentru început am pornit cuptorul la 175℃ și mi-am pregătit ingredientele în prealabil, ca să fie toate la temperatura camerei. De asemenea, am pregătit forma de guguluf (22 cm diametru), am acoperit bine interiorul cu unt și un strat subțire de făină, după care am lăsat forma într-un loc răcoros.