Andreea Leta ∙ November 7, 2022 ∙ 3 min read

În era vitezei și a producțiilor record, una dintre cele mai importante preocupări ar trebui să devină grija pentru mediu, în multiple domenii, de la fashion, la tehnologie și chiar gastronomie. Atunci când o serie de antreprenori și de personalități își unesc forțele în acest scop, nu putem decât să le admirăm forța, creativitatea și să fim inspirați de atitudinea lor sustenabilă. 

„Creatort de inspirație” este cea mai nouă campanie propusă de asociația ENVIRON care are ca scop conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător derulată împreună cu 14 oameni de referință în domeniul lor de activitate. 

Alexandru Nagy (regizor, actor și tenor al Operei Naționale București), Răzvan Popa (președinte @ Atelierul Faptelor Bune), Ioana Uretu (antreprenor și fondator al Cărți, Dulciuri și Flori), Gabriela Atanasov (influencer, content creator și artist), Alexandru Petricean (Chef @ NOUA. Bucătărie românească), Alina Benea (profesor la Școala Gimnazială nr. 150), Dr. Felix Popescu (medic la clinica Dr. Felix Hair Implant), Iulia Ionescu (jurnalist și realizator al emisiunii I Like IT), Alina Vîlcu (arhitect, designer de interior la Pianoterra, co-fondator al Inside Academy),  Sarah Joițoiu (head of sustainability al eMag), Robert Rațiu (strategist&creative communicator al 2ActivePR și activist pentru drepturile comunității LGBTQ+), Marius Copil (jucător de tenis în circuitul ATP Challenger Tour și component al echipei României în Cupa Davis), Clara Rotescu (designer și președintele Federației Române de Design Vestimentar și Accesorii) și Alexandru Ilinca (meșter opincar, ultimul opincar al Olteniei) sunt cei care ne inspiră prin dedicare și prin munca lor de zi cu zi. 

Proiectul înseamnă o serie de interviuri care dezvăluie valorile comune ale oamenilor de succes din România, creatori de lucruri sau experiențe autentice și durabile, de la case și mâncăruri cu bun gust, la haine, meșteșuguri populare sau cadouri până la oameni informați, artă, performanță sportivă, educație, ajutor, stare de bine sau schimbare. Campania „Creatort de inspirație” este lansată la aniversarea de 15 ani de activitate a asociației, care înseamnă peste 150.000 tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), crearea a peste 4000 puncte de colectare deșeuri electrice, implementarea unor programe de educație ecologică în 2000 de școli din România și reularea a sute de acțiuni și campanii de informare și conștientizare. De data aceasta, ne reamintește că fiecare dintre noi îi poate inspira pe cei din jur prin propriile creații, pornind de la ideea că inspirația reprezintă atât primul pas al procesului de respirație, inhalarea aerului (curat!) în plămâni, cât și entuziasmul creator.

Astfel, Environ caută cel de-al 15-lea Creator de Inpirație printre cei care împărtășesc dragostea pentru munca pe care o fac și cea pentru natură și care doresc să își facă vocea auzită (https://environ.ro/works/creator/).

Foto: Environ

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…