Andreea Leta ∙ November 7, 2022 ∙ 3 min read

În era vitezei și a producțiilor record, una dintre cele mai importante preocupări ar trebui să devină grija pentru mediu, în multiple domenii, de la fashion, la tehnologie și chiar gastronomie. Atunci când o serie de antreprenori și de personalități își unesc forțele în acest scop, nu putem decât să le admirăm forța, creativitatea și să fim inspirați de atitudinea lor sustenabilă. 

„Creatort de inspirație” este cea mai nouă campanie propusă de asociația ENVIRON care are ca scop conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător derulată împreună cu 14 oameni de referință în domeniul lor de activitate. 

Alexandru Nagy (regizor, actor și tenor al Operei Naționale București), Răzvan Popa (președinte @ Atelierul Faptelor Bune), Ioana Uretu (antreprenor și fondator al Cărți, Dulciuri și Flori), Gabriela Atanasov (influencer, content creator și artist), Alexandru Petricean (Chef @ NOUA. Bucătărie românească), Alina Benea (profesor la Școala Gimnazială nr. 150), Dr. Felix Popescu (medic la clinica Dr. Felix Hair Implant), Iulia Ionescu (jurnalist și realizator al emisiunii I Like IT), Alina Vîlcu (arhitect, designer de interior la Pianoterra, co-fondator al Inside Academy),  Sarah Joițoiu (head of sustainability al eMag), Robert Rațiu (strategist&creative communicator al 2ActivePR și activist pentru drepturile comunității LGBTQ+), Marius Copil (jucător de tenis în circuitul ATP Challenger Tour și component al echipei României în Cupa Davis), Clara Rotescu (designer și președintele Federației Române de Design Vestimentar și Accesorii) și Alexandru Ilinca (meșter opincar, ultimul opincar al Olteniei) sunt cei care ne inspiră prin dedicare și prin munca lor de zi cu zi. 

Proiectul înseamnă o serie de interviuri care dezvăluie valorile comune ale oamenilor de succes din România, creatori de lucruri sau experiențe autentice și durabile, de la case și mâncăruri cu bun gust, la haine, meșteșuguri populare sau cadouri până la oameni informați, artă, performanță sportivă, educație, ajutor, stare de bine sau schimbare. Campania „Creatort de inspirație” este lansată la aniversarea de 15 ani de activitate a asociației, care înseamnă peste 150.000 tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), crearea a peste 4000 puncte de colectare deșeuri electrice, implementarea unor programe de educație ecologică în 2000 de școli din România și reularea a sute de acțiuni și campanii de informare și conștientizare. De data aceasta, ne reamintește că fiecare dintre noi îi poate inspira pe cei din jur prin propriile creații, pornind de la ideea că inspirația reprezintă atât primul pas al procesului de respirație, inhalarea aerului (curat!) în plămâni, cât și entuziasmul creator.

Astfel, Environ caută cel de-al 15-lea Creator de Inpirație printre cei care împărtășesc dragostea pentru munca pe care o fac și cea pentru natură și care doresc să își facă vocea auzită (https://environ.ro/works/creator/).

Foto: Environ

Related Posts

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne aduce horoscopul săptămânii 30 ianuarie- 5 februarie 2023. Iată ce ne rezervă astrele in…

Wedding Trends 2023. Ce se poartă și ce nu mai e la modă, cele mai frecvente greșeli, cele mai utile sfaturi. TOP 5 recomandări pentru miri!

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi impreuna cu echipa sa de beauty și wedding…

Obrăjori de vită cu sos de vin roșu și garnitură de piure de cartofi cu trufe și roșii uscate

Chef Valentin Costea este direct implicat în conceperea meniurilor din ofertele Le Château – Castelul din Inima Capitalei,…

7 seriale de tip reality pentru serile tale de relaxare

Sunt relaxante, amuzante și ușor de urmărit, numai bune de văzut în serile în care îți dorești un…

Me First, un proiect inedit

Dacă ar fi să te gândești la 3 lucruri de preț, lucruri pe care le poți investi în…

CLANUL revine cu sezonul 2, la PRO TV, din 19 februarie

După ce primul sezon din ”Clanul” s-a încheiat cu emoții și cu tensiune, sezonul doi revine în forță,…

Blake Lively, în adaptarea romanului celei mai de succes scriitoare americane, Colleen Hoover – It Ends With Us

Blake Lively și Justin Baldoni vor juca împreună în ecranizarea best-sellerului It Ends with Us, semnat de cea…

Florin Piersic împlinește azi 87 de ani

Pe 27 ianuarie 1936, se năștea, la Cluj, cel care avea să devină unul dintre cei mai cunoscuți…

Vacanță în Valencia, orașul spaniol perfect pentru un city break

Cu excepția anilor de pandemie, în care nu îmi era foarte clar când sunt granițele deschise și când…

Monica Bellucci, în rolul divei Mariei Callas, în reprezentația de teatru ”Maria Callas’ Letters and Memoirs”

Actrița italiană Monica Bellucci a acceptat provocarea de a interpreta rolul divei Maria Callas în piesa de teatru…