A List Magazine ∙ March 4, 2024 ∙ 3 min read

Fiecare călătorie pe care o facem, fiecare conversație purtată și fiecare decizie luată aduce cu sine momente de provocare și încercare. Totuși, în aceste momente, descoperim că fiecare pas curajos și înțelept pe care îl facem reprezintă, de fapt, o șansă de a crește și de a învăța. Așa este și călătoria Flaviei Andrei în relația cu banii, dar și cu viața în ansamblu, unde fiecare experiență și fiecare oportunitate au contribuit la modelarea viziunii și acțiunilor ei.

La un an de când a participat la un atelier intensiv de coaching financiar și de viață, organizat de BCR, Flavia Andrei, o tânără de 33 de ani din Craiova, se vede azi mult mai încrezătoare. Privind în urmă, ea a realizat că anume conștientizarea a fost pasul de care avea nevoie pentru a căpăta mai multă încredere în sine, dar și în ceea ce privește banii. Prin simpla conștientizare a modului în care gestionează banii și investițiile, Flavia a făcut progrese semnificative. Ea a învățat să renunțe la cheltuielile inutile, precum shoppingul compulsiv, și să-și dezvolte obiceiuri financiare sănătoase, cum ar fi economisirea constantă și investițiile în dezvoltarea personală care se văd mai apoi în viața profesională. „Nu se întâmplă lucrurile peste noapte, însă prin conștientizare și prin lucrul constant cu tine poți ajunge să le integrezi.”

Sănătatea financiară prin libertate și relaxare financiară. 

Pentru Flavia, sănătatea financiară înseamnă nu doar gestionarea responsabilă a banilor, ci și găsirea unui echilibru între eforturi și relaxare, pentru a putea să te bucuri de roadele muncii, lucruri pe care a avut timp să le experimenteze timp de aproape un an și pe care acum le poate adăuga pe lista sa de realizări. 

Workshop-ul Women & Finances la care a participat chiar într-o unitate BCR din București a fost pentru Flavia o oportunitate de a se conecta cu experți atât din domeniul financiar, cât și psihologi sau coach de carieră, dar și de a-și împărtăși experiența și de a învăța din experiențele altora. 

„Ai grijă cu ce oameni de înconjori!” și „riscă”!

Astfel, dacă ar să fi dea un sfat celei mai bune prietene, acesta ar fi „să aibă grijă cu ce oameni se înconjoară”, pozitivi și inspiraționali și să „să riște!”, pentru că „oportunitățile financiare nu vin să te tragă de mână din zona de confort”. 

Dacă ar avea un milion de euro acum pe masă, Flavia ar continua să investească în dezvoltarea personală!

„Aș investi în mine și aș merge la evenimentele la care îmi doresc să ajung de mult timp, atât în Europa, cât și în America. Și aș călători, pentru mine călătoriile înseamnă investiții”, a spus Flavia, drept inspirație și principală concluzie. (P)

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…