Monica Cismaru ∙ October 29, 2020 ∙ 3 min read

 

filme horror

Cu siguranță sunteți curioși să aflați care sunt filmele horror preferate ale celor mai cunoscuți regizori. În ajun de Halloween, iată o listă cu cele mai înfricoșătoare producții pe gustul celor mai mari regizori – Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Wes Anderson, Guillermo Del Torro, Pedro Almodovar și mulți alții.

Începe maratonul filmelor de groază! Care e preferatul vostru?

Martin Scorsese, “The Innocents”

Horror-ul psihologic din 1961 al lui Jack Clayton este considerat unul dintre cele mai terifiante filme care s-au făcut vreodată, iar Martin Scorsese e de acord 100%. Regizorul a spus despre ”The Innocents” că este minunat realizat și jucat, cu o imagine imaculată și foarte înfricoșător.

Quentin Tarantino, “Audition”

Quentin Tarantino, Regele thrillerelor de acțiune, spune despre ”Audition” că este o capodoperă a genului horror. ”Audition”, realizat în 1999 și regizat de Takashi Miike, este considerat unul dintre cele mai deviante filme de groază făcute vreodată. Ryo Ishibashi joacă rolul unei văduve care organizează audiții pentru a-și găsi un nou soț. Văduva se îndrăgostește de un bărbat, Asami, dar trecutul ei întunecat are urmări brutale și neașteptate.

Wes Anderson, “Rosemary’s Baby”

Wes Anderson a spus că urmărește frecvent “Rosemary’s Baby”, filmul din 1968 regizat de Roman Polanski. Filmul este un horror clasic, a cărui protagonistă este Mia Farrow, o femeie bântuită de frământări cauzate de cult despre care crede că vrea să-i fure copilul nenăscut.

Guillermo del Toro, “Eyes Without a Face”

Horror-ul fraco-italian din 1960 regizat de Georges Franju prezintă povestea unui chirurg plastic care vrea să-i facă un transplant de față fiicei lui, desfigurate în urma unui accident de mașină. “Eyes Without a Face” este considerat unul dintre cele mai bune filme de groază făcute vreodată și la fel consideră și Guillermo del Toro, care spune că producția a avut o influență considerabilă asupra creației lui, datorită contrastului dintre frumusețe și brutalitate.

Luca Guadagnino, “The Fly”

Luca Guadagnino consideră că ”The Fly” (R: David Cronenberg) este o capodoperă. ”Factorul horror din film se manifestă acut la sfârșit, când realizezi că personajul lui Jeff Goldblum și cel al Geenei Davis se iubesc cu disperare, dar n-or să fie niciodată împreună. Imposibilitatea dragostei dintre cei doi este apogeul horror-ului”, spune Guadagnino.

Christopher Nolan, “Alien”

Alături de Stanley Kubrick, Ridley Scott, regizorul seriei ”Alien”, a fost cel care și-a lăsat amprenta asupra lui Christopher Nolan, în parcursul lui spre succes, scrie IndieWire.com. ”Alien m-a dat gata deoarece a reușit să creeze această lume extraordinară care te absoarbe cu totul”, a declarat Nolan.

Tim Burton, “The Wicker Man”

Este un film hipnotic, uimitor, e ca un vis ciudat și nu-l pot privi de multe ori deoarece am impresia că se joacă cu mintea mea. Lucrurile nu sunt ceea ce par. Filmul e o combinație bizară de elemente ciudate”, a spus Tim Burton despre The Wicker Man (1973), regizat de Christopher Lee.

Pedro Almodóvar, “Rapture”

Rapture” (1979, r: Iván Zulueta) este unul dintre filmele spaniole care l-au influențat în dezvoltarea carierei pe Almodovar. Povestea filmului se conturează in jurul unui regizor de filme horror care e epuizat de activitatea sa și de abuzul de droguri. Eo poveste fantastică a autodistrugerii prin abandonul către heroina și către cinematografie, arată începutul sfârșitului tuturor lucrurilor și trecerea de partea întunecată ca metodă de izbăvire și de autocunoaștere”, a spus Almodovar cu privire la ”Rapture”.

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…