A List Magazine ∙ September 1, 2023 ∙ 3 min read

În acest sfârșit de săptămână, Cinema în aer liber aduce spectatorilor câteva filme recente, premiate și nominalizate atât la festivaluri de film de renume: Festivalul de Film de la Cannes, Festivalul de Film de la Veneția, European Film Awards dar și la Premiile Oscar, BAFTA, Globurile de aur, Premiile César și GOPO. Pe marele ecran de pe Insula Artelor din Parcul Titan se vor putea vedea, de marți până duminică, de la ora 20:30, thrillere, drame și comedii iar intrarea pentru public este liberă.

Program: Vineri, 1 septembrie – Inocentul / L’innocent (2023), regia: Louis Garrel, detalii: AP 12, premiera în România 2023, Franța, 100 min. Premii: Câștigător al Premiului César în 2023 pentru cel mai bun scenariu original și nominalizat tot la Premiile César pentru Cel mai bun regizor și Cel mai bun film.

Sinopsis: Când Abel află că mama sa, Sylvie, în vârstă de 60 de ani, vrea să se căsătorească cu un fost deținut, intră în panică. Sprijinit de Clémence, cea mai bună prietenă a sa, va face tot ce-i stă în putere ca să o protejeze. Dar o întâlnire cu Michel, noul său tată vitreg, i-ar putea oferi lui Abel noi perspective.

Trailer: https://youtu.be/LjnxQkqCloY?si=wIovh4Bidqo5k1S7 

Sâmbătă, 2 septembrie – Grota / Il Buco (2022), regia: Michelangelo Frammartino, detalii: AP 12, premiera în România 2022, Italia, 93 min. Premii: Nominalizat pentru Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Veneția și pentru Cel mai bun film european la Premiile GOPO.

Sinopsis: În timpul boomului economic din anii 60, în nordul prosper al Italiei este construită cea mai înaltă clădire din Europa. În capătul celălalt al țării, în regiunea Calabria, mai mulţi tineri speologi se avântă într-una din cele mai adânci peşteri din lume, la al cărei capăt, la 700 de metri sub nivelul solului, nu s-a ajuns vreodată. Nimeni din satul din apropiere nu are habar de acţiunile acestor temerari, dar bătrânul păstor îi observă îndeaproape. Şi curând el va fi trup şi suflet alături de ei.

Trailer: https://youtu.be/R_m60pu7R8w?si=A87kBgbQOWwG4YEH 

Duminică, 3 septembrie – Triunghiul tristeții / Triangle of Sadness (2022), regia: Ruben Östlund, detalii: AP 12, premiera în România 2022, Statele Unite, 150 min. Premii: Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu și Cea mai bună regie, la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun scenariu și la Globurile de aur pentru Cel mai bun film – comedie sau musical)

Sinopsis: Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitați într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogați, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar și un alcoolic care citează din Marx și care este chiar căpitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram, se transformă într-un spectacol grotesc.

Trailer: https://youtu.be/UPDPlKHeuVQ 

Evenimentul organizat de Primăria Sectorului 3 perseverează în ceea ce și-a propus de la bun început: să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Deși pe insulă, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene.

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…