A List Magazine ∙ August 24, 2022 ∙ 4 min read

{st.art:, festivalul ce aduce în centrul orașului, în aer liber, muzica și arta new media, se va desfășura pe 10-11 septembrie în zona Calea Victoriei, pe străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi. Pe scena festivalului vor urca Mahony, Edykov, Afgo, Dumad, Dobrikan, Paulina, iar Loredana va semna un moment special alături de un DJ cunoscut. Line-up-ul va fi completat cu nume noi în următoarea perioadă.  

{st.art: aduce în aer liber, într-una din zonele iconice ale orașului, artiști contemporani ce vor oferi publicului experiențe de tip multivers ce reinterpretează spațiul urban și accesibilizează arta contemporană locuitorilor, cu ajutorul tehnologiei. Vizitatorii se vor putea bucura de instalații audio-video interactive și multisenzoriale, proiecții generative, video mapping, realitate augmentată. De asemenea, în cadrul festivalului vor exista ateliere de pictură, sculptură și fotografie, disponibile participanților. Străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi vor fi închise circulației rutiere pe durata festivalului.

Identitatea vizuală a acestei ediții a festivalului este în sine o formă de new media art, fiind creată de artistul vizual Mihai Băncilă, Vicepreședinte al Filialei de Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din Romani, folosind AI (artificial intelligence). ”Ca artist vizual sunt interesat de un nou mediu ce mă poate ajuta în exprimarea gândurilor și de aici a fost doar un mic pas până la explorarea designului prin inteligență artificială. Este copleșitoare puterea creației colective având în vedere că ceea ce tu gândești se formează vizual din toate emoțiile, gândurile experiențele oamenilor de pe planetă. Alăturarea designului prin inteligență artificială la {st.art: Festival a fost un experiment în sine, în sensul capacității de a imagina și crea infinite forme, semne, conotații. Am parcurs sute de imagini create din imaginație ce au fost transpuse în lucrări de artă.”, a explicat Mihai Băncilă.

” {st.art: nu este încă un festival și atât. Este un univers multisenzorial creat în centrul orașului, în aer liber, plin de muzică, new media art și experiențe urbane, un univers pe care îl co-generăm împreună cu artiștii și participanții fiecărei ediții. Am pornit {st.art: cu gândul la oraș și comunitățile care îl locuiesc, din nevoia de a oferi un spațiu social actual în care să aducem împreună entertainment-ul, arta și tehnologia, într-o formă democratizată și accesibilă. Ce ne dorim este să oferim de fiecare dată vizitatorilor experiențe inedite, care îmbină elemente iconice, bine-cunoscute, cu unele foarte noi, în abordări neașteptate; cum vor fi la această ediție momentul realizat de Loredana alături de unul dintre cei mai cunoscuti DJ români”, spune Nicoleta Petre, co-fondator st.ART Festival.

În zona de street food a festivalului vor exista opțiuni culinare variate. Printre food truck-urile prezente la eveniment vor fi The Italian Job, Gyros Mania, Lazy Duck, Vice Cream, k-boom.

Abonamentele pre-sale pentru ambele zile ale festivalului au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online de pe Eventim.ro până pe 9 septembrie la preţul de 75 de lei, iar biletele pentru o zi de festival la prețul de 50 de lei. Biletele se vor putea achiziționa și în zilele festivalului, atât la intrare cât și online, la prețul de 100 de lei / abonament și 70 de lei / bilet de o zi. Toate abonamentele sunt valabile și pentru accesul la After Party.

Copiii sub 7 ani au accesul gratuit în cadrul evenimentului, în compania unui părinte. Accesul minorilor va fi interzis după ora 19:00.

În cazul persoanelor cu dizabilități încadrate într-o categorie de handicap, aceștia și însoțitorii acestora, beneficiază de acces gratuit pe parcursul celor 2 zile de festival, în limita a 100 de abonamente.
Solicitările pot fi trimite la adresa contact@readytostart.art.  Întregul regulament este disponibil pe – https://www.readytostart.art/termeni-si-conditii.

{st.art: este un festival cashless și pet friendly.

Pentru mai multe detalii și informații urmăriți {st.art: Festival pe:

Website: www.readytostart.art  

Instagram: www.instagram.com/start.fest/ Facebook: www.facebook.com/readytostart.art

Related Posts

Anca Dinicu a fost în cel mai tare Teambuilding

A ajuns actriță din întâmplare, dar pune tot sufletul și toată dăruirea în rolurile sale. Anca Dinicu își…

Pamela Anderson își lansează cartea de memorii, intitulată ”Love, Pamela”

Pamela Anderson (55 de ani) își lansează cartea de memorii ”Love, Pamela”, în care își va prezenta povestea…

Actrița Hilary Swank e însărcinată cu gemeni la 48 de ani

Hilary Swank a anunțat că așteaptă gemeni la vârsta de 48 de ani. Actrița va deveni mamă pentru…

8 motive să mergi în vacanță în Ras Al Khaimah, perla Emiratelor Arabe Unite

Octombrie este o lună cât se poate de potrivită pentru o vacanță care să ne  încarce bateriile și…

Probleme în paradis pentru Gisele Bündchen și Tom Brady. Cuplul de aur divorțează

Se pare că Gisele Bündchen (42 de ani) și Tom Brady (45 de ani), cuplul de aur dintre…

Adevăruri și mituri despre proteine

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au crezut până acum că dacă mănânci toată carnea din…

Delice Waffle: de la desertul din familie la franciză

Am gustat deliciosele waffles de la Delice Waffle și am vrut să aflăm cum se transformă un desert…

Cum ne ajută detoxifierea să avem un sistem imunitar mai bun, în sezonul rece

Un regim de detoxifiere poate fi urmat și la începutul toamnei, deoarece ne ajută să avem un sistem…

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 10-a zi

Jurnal de bord: Roma, ultima zi din croazieră Mulțumesc! Și înapoi, la treabă Roma, ultima zi din croazieră…

Duelul fotografiilor: Familia regală britanică vs Meghan și Harry

La nici două zile după ce familia regală britanică- Regele Charles al III-lea, Regina consoartă Camilla, Prințul de…