Monica Cismaru ∙ April 10, 2024 ∙ 12 min read

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă ultra-clară de 64MP. Noi l-am testat tocmai în Alpii Italieni, într-o incursiune unică, la o altitudine de peste 3 500 de metri.

Lansarea noului OPPO Reno11 F 5G m-a dus până în Alpii Italieni, în stațiunea montană exclusivistă Courmayeur, de lângă granița Italiei cu Franța, loc unde am avut ocazia să testez noul smartphone până în cele mai mici amănunte, într-un cadru de poveste, în care visam de mult să ajung.

OPPO e la înălțime, la propriu, pentru că ne-a urcat până la altitudinea de peste 3 500 de metri, în Courmayeur, Italia, una dintre cele mai apreciate stațiuni de sporturi de iarnă (și nu numai) din Italia. Aici am avut ocazia să testam toate calitățile noului OPPO Reno11 F 5G, care nu sunt puține, și să ne facem cele mai frumoase fotografii la sfârșit de sezon hibernal, dar și să ”gustăm” puțin din frumusețea zăpezilor din Alpii Italieni.

OPPO Reno11 F 5G

Lansat acum și în România, OPPO Reno11 F 5G are un design vibrant, care atrage privirile, o cameră triplă ultra-clară de 64MP și un display de 120Hz AMOLED fără ramă, Reno11 F 5G îmbină un design deosebit cu experiențe inteligente.

„Designul elegant, subțire și ușor al Reno11 F 5G radiază personalitate, în timp ce ecranul său captivant, imersiv, alături de funcționalitățile inteligente îmbunătățesc considerabil experiența utilizatorului, ridicând la un alt nivel standardele de utilizare. În plus, cei care achiziționează noul Reno11 F 5G în prima lună de la lansarea comercială își asigură 4 ani de utilizare a smartphone-ului fără bătăi de cap, deoarece beneficiază de un plan de protecție a bateriei, prin intermediul căruia pot schimba o dată bateria, în termen de 4 ani, dacă aceasta pierde din capacitatea de încărcare”, a declarat Ciprian Mirea, Head of Trade and Product Marketing pentru OPPO în România.

Design cu particule magnetice și un ecran fără ramă

Având o grosime de doar 7,54 mm, o greutate super-confortabilă de 177 g și un design inedit, noul smartphone OPPO este ușor și subțire, fiind facil de utilizat chiar și pe perioade mai lungi.

OPPO Reno11 F 5G

Pentru varianta Ocean Blue, Reno11 F 5G prezintă un design inovator cu particule magnetice ce creează un efect de valuri strălucitoare, completat de o finisare ce imită sticla. În schimb, opțiunea Palm Green aduce la viață tonuri stratificate de verde smarald intens, accentuate de reflexii subtile. Aceste culori sunt realizate prin tehnologia exclusivă OPPO Glow, care include gravarea microscopică a cristalelor minuscule, rezultând o finisare unică care nu doar că strălucește, dar are și o textură moale și netedă la atingere.

Reno11 F 5G dispune de o cameră cu design elegant, denumită Sunshine Ring, care reflectă lumina într-un mod captivant. Pe lângă estetica sa remarcabilă, certificarea IP65 pentru rezistență la stropire asigură utilizatorul că telefonul poate face față chiar și unei ploi torențiale, fără a compromite aspectul sau funcționalitatea sa.

Pregătit pentru mulți ani de utilizare, Reno11 F 5G este testat din punct de vedere al calității pentru a gestiona 100.000 de apăsări ale tastelor de volum, 200.000 de apăsări de buton de pornire și 20.000 conectări și deconectări ale cablului USB-C.

Activat, ecranul AMOLED de 120 Hz al Reno11 F 5G, fără ramă, impresionează cu dimensiunea sa generoasă de 6,7 inch și calitatea vibrantă a imaginii. O ramă îngustă, de doar 1,47 mm, înconjoară fiecare latură a ecranului, maximizând suprafața vizuală disponibilă și atingând un raport ecran-corp de 93,4%. Această configurație oferă o experiență de vizionare imersivă și de înaltă calitate.

Când este utilizat în medii zgomotoase, Reno11 F 5G permite amplificarea melodiilor preferate, prin mărirea volumului, folosind funcția Ultra Volume. Aceasta crește volumul difuzorului până la 300%.

OPPO Reno11 F 5G

Fotografii și videoclipuri pline de detalii

Cu camera sa triplă ultra-clară de 64 MP și înregistrarea 4K, Reno11 F 5G este ideal pentru crearea de conținut foto-video. O cameră principală de înaltă rezoluție de 64 MP realizează fotografii bogate în detalii, iar camera macro ultra-largă oferă un plus de versatilitate.

Îmbinând un mod inteligent pentru condiții de iluminare scăzută și un unghi larg de 25 mm, aceasta devine o cameră versatilă care oferă performanțe excelente, indiferent de condițiile de lumină. În plus, pentru cadre mai ample, camera ultra-largă de 8MP a Reno11 F 5G surprinde un unghi de vizualizare extins de 112 grade, perfectă pentru fotografii de peisaj extinse.

Camera Reno11F 5G transformă fotografia de portret, depășind limitările hardware-ului prin utilizarea funcției Portret Expert Engine de la OPPO. Această tehnologie avansată produce fotografii cu ajutorul unui algoritm de recunoaștere facială de înaltă precizie și detectarea optimă a subiectului, conservarea fidelității tonurilor pielii și îmbunătățirea detaliilor faciale. Rezultatul este o armonie perfectă între claritate și efectul de focalizare delicată, oferind portrete cu un aspect profesional. 

Dincolo de camera foto versatilă, Reno11 F 5G capteazăvideoclipuri 4K Ultra-Clear atât de la camera principală, cât și de la camera selfie de 32MP, fiind ideal pentru a înregistra orice tip de video fără a renunța la calitate.

ColorOS 14 pentru productivitate și joacă fără efort

Reno11 F 5G vine echipat cu ColorOS 14 care integrează armonios design-ul atractiv cu securitate avansată, eficiență în productivitate, fiabilitate îmbunătățită și durabilitate extinsă.

Prin intermediul File Dock, utilizatorii pot stoca cu ușurință imagini, text sau alte tipuri de fișiere pentru a le accesa rapid, folosind funcția de drag & drop între aplicații. Funcția Smart Touch facilitează capturarea de imagini, text și chiar extragerea de text din capturi de ecran sau imagini, simplificând procesul de colectare a informațiilor. Mai mult, funcția Smart Image Matting permite decuparea rapidă și eficientă a până la șase subiecți dintr-o fotografie, salvând automat rezultatul în File Dock. Astfel, imaginea decupată poate fi ușor transformată într-un sticker sau partajată direct cu alte aplicații, îmbunătățind interacțiunea și partajarea între utilizatori sau aplicații.

OPPO Reno11 F 5G

Cu Trinity Engine, un sistem avansat de optimizare a eficienței, telefonul oferă performanță ridicată, iar tehnologia ROM Vitalisation3 oferă o gestiune eficientă a spațiului de stocare, permițând economisirea de până la 23GB din capacitatea totală de 256GB a telefonului Reno11 F 5G. Pentru varianta de 128GB, economia de spațiu poate atinge 11GB. Acestea sunt realizate prin comprimarea datelor neesențiale și eliminarea duplicatelor de fișiere, optimizând, astfel, utilizarea spațiului de stocare disponibil.

Conectivitate avansată și garanția pentru baterie

Reno11 F 5G se bazează pe un chipset MediaTek Dimensity 7050, echipat cu un procesor de 6nm care facilitează utilizarea simultană a multiple aplicații, de la jocuri până la înregistrarea de videoclipuri 4K.

Cu o memorie RAM de până la 8GB, plus posibilitatea de a extinde memoria cu încă 8GB, Reno11 F 5G permite desfășurarea eficientă a mai multor aplicații și jocuri simultan, fără a fi necesară închiderea celor care rulează în fundal. Oferind opțiuni de stocare internă de 128GB sau 256GB, extensibile prin card microSD până la 2TB, utilizatorii au la dispoziție spațiu generos pentru a stoca o vastă colecție de filme și jocuri pentru utilizare offline, transformând Reno11 F 5G într-un companion ideal pentru călătorii.

Motorul de optimizare a rețelei LinkBoost, dezvoltat de OPPO, oferă o performanță remarcabilă în menținerea unui semnal stabil, indiferent dacă este folosit pentru navigare pe internet, apeluri vocale sau trimiterea de mesaje text. Această tehnologie asigură o capacitate de transmitere a semnalului cu până la 100% mai mare și o recepție cu 58,5% mai puternică, comparativ cu dispozitivele concurente1. LinkBoost utilizează selecția de rețea prin inteligență artificială și un design inovator de antenă surround de 360 de grade, garantând cea mai stabilă conexiune posibilă, cu timpi minimi de întrerupere.

Pe lângă aceste caracteristici de conectivitate superioară, Reno11 F 5G dispune și de o baterie de 5000mAh care asigură energie pentru o zi întreagă de utilizare intensivă. Beneficiind de tehnologie avansată, bateria păstrează o durată de viață impresionantă, chiar și după patru ani de utilizare zilnică. În plus, cu funcția de încărcare Flash 67W SUPERVOOCTM, bateria poate fi încărcată până la 30% în doar 10 minute și atinge capacitatea maximă în aproximativ 48 de minute 1, oferind, astfel, o soluție rapidă și eficientă pentru reîncărcare.

Garanție de 4 ani a bateriei

Dedicarea OPPO pentru atingerea unui nivel înalt de calitate este constantă, atât în privința produselor, cât și a serviciilor pe care le oferă, aceasta fiind veriga finală în lanțul de asigurare a calității pentru utilizatori. Odată cu lansarea modelului Reno11 F 5G, OPPO introduce un plan de protecție a bateriei pentru o perioadă de 4 ani, oferind utilizatorilor o asigurare la achiziționarea produsului. Acest plan subliniază angajamentul OPPO față de satisfacția și încrederea clienților, garantând că investiția acestora este protejată pe termen lung. Astfel, cei care achiziționeaza telefonul în perioada 10 aprilie – 9 mai și înregistrează produsul urmând pașii pe www.campaniaoppo.ro își asigură patru ani de funcționare fără grija deteriorării capacității bateriei. Aceasta poate fi înlocuită o singură dată, gratuit, dacă în termen de 4 ani de la activarea dispozitivului capacitatea acesteia scade sub 80% din valoarea maximă inițială.

Premii surpriză

În plus, utilizatorii din România se pot bucura și de alte premii garantate la achiziționarea modelului Reno11 F 5G de la partenerii autorizați. Cei care cumpără în perioada 10 aprilie – 9 mai și completează formularul de achiziție disponibil pe https://campaniaoppo.ro/ primesc gratuit un încărcător OPPO SuperVOOC de 67W și se înscriu automat în tragerea la sorți pentru 4 bilete duble la meciurile României la EURO 2024. Începând cu 2023, OPPO a devenit sponsor oficial al echipei naționale feminine și furnizor al telefonului oficial pentru toate loturile naționale de fotbal.

Despre OPPO

OPPO se distinge ca unul dintre liderii pieței de dispozitive inteligente, marcându-și debutul în industrie cu lansarea telefonului mobil Smiley Face în 2008. De atunci, compania a urmărit constant să atingă o armonie perfectă între plăcerea estetică și inovația tehnologică. În prezent, OPPO oferă o varietate extinsă de dispozitive inteligente, având în prim plan seriile de top Find și Reno. Dincolo de hardware, OPPO își îmbogățește oferta cu sistemul de operare ColorOS și diverse servicii de internet, consolidându-și, astfel, prezența pe scena globală. Cu operațiuni extinse în peste 60 de țări și regiuni și o echipă de peste 40.000 de angajați, OPPO se dedică misiunii de a îmbunătăți calitatea vieții clienților săi din întreaga lume.

Foto: PR, Tibi Vîntur, arhiva personală

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…