Bianca Sterie ∙ May 27, 2022 ∙ 9 min read

După o lungă așteptare, serialul-fenomen Stranger Things revine pe Netflix cu cel de-al patrulea sezon (27 mai – volumul 1, 1 iulie – volumul 2) și cea mai intensă aventură pe care orășelul Hawkins a cunoscut-o până acum. 

De la bătălia de la Starcourt, care a semănat teroare și haos în oraș, au trecut șase luni. Confruntându-se cu urmările acelor evenimente, Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Gaten Matarazzo), Max (Sadie Sink) și restul găștii sunt prinși acum în complicațiile vieții de adolescent. În aceste momente de vulnerabilitate, în Hawkins apare o nouă și terifiantă amenințare supranaturală, un mister înfiorător, care, odată dezlegat, ar putea pune capăt ororilor din Lumea Răsturnată. 

De-abia aștepți să dai play noilor episoade, nu-i așa? Dar înainte de a face asta, aruncă un ochi pe interviul de mai jos cu actrița Sadie Sink, care ne oferă un mic sneak peek și câteva povești interesante despre acest sezon.

După o lungă pauză, cum a fost revenirea la noul sezon din STRANGER THINGS?

SADIE SINK: Am început filmările pentru sezonul 4 în ianuarie sau februarie 2020. Apoi, evident, am fost nevoiți să luăm o pauză. Când am revenit, eram într-o nouă lume plină de măști și protocoale de siguranță implementate pe platou. Dar, după carantină, revenirea la muncă m-a făcut să apreciez și mai mult posibilitatea de a fi împreună cu alți oameni și de a face ceea ce iubesc să fac. Acest lucru m-a motivat. A fost atât de plăcut să-i reîntâlnesc pe toți după ce nu-i mai văzusem de atâta vreme! Am fost foarte fericiți să fim din nou împreună și să putem reveni pe platou.

Spune-ne, pe scurt, cum se încheie sezonul 3 și de la ce pornim în sezonul 4?

S.S.: La finalul sezonului 3, familia Byers pleacă, dar nimeni nu știe unde. Nu știm nici unde este Hopper. Max încearcă să față durerii după ce l-a pierdut pe Billy, fratele ei, și se străduiește în continuare să pară OK. Așa stau lucrurile la finalul sezonului 3. Începutul sezonului 4 abordează mai profund această temă, precum și felul în care se simte Max cu adevărat.

Cea mai mare schimbare din acest sezon ține de faptul că nu se mai petrece totul numai în Hawkins. Grupul principal de personaje este acum împărțit. Ne poți vorbi puțin despre acest lucru din perspectiva lui Max?

S.S.: Ceea ce este grozav la acest serial este faptul că fiecare sezon combină oamenii în mod diferit și, apoi, urmărește dinamica relațiilor dintre personaje. Sezonul acesta, totul este puțin altfel din perspectiva locului și cea a actorilor alături de care avem ocazia să lucrăm. Povestea mea se derulează, în cea mai mare parte, în Hawkins. Dar avem și un întreg fir narativ plasat în Rusia, precum și unul plasat în California.

Povestește-ne despre situația lui Max la începutul noului sezon. Care este starea în care se află și cu ce se confruntă ea?

S.S.: La începutul sezonului 4, Max este mult mai afectată. La finalul sezonului 3, glumește cu Lucas și publicul ar putea crede că e OK după moartea lui Billy și după toate peripețiile prin care a trecut. Însă, la începutul sezonului 4, începem să realizăm treptat că Max s-a izolat de prieteni și că este copleșită de durere și de sentimente de vinovăție în urma pierderii fratelui ei.

Din punct de vedere emoțional, este un sezon dificil pentru tine, unul care implică atât confruntări, cât și o dezvoltare profundă a personajului. Cum te-ai pregătit pentru acest lucru?

S.S.: Le sunt profund recunoscătoare fraților Duffer pentru că au avut încredere în mine în privința poveștii lui Max din acest sezon. Faptul că mi s-a oferit ocazia să dezvolt toate aceste laturi diferite ale personajului a fost o adevărată onoare pentru mine. Comparativ cu restul, sezonul acesta este, fără îndoială, cel mai dificil pentru mine. Acum miza este mult mai mare. Este un sezon epuizant atât din punct de vedere emoțional, cât și din punct de vedere fizic. A fost foarte interesant pentru mine să o cunosc mai bine pe Max și să arăt publicului diverse laturi ale personajului, latur care, până acum, nu au fost explorate.

Ce ți-a plăcut cel mai mult legat de interpretarea acestui personaj?

S.S.: Din clipa în care am înțeles despre ce este vorba (în sezonul 2, când aveam numai 14 ani), am simțit o puternică legătură cu Max, dar și o mare admirație pentru acest personaj. Max este sigură pe ea, cool și puternică. Iar în sezonul 4, avem ocazia să vedem și cât este de rezistentă. Pentru mine a fost o onoare să am oportunitatea să dau viață acestui personaj.

Ce ne poți spune, în mare, despre povestea din sezonul 4?

S.S.: În acest an, oamenii sunt mult mai împrăștiați decât înainte. Cei din familia Byers, adică Will, Eleven, Joyce și Jonathan, au plecat în California. Apoi avem grupul din Hawkins, din care fac parte Max și restul personajelor. Acum sunt cu toții la liceu. Iar faptul că am avut ocazia să cresc odată cu personajul a fost unul dintre cele mai interesante aspecte legate de acest serial. În primul episod, publicul îi poate vedea pe toți ducând o viață obișnuită, dar, după aceea, lucrurile capătă aspecte supranaturale, pentru că, până la urmă, acesta este specificul serialului.

Cum se înțeleg Max și Lucas (Caleb McLaughlin)?

S.S.: La finalul sezonului 3, totul este încă puțin neclar, dar Max și Lucas par foarte fericiți împreună. La începutul sezonului 4, toată povestea s-a cam stins. Max s-a izolat complet de prieteni și aproape că se ascunde de ei, pentru că îi este rușine de ceva. Are sentimente de vinovăție și s-a izolat complet de prieteni, inclusiv de Lucas.

Tranziția de la școală la liceu este destul dificilă și în absența monștrilor. Pentru Max cum este?

S.S.: E amuzant să mă inspir din propriile mele experiențe din primul an de liceu. Toți au crescut, au pus capăt unor prietenii sau unor relații și și-au schimbat interesele. Lucas își petrece timpul cu puștii cool din echipa de baschet. Copiii se schimbă și cresc. Și, pe lângă faptul că se confruntă tot ceea ce ține de începutul vieții de liceu și cu dificultățile inerente din perioada maturizării, se mai luptă și cu monștrii veniți dintr-o altă dimensiune.

Frații Duffer au vorbit despre faptul că și-au dorit să readucă în actualitate ceva din filmele horror din trecut cu ajutorul unui personaj cu o prezență fizică reală, care îți dă fiori. Ce ne poți spune despre monstrul din acest sezon?

S.S.: Este prima dată când avem de-a face cu o amenințare atât de umană. Până acum ne-am confruntat cu Demogorgon și cu Stăpânul minții, dar niciodată cu cineva ca monstrul din acest sezon. A fost o noutate să putem urla la ceva care ne-a și răspuns. În acest serial, n-am mai avut această ocazie până acum și am fost foarte atrasă de idee. Acelea au fost unele dintre scenele mele preferate pe parcursul filmărilor. Chiar dacă totul a fost epuizant, la final am avut parte de o mare satisfacție.

Ne poți vorbi despre echilibrul dintre dramă, acțiune, comedie și aspectele horror din acest serial?

S.S.: Acesta este un lucru care a ieșit tot timpul foarte bine în acest serial. A existat mereu un echilibru între elementele supranaturale și horror și cele dramatice, de dragoste sau de comedie. De aceea și este o plăcere să-l vizionezi. În acest sezon, miza crește și elementele horror ating un nou prag, dar sunt păstrate scenele înduioșătoare și amuzante, care fac parte din esența serialului. Sunt mai mult decât impresionată de felul în care au reușit să includă toate genurile și în acest sezon.

Care este, pentru Max, cel mai captivant moment din acest sezon?

S.S.: Max este un personaj extrem de puternic și independent, așa că mi-a făcut plăcere să scot în evidență latura ei vulnerabilă. În acest sezon, am avut ocazia să fac multe în această direcție. Este interesant să descoperi acea latură a ei care o face să fie mai deschisă în legătură cu ceea ce simte de fapt. Faptul că am putut face acest lucru pe platou și am putut explora acest aspect mi-a adus multă satisfacție. În privința acestui sezon, ceea ce am reușit să desprind în legătură cu Max este faptul că este atât de puternică și că este dispusă să sacrifice atât de multe pentru prietenii ei. Avem ocazia să vedem ce putere și ce suflet mare are.

Care sunt lucrurile pe care abia aștepți le vadă publicul?

S.S.: Abia aștept ca oamenii să descopere noul răufăcător din acest sezon. Cred că e foarte cool. De asemenea, abia aștept ca oamenii să-și vadă personajele preferate maturizându-se. Acum suntem cu toții la liceu și cred că asta e foarte cool. De la clubul Hellfire la echipa de baschet, există multe noi direcții captivante în care ne îndreptăm și noi teme pe care le explorăm. S-au schimbat foarte multe. Totul este foarte palpitant și cred că publicul va fi încântat.

Foto: Netflix

Related Posts

La aniversarea de 25 de ani, „Titanic” este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

Acum 25 de ani, scriitorul și regizorul James Cameron, câștigător al Premiului Oscar, a schimbat cursul istoriei odată…

Managerii viitorului sunt, deja, aici?

În contextul post-pandemie, al instabilității economice și politice, se conturează tot mai clar o nouă generație de lideri…

Marion Cotillard și Meryl Streep, într-un serial apocaliptic despre schimbările climatice

Două mari actrițe, una din cinematografia europeană și cealaltă din cinematografia americană, se întâlnesc pentru prima dată într-un…

15 cărți pe care trebuie să le citești într-o viață

”Citim ca să știm că nu suntem singuri”, spunea autorul britanic C.S. Lewis, iar J.K. Rawling, autoare contemporană…

Dolly Parton: ”Înțelepciunea vine odată cu vârsta și nu poți opri trecerea timpului”

Dolly Parton, legenda muzicii country, a împlinit luna trecută vârsta de 77 de ani, ocazie cu care a…

Nadia Comăneci, la gala Gold Meets Golden, în Beverly Hills

Gimnasta de zece, Nadia Comăneci, a luat parte zilele acestea la cea de-a zecea ediție a evenimentului Gold…

Nicole Kidman, în adaptarea unui roman horror de Leïla Slimani

Nicole Kidman acceptă proiect după proiect și cea mai recentă provocare profesională este interpretarea rolului principal într-o adaptare…

Ce decizie a luat Kate Middleton

Kate Middleton şi-a lansat, zilele acestea, propriul cont de Instagram. Prinţesa de Wales dedică acest proiect unei cauze…

Recorduri doborâte la Grammy Awards 2023. Care au fost aparițiile serii

Cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara la Crypto.com Arena din Los Angeles,…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne spune în cele ce urmează ce ne rezervă astrele pentru această perioadă. Iată cum…