Andreea Leta ∙ May 27, 2022 ∙ 4 min read

La Alist Designers boutique avem alături de noi un brand special, inspirat de un element al naturii despre care aflăm mai multe acum, chiar de la fondatoarea LEMNeria, Iulia Zamfir. 

Cum a început povestea brandului tău? De ce LEMNeria?

Începutul poveștii “Lemneria” a pornit acum trei ani in urma din dragoste pentru bijuterii atipice, dar simple, lemne, dar și pentru tradiții și simboluri. Am debutat cu o colecție “Bucurii tradiționale”, deoarece am vrut ca începutului drumului sa fie marcat de dragostea mea față de tradițional și, in același timp, sa fie un omagiu adus înaintașelor noastre.

Lemnul, pentru mine, este un material divin care poartă o poveste datorită fenomenelor naturii pe care le îndură, a biodiversității in mijlocul căreia se află. Astfel, am considerat ca cel mai potrivit nume pentru brand este LEMNeria

Alist Designers boutique: LEMNeria, brandul inspirat de un material aparte

Ce te inspiră atunci când creezi o colecție sau o serie de piese? Cum alegi materialele?

Avantajul în industria creativă este libertatea de a transpune în creațiile noastre exact ce simțim în acel moment și ce dorim să transmitem.

Eu, fiind o persoană empatică, am în centrul colecțiilor trăiri și sentimente. Însă, principala sursa de inspirație este natura. Chiar dacă am piese în care nu este integrat lemnul, cromatica este aleasă din natura. Întâlnesc combinații cromatice atât de speciale, încât imi este greu sa nu le reproduc.

Prețuind atât de mult natura, folosesc materiale naturale care completează și pun în evidența lemnul și care sunt prietenoase cu mediul. Doresc foarte mult ca LEMNeria sa fie un brand sustenabil prin materialele pe care le folosim pentru crearea bijuteriilor, dar și a activității ca ansamblu. Pentru a oferi un exemplu, în urma tăierii lemnului, rezultă părți din lemn pe care le putem arunca, însă multe bijuterii au rezultat folosind chiar aceste “rămășițe”.

Alist Designers boutique: LEMNeria, brandul inspirat de un material aparte

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

în principal, clientele noastre sunt persoane care apreciază simplitatea, deoarece liniile folosite în creațiile noastre sunt linii drepte, culori uni care permit purtarea pieselor la cât mai multe ținute. Crearea pieselor versatile este un principiu important pentru noi. Sunt persoane care pețuiesc natura, iar bijuteriile LEMNeria oferă posibilitatea de a purta natura în spațiul urban.

Cum receptează publicul filosofia brandului tău? Am văzut că fiecare piesă are un nume interesant (Suflet, Ispita), cu o poveste aferentă, legată de întregul concept

Din fericire publicul simte că totul este făcut cu suflet și în proporție foarte mare persoanele care cumpără bijuterii lemneria sunt clienți fideli. Povestea fiecărei bijuterii îi oferă acesteia valoare emoțională, iar clientele, atunci când le poarta, de fapt poarta o emoție, o poveste, nu doar o bijuterie.

Alist Designers boutique: LEMNeria, brandul inspirat de un material aparte

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la AList Designers Boutique?

La Alist Designers Boutique am venit cu două colecții, “Vreascuri” și “Sentimente”. 

„Vreascuri” este un manifest împotriva defrișării și tăierii ilegale a pădurilor. Aceasta colecție este compusă din coliere ce au in centru vreascuri adunate din pădurile tăiate ilegal. Vreascurile sunt puse în valoare de pietre semiprețioase. 

Am încercat în acest mod să ofer o nouă viață lemnului care este supus pieirii. Colecția “Sentimente” a apărut în urma pandemiei când am stat mai mult cu noi și am reușit sa ne descoperim. Prin această colecție dorim sa îndemnam să ne prețuim mai mult, sa ne acceptam și sa ne arătam acea latura sensibilă și autentica a noastră și celor din jur, fără să ne mai temem de asta. 

LEMNeria este la Alist Designers boutique până pe 31 mai, în zona de lounge de la parterul București Mall Vitan. 

Foto: PR

Related Posts

Unde găsiți revista A List Magazine nr. 27, vară 2023?

NU UITAȚI: revista A List Magazine este gratuită și o puteți lua din zecile de locuri simpatice (de…

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine ediția de vară 2023 (3)

Vara începe cu un arsenal complet de zâmbete, multe-multe flori, soare și bună-dispoziție cât cuprinde. Și… cu lansarea…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine ediția de vară 2023 (2)

Vara începe cu un arsenal complet de zâmbete, multe-multe flori, soare și bună-dispoziție cât cuprinde. Și… cu lansarea…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine ediția de vară 2023 (1)

Vara începe cu un arsenal complet de zâmbete, multe-multe flori, soare și bună-dispoziție cât cuprinde. Și… cu lansarea…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…