A List Magazine ∙ June 8, 2022 ∙ 3 min read

Eva Pavel este consilier medical internațional și de ani de zile sprijină pacienții români și caută soluții la cei mai buni profesori din spitalele din străinătate. În fiecare zi, în cadrul emisiunii Apel la consilier (Kanal D), le prezintă românilor tehnologii de ultimă generație și facilitățile pe care le au atunci când aleg să se trateze dincolo de granițele țării. 

De patru sezoane, în fiecare săptămână, aduci cele mai noi informații din domeniul medical, în show-ul Apel la consilier, de la Kanal D. Spune-ne care sunt cele mai frecvente lucruri pe care ți le cer telespectatorii? Ce vor să descoperi pentru ei?

În aceste patru sezoane am intervievat peste 190 de medici străini pentru a obține informații medicale ce pot ajuta pacienții din România. O adevărată provocare, pot sa spun. Există o varietate largă de întrebări din partea telespectatorilor. De la cele mai comune afecțiuni până la cele mai rare. Este o emisiune dedicată celor cu nevoi medicale, este clar, dar spre surprinderea mea, sunt foarte mulți telespectatori însetați după informații medicale, chiar dacă nu au astfel de probleme. Primesc zilnic mesaje din partea lor și mă încurajează să merg tot mai departe în lume pentru a obține cele mai valoroase răspunsuri pentru ei. 

Care a fost cel mai greu subiect pe care a trebuit să-l abordezi în emisiune?

Cele mai grele subiecte sunt dezbătute la secția de pediatrie. Pentru mine este foarte greu de conceput faptul că există boli atât de grave în rândul copiiilor. De fiecare dată când ajung la această secție exploatez fiecare minut petrecut cu medicii respectivi cu scopul de a ajuta cât mai mulți copii.

În emisiunea ta prezinți telespectatorilor alternative de ultimă generație pentru tratarea unui spectru larg de afecțiuni. Ce crezi că-i face pe români să aleagă un tratament în străinătate?

Tehnologia, echipele medicale multidisciplinare, profesori doctori cu prestigiu internațional ce dețin soluții medicale de ultimă oră. Prețurile. Ele sunt comparate de către pacienți și au ajuns la concluzia că sunt aceleași prețuri cu cele din sistemul privat din România. Uneori, chiar mai mici.

E evident faptul că sistemul medical din străinătate vine cu o mulțime de beneficii pentru pacienți. Spune-ne care sunt cele mai importante dintre ele?

Primul avantaj pe care îl are sistemul medical din străinătate este faptul că are acest serviciu de pregătire al consilierilor medicali străini. Cum este cazul meu. Ani la rând spitalele respective m-au pregătit pentru a ajuta pacienții din țara mea. Ceea ce este un mare avantaj pentru un bolnav. Are suport, are o persoană pe care se poate baza la orice oră, oriunde este plecat în lume sau dacă este la el acasă.

Al doilea aspect: echipele medicale multidisciplinare, tehnologia și confortul de care beneficiază într-un spital din străinătate. Transferul, translatorul, toate aceste mici detalii sunt esențiale în viață unui om bolnav.

Când ar trebui un pacient să apeleze la un consilier medical internațional?

Din primul minut în care se gândește să apeleze la un medic. Consilierul medical deține pregătirea necesară pentru a ghida pacientul către medicul specialist. Cunoaște întregul protocol pe care pacientul trebuie să-l urmeze, se ocupă de programările pacientului și îl ajută să meargă pe o traiectorie simplă și eficientă fără să piardă timp în perioada dintre diagnosticare și tratament.

Pacientul are nevoie de un consilier chiar și pentru o simplă verificare a stării generale de sănătate. Eu le sunt alături pacienților pentru a le face viață mai ușoară în acest sens. Este important să ai alături o persoană cu pregătire în protocoalele medicale.  

Related Posts

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…

Primul tablou oficial cu Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton

Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au parte începând de acum de un tablou oficial, făcut…

Irina Rimes lansează noul album, intitulat „Acasă”

Irina Rimes lansează cel de-al patrulea album „Acasă”, compus într-un drum de redescoperire al artistei, care a călătorit…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu lansările și noutățile din toate domeniile. Top Line a…

INNA prezintă single-ul ”Magical Love”

După ce a cucerit topurile muzicale din Europa cu hitul „Up”, regina muzicii dance, INNA, revine cu un…

Barack și Michelle Obama – onorariu de aproximativ 20 de milioane de dolari pentru un podcast

Barack și Michelle Obama au încheiat un contract de 20 de milioane de dolari pentru un podcast de…

Cum să ne amenajăm apartamenul? Irina Pătășanu (arhitect) ne arată un ghid în 7 pași

Vara este perioada în care alegem cel mai des să dăm un alt aer locuinței, să mai schimbăm…

Așa mamă, așa fiu – Aurélien Enthoven calcă pe urmele celebrei lui mame, Carla Bruni

Aurélien Enthoven (21 de ani) este fiul Carlei Bruni, fosta primă doamnă a Franței și model de succes….

Anca Alungulesei: “Sportul poate bloca procesul de slăbire! Mintea te îngrașă, mintea te slăbește”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, proces integrativ de slăbit, cu rezultate pe viață, explică felul…